Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Αθηνά Καμπάκογλου: «Τι επιδιώκει τελικά η διοίκηση της ΕΡΤ, να με στείλει στον ψυχίατρο;»

«Πυρά» στη διοίκηση της ΕΡΤ από την δημοσιογράφο με αφορμή τις αλλαγές στην εκπομπή «Η αυλή των χρωμάτων» που εκείνη παρουσίαζε

Μεγάλα ερωτήματα, πλέον, δημιουργούνται από την απόφαση του προέδρου της ΕΡΤ Κωνσταντίνου Ζούλα να «κόψει» την επιτυχημένη και αγαπητή μουσική εκπομπή στο κοινό «Η αυλή των χρωμάτων» της δημοσιογράφου Αθηνάς Καμπάκογλου στη δημόσια τηλεόραση.

konstantinos zoulas30083
Κωνσταντίνος Ζούλας

Μέσα στο καλοκαίρι ο δημοσιογραφικός κόσμος αναρωτιέται –και δικαίως– «μα, είναι όλα τόσο καλά καμωμένα στην ΕΡΤ, που του προέδρου του έφταιγε η ποιοτική εκπομπή και πολύ οικονομική ως κοστολόγηση παραγωγή “Η αυλή των χρωμάτων”;» Η «Εspresso», μάλιστα, την περασμένη Πέμπτη είχε αναδείξει το θέμα και με πρωτοσέλιδό της δημοσίευμα.

athina kampakoglou30083
Η Αθηνά Καμπάκογλου

Αλήθεια, τι ρεβανσισμός είναι αυτός και η Αθηνά Καμπάκογλου, μια αξιόλογη δημοσιογράφος, με περγαμηνές στην ΕΡΤ, τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ, «πετιέται» μέσα σε μια ημέρα από τα έμπροσθεν της κρατικής οθόνης, χωρίς η εκπομπή της να εμφανίζει κανένα πρόβλημα, ούτε ποιοτικό ούτε στην τηλεθέαση ούτε σε διαφήμιση; Πραγματικά όλα είναι τόσο περίεργα, που αγγίζουν το όριο του σκανδάλου! Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η πρόταση που είχε γίνει στην Αθηνά Καμπάκογλου από την ΕΡΤ για την αρχισυνταξία και τη συμπαρουσίαση της «Αυλής των χρωμάτων» δεν ισχύει πλέον.

Ολα δείχνουν πως τη βγάζουν εκτός. Ο μουσικοσυνθέτης Χρήστος Νικολόπουλος παραμένει στη θέση του και, όπως λένε από την ΕΡΤ, αναζητούν να βρουν και τον δεύτερο παρουσιαστή για μια νέα μουσική εκπομπή. Σχετικό δημοσίευμα έγινε στο e-tetRadio για την υπόθεση της «Αυλής των χρωμάτων».

Το ρεπορτάζ είχε ως εξής: «Με επιστολή που έστειλε στην ΕΣΗΕΑ, η παρουσιάστρια και αρχισυντάκτρια της εκπομπής “Αυλή των χρωμάτων” Αθηνά Καμπάκογλου στράφηκε εναντίον του Κωνσταντίνου Ζούλα με αφορμή πληροφορίες που έφεραν τον πρόεδρο της ΕΡΤ να προχωρά στην αντικατάστασή της μπροστά από τις κάμερες από την ηθοποιό Κατερίνα Παπουτσάκη. Η ΕΡΤ, από τη μεριά της, τα αρνείται όλα αυτά. Μάλιστα τονίζει ότι η Αθηνά Καμπάκογλου είχε ενημερωθεί αναλυτικά και εγκαίρως για τις αλλαγές στην εκπομπή από τη Διεύθυνση Προγράμματος.

katerina papoutsaki

Υποβάθμιση

Της είπαν πως θα παραμείνει αρχισυντάκτρια καθώς και παρουσιάστρια, απλώς δίπλα σε αυτήν και τον Χρήστο Νικολόπουλο θα πρόσθεταν ακόμα ένα πρόσωπο. Τρεις παρουσιαστές, δηλαδή. Εγιναν συζητήσεις με την Κατερίνα Παπουτσάκη, αλλά η ίδια δεν ενδιαφερόταν για τη θέση. Η Αθηνά Καμπάκογλου δεν δέχτηκε τη συμπαρουσίαση γιατί το θεώρησε υποβάθμιση.

Τι θα κάνει η ΕΡΤ τώρα; Καταρχάς, η εκπομπή μετακομίζει από την ΕΡΤ2 στην ΕΡΤ1 και θα είναι η μοναδική μουσική εκπομπή του καναλιού τους επόμενους μήνες, μια και το “Μουσικό κουτί” θα βγει και πάλι στον αέρα το 2024. Επίσης, θα αλλάξει όνομα, πιθανότατα και concept».

ATHINA KAMPAKOGLOU189940 jpg

Η «Εspresso» επικοινώνησε με την Αθηνά Καμπάκογλου μετά όσα λέγονται για το «κόψιμο» της εκπομπής της. Η ίδια μας τόνισε: «Διαβάζοντας τα δημοσιεύματα που με αφορούν, ανάμεικτα συναισθήματα με πλημμύρισαν. Από τη μία θλίψη για την “υπεύθυνη” και “ειλικρινή” στάση της διοίκησης της ΕΡΤ, που προτιμά να την κάνει γνωστή μέσω διαρροών και ικανοποίηση από την άλλη για την ανυπαρξία στοιχείων των όσων ισχυρίζεται.

Θα παρακαλούσα όμως τον κάθε συντάκτη, ο οποίος γίνεται αποδέκτης διαρροών που με αφορούν, πριν τις δημοσιεύσει να απευθυνθεί στους διαρρέοντες, ζητώντας την απόφαση του Δ.Σ. του Μαΐου, προκειμένου να διαπιστώσει τους “αναληθείς ισχυρισμούς μου”, όπως υποστηρίζουν. Επίσης θα ήθελα να ρίξουν και μια ματιά στη Δι@ύγεια, για να διαπιστώσουν ότι το κοστολόγιο είναι ίδιο με τις προηγούμενες φορές και ίσως οδηγηθούν σε ασφαλή συμπεράσματα. Να ζητήσει επίσης ο κάθε συνάδελφος από τους συνομιλητές του να του κατoνομάσουν τα πρόσωπα, τα οποία με ενημέρωσαν, και να παρουσιάσουν τα τηλέφωνα που μου έγιναν το επίμαχο διάστημα. Εκτός αν εννοούν επίσημη ενημέρωση αυτή που μου έκανε τηλεφωνικά ο εξωθεσμικός παράγοντας κ. Φάνης Συναδινός, στις 22 Αυγούστου, προσφέροντάς μου μάλιστα την αρχισυνταξία, την οποία, όπως έχω πει, αρνήθηκα.

ATHINA KAMPAKOGLOU192916 jpg

Ας ερωτηθεί επιπροσθέτως ο κύριος πρόεδρος για τη στάση που κράτησε εναντίον μου κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ., λίγο πριν τις εκλογές χωρίς να καταφέρει όμως να περάσει την αρνητική για εμένα άποψή του, εφόσον τελικά αποφασίστηκε η εκπομπή να συνεχίσει και με τη δική μου συμμετοχή στην παρουσίαση. Από την πλευρά μου σας διαβεβαιώ ότι μπορώ, ανά πάσα στιγμή, να αποδείξω όλους τους μέχρι σήμερα ισχυρισμούς μου.

Τέλος, για να αποφύγουμε όλα αυτά τα διαρρέοντα δημοσιεύματα, ας βγει επιτέλους η διοίκηση με μια επίσημη ανακοίνωση, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Γιατί δεν το κάνει; Ισως γιατί η διαρροή θεωρείται ακίνδυνη, μια και εύκολα και ανώδυνα αναιρείται, αν χρειαστεί, ανάλογα για το τι βολεύει κάθε φορά ή αντικαθίσταται από άλλη πιο συμφέρουσα. Αν πάλι περιμένει νέα απόφαση του Δ.Σ. για το συγκεκριμένο θέμα, προς το συμφέρον της καλό θα είναι να σταματήσει τις διαρροές».

Σε άσχημη, πλέον, ψυχολογική κατάσταση η φιλότιμη και αξιοπρεπής Αθηνά Καμπάκογλου αναφέρει: «Τι επιδιώκει τελικά η διοίκηση της ΕΡΤ, να με στείλει στον ψυχίατρο; Αν αυτό νομίζει, πλανάται πλάνην οικτράν. Ποιος θα πιστέψει ότι αρνήθηκα όλα αυτά που δήθεν μου πρότεινε; Και την αρχισυνταξία και την παρουσίαση; Θα με ενοχλούσε τελικά το τρίτο πρόσωπο; Δεν έχω τέτοιου είδους ανασφάλειες, κύριοι της διοίκησης.

Συνεργάστηκα κατά καιρούς με πολλούς συναδέλφους και αυτοί, αν θελήσω, θα μιλήσουν για τη συνεργασία μας. Αλλωστε η προϊστορία του καθενός μας είναι γνωστή τοις πάσι και μας συνοδεύει παντού! Απλά ψάχνετε δικαιολογίες για να στηρίξετε την απομάκρυνσή μου και δυστυχώς επιλέξατε τον πλέον ανήθικο τρόπο. Αρκετά οι προκλήσεις, κύριοι!»

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...