Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Η αυλή των σκανδάλων στην ΕΡΤ

Εκπαραθύρωση της κεντρικής παρουσιάστριας από το Big Boss

Τις υπόγειες και σκανδαλώδεις τακτικές που φαίνεται ότι ακολουθεί ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας έβγαλε στη φόρα η δημοσιογράφος Αθηνά Καμπάκογλου, ανοίγοντας «μέτωπο» μαζί του για το μέλλον της «Αυλής των Χρωμάτων».

ert 001

Μέσα από εκτενή επιστολή που έστειλε στην ΕΣΗΕΑ, η οικοδέσποινα και αρχισυντάκτρια της επιτυχημένης μουσικής εκπομπής, η οποία, σημειωτέον, υπήρξε εξαρχής δικό της δημιούργημα, καταγγέλλει τον «αυτοκράτορα του Ραδιομεγάρου», όπως αποκαλούν κάποιοι τον Κωνσταντίνο Ζούλα, πως έχει δρομολογήσει (εν αγνοία της!) την αντικατάστασή της στην παρουσίαση από την Κατερίνα Παπουτσάκη.

katerina papoutsaki

Ισχυρίζεται δε ότι ο πρόεδρος ήθελε αρχικά να «κόψει» εντελώς την «Αυλή των Χρωμάτων», αλλά στη συνέχεια προτίμησε να ανεβάσει πολύ το κόστος του προγράμματος, με την τοποθέτηση του συνθέτη Χρήστου Νικολόπουλου σε ρόλο συμπαρουσιαστή της ίδιας. Τώρα, λοιπόν, φαίνεται πως ο Κωνσταντίνος Ζούλας έχει βάλει στόχο να αφήσει εκτός κάμερας την Αθηνά Καμπάκογλου, περιορίζοντάς την στην αρχισυνταξία του πρότζεκτ, και να βάλει στη θέση της ως οικοδέσποινα τη γνωστή ηθοποιό, ανεβάζοντας έτσι ακόμη περισσότερο το κόστος της εκπομπής που φυσικά θα πληρώσουν οι Ελληνες φορολογούμενοι!

ATHINA KAMPAKOGLOU190126 jpg

«Τις τελευταίες ημέρες γίνομαι αποδέκτης διαφόρων δημοσιευμάτων, τα οποία επιβεβαιώνονται και από διάφορες μεμονωμένες, σχετικές όμως με τη Δημόσια Τηλεόραση, φωνές, που με φέρνουν εκτός παρουσίασης της εκπομπής ‘‘Η Αυλή των Χρωμάτων’’ και τη θέση μου να καταλαμβάνει η ηθοποιός Κατερίνα Παπουτσάκη. Αξίζει να αναφερθεί ότι η προαναφερθείσα εκπομπή είναι ξεκάθαρα δικό μου δημιούργημα, με την πολύτιμη βεβαίως συμπαράσταση και βοήθεια του εσωτερικού και αξιόλογου δυναμικού της ΕΡΤ, χρεώνοντας την εταιρία με το… υπέρογκο ποσό των 150 ευρώ ανά επεισόδιο και την προσωπική μου αμοιβή να περιορίζεται αυστηρά στον μισθό μιας απλής δημοσιογράφου. Αρχικά είχα την παρουσίαση, στη συνέχεια τη συμπαρουσίαση και στο σύνολο των χρόνων την αρχισυνταξία» σημειώνει αρχικά στην επιστολή της η Αθηνά Καμπάκογλου.

ATHINA KAMPAKOGLOU189940 jpg

«Η εκπομπή ξεκίνησε το 2018 ως εσωτερική παραγωγή, σημειώνοντας για τρία χρόνια σημαντική επιτυχία ως προς τα νούμερα τηλεθέασης, στο πλαίσιο πάντα των δεδομένων της ΕΡΤ, και συγκεκριμένα της ΕΡΤ2. Γεγονός όμως που ενοχλούσε κατά καιρούς κάποιους εκ των ιθυνόντων, οι οποίοι εκδήλωναν την αντίθεσή τους, με κάθε είδους επιθέσεις. Αλλωστε, είναι κοινό μυστικό ότι έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στις εξωτερικές παραγωγές – και ο νοών νοείτω.

ATHINA KAMPAKOGLOU191056 jpg

Στη συνέχεια η συγκεκριμένη εκπομπή δυστυχώς μπήκε στο στόχαστρο του κυρίου Κωνσταντίνου Ζούλα, ο οποίος εξέφρασε την “επιθυμία” αρχικά να την καταργήσει, γεγονός που οδήγησε στη συμβιβαστική λύση της συμπαρουσίασης με τον κύριο Χρήστο Νικολόπουλο, που ανέβασε, όπως ήταν αναμενόμενο, το κόστος σε 10.000 ευρώ ανά επεισόδιο. Και πάλι όμως το συγκεκριμένο κόστος σε καμία περίπτωση δεν είναι συγκρίσιμο με τις 40.000 ευρώ ανά επεισόδιο αντίστοιχων μουσικών εκπομπών, διότι το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών παράγεται από ανθρώπους της ΕΡΤ» συνεχίζει η δημοφιλής παρουσιάστρια, περιγράφοντας, μεταξύ άλλων, τον αγώνα που έκανε για την «Αυλή» της, παρά τα εμπόδια και τις «ακριβές» ιδέες των ιθυνόντων, ανάμεσά τους και του Κωνσταντίνου Ζούλα.

ATHINA KAMPAKOGLOU192916 jpg

«Φθάνοντας λοιπόν στο σήμερα η συγκεκριμένη εκπομπή πήρε ανανέωση με απόφαση του Δ.Σ. της ΕΡΤ, τον περασμένο Μάιο, ως έχει και χωρίς να έχει προκύψει ουδέν πρόβλημα σε σχέση με τους παρουσιαστές, ενώ δημοσιεύτηκε στη συνέχεια και στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Τον Ιούλιο συνεργάστηκα με τον γενικό διευθυντή Τηλεόρασης κ. Κωνσταντίνο Παπαβασιλείου για διάφορα θέματα λειτουργίας της επόμενης σεζόν, προεξεχόντων των τεχνικών. Μετά από όλα όσα σας προανέφερα, την περίοδο αυτή βρίσκομαι στη δίνη διαφόρων δημοσιευμάτων και ερωτήσεων από τους τηλεοπτικούς συντάκτες, μη έχοντας όμως καμία επίσημη ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι, και αναγκάζομαι να δηλώνω ευθαρσώς πλήρη άγνοια. Προφανώς ο κύριος Ζούλας επιχειρεί να με αιφνιδιάσει, εμποδίζοντας τη δυνατότητα όποιας αντίδρασής μου. Αναμένει αναμφίβολα μια νέα απόφαση -του στάθηκαν εμπόδιο οι θερινές διακοπές- του Δ.Σ. της ΕΡΤ, προκειμένου να αναιρέσει αυτήν του Μαΐου και να επικυρώσει και επίσημα, κατόπιν εορτής, τα ήδη διαρρέοντα από τον ίδιο στον Τύπο. Περιμένει επίσης και την έγκριση της αρμόδιας επιτροπής κοστολογίου, μόνο που την ίδια απόφαση περιμένουμε και εμείς με μεγάλη περιέργεια. Με λίγα λόγια, προσπαθεί να με φέρει προ τετελεσμένου. Απαύγασμα ηθικής και εντιμότητας!» αναφέρει σαν… χείμαρρος στη συνέχεια της επιστολής της η Αθηνά Καμπάκογλου, «αδειάζοντας» το «αφεντικό» του Ραδιομεγάρου.

Τα ερωτήματα, οι αντιδράσεις και οι… ηχηρές σιωπές

Στην επιστολή της, που έσκασε σαν βόμβα, η Αθηνά Καμπάκογλου θέτει και ορισμένα εύλογα (και κρίσιμα) ερωτήματα που προκύπτουν συμπερασματικά μετά τα προαναφερθέντα. Ερωτήματα στα οποία, όπως τονίζει, ο κύριος Ζούλας υποχρεούται να απαντήσει, έστω και αν λειτουργεί στη λογική «ενός ανδρός αρχή».

«1. Να αποσαφηνίσει με ποια κριτήρια επιλέγει ή καταργεί εκπομπές. 2. Με ποιο δικαίωμα ισοπεδώνει επαγγελματικές και ανθρώπινες υποστάσεις; 3. Η αντικατάστασή μου πόσα ακριβώς χρήματα θα στοιχίσει στον ελληνικό λαό; 4. Με ποιο δικαίωμα υποτιμά και απαξιώνει διαρκώς το αξιόλογο προσωπικό της Δημόσιας Τηλεόρασης και πού ακριβώς επιδιώκει να φθάσει; Στην πλήρη ισοπέδωση του; 5. Με ποιο δικαίωμα διασύρει την αξιοπιστία και το κύρος του Δ.Σ., παρουσιάζοντάς το ως ουραγό στις τετελεσμένες αποφάσεις του; Τις αποφάσεις που εντέχνως και κρυφίως διαρρέει, πριν καν πάρουν την έγκριση των μελών του, από ό,τι φαίνεται έχουν αλλάξει de jure και de facto τα δεδομένα λειτουργίας της ΕΡΤ και έχουν περάσει στην ενός ανδρός αρχή. Τελικά, δίνει κάπου αναφορά ο συγκεκριμένος κύριος; Θα ήθελα να το πληροφορηθώ, προκειμένου με αίσθημα δικαιοσύνης να επιμερισθούν οι ευθύνες. Επίσης, αναρωτιέμαι αν τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΡΤ έχουν αποδεχθεί τον ρόλο που τους έχει επιφυλάξει» καταλήγει στην επιστολή της προς την ΕΣΗΕΑ, από την οποία ζήτησε παρέμβαση, μεταξύ άλλων, για «να περιφρουρηθούν τα χρήματα του ελληνικού λαού».

Η ΕΣΗΕΑ και η ΠΟΣΠΕΡΤ, με ανακοινώσεις τους, εξέφρασαν την αντίδρασή τους στο ενδεχόμενο «κόψιμο» της Αθηνάς Καμπάκογλου από την «Αυλή των Χρωμάτων» και την περαιτέρω άνοδο του κόστους της εκπομπής. Τεράστιο είναι μάλιστα από χθες και το κύμα συμπαράστασης προς την Αθηνά Καμπάκογλου στα social media από δημοσιογράφους, καλλιτέχνες και τηλεθεατές που την παρακολουθούν χρόνια. Οσο για τον Κωνσταντίνο Ζούλα, μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές ήταν… ηχηρά σιωπηλός. Καμία ανακοίνωση και καμία αντίδραση.

katerina papoutsaki 241507534 340134471232460 4890932087990606727 nΤο ίδιο και η Κατερίνα Παπουτσάκη, η οποία πιθανότατα δεν γνώριζε κιόλας το σχέδιο του πρόεδρου της ΕΡΤ να «κόψει» αιφνιδιαστικά την Αθηνά Καμπάκογλου από την εκπομπή για να βάλει εκείνη στο… τιμόνι. Τώρα που ξέρει, όμως, οι επόμενες κινήσεις της είναι που θα μετρήσουν.

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...