Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ιάκωβος Μυλωνάς: «Έχουμε πολλά παράσιτα και ποντίκια στον χώρο»

Γράφει έργα, σκηνοθετεί, κάνει παραγωγές, παίζει σε σίριαλ, ταινίες,...

Ο έρωτας της Mel B με ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτρια

Στον μεγάλο έρωτά της με ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτρια αναφέρθηκε...

Catwalk για καλό σκοπό

Ενα διαφορετικό catwalk παρακολούθησαν όσοι έδωσαν το «παρών» στο...

Πιπεράτες αποκαλύψεις από τη 44χρονη Ρέμπελ Γουίλσον

Πάταγο κάνει η αυτοβιογραφία της Ρέμπελ Γουίλσον πριν καν...

Νατάσα Μεντή: Η τραγουδίστρια φοβήθηκε για τη ζωή της στο Τελ Αβίβ των ρουκετών

Εγώ και η Χαμάς

Εκρήξεις, πυροβολισμοί και ουρλιαχτά συνθέτουν το «παζλ» της κόλασης του πολέμου στο Ισραήλ μέσα από την οποία πέρασε, μεταξύ άλλων, και η Ελληνίδα τραγουδίστρια Νατάσα Μεντή, που εγκλωβίστηκε εκεί, βιώνοντας τον απόλυτο τρόμο!

  • Από τον Ηλία Μαραβέγια

Φτάνοντας στη χώρα για επαγγελματικούς λόγους, στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, δεν μπορούσε ούτε καν να διανοηθεί το μακελειό που θα ακολουθούσε από τα ξημερώματα του Σαββάτου, οπότε ξεκίνησε η επίθεση των μελών της Χαμάς στις περιοχές κοντά στη Λωρίδα της Γάζας και παράλληλα η επίθεση με ρουκέτες.

«Ημουν στο κέντρο του Τελ Αβίβ όταν άρχισαν να ηχούν οι σειρήνες. Βρισκόμουν στο σπίτι κάτι φίλων μου που με φιλοξενούσαν. Είχα μόλις πέντε ημέρες στην πόλη, όπου επρόκειτο να μείνω συνολικά δύο εβδομάδες για κάποιες προγραμματισμένες live εμφανίσεις μου σε νυχτερινό μαγαζί. Δεν θα έμενα περισσότερο, αλλά τελικά έμεινα λιγότερο, αφού έπεσα… στην περίπτωση!» περιγράφει στην «Espresso» η Νατάσα Μεντή, μιλώντας για μία από τις πιο τρομακτικές εμπειρίες της ζωής της.

natasa menti111031

«Παρασκευή βράδυ κοιμόμαστε μια χαρά… Σάββατο, στις 6 το πρωί, μας ξυπνάει το βουητό από τις σειρήνες! Επειτα από λίγη ώρα αρχίζουν οι βομβαρδισμοί! Δεν πήγαμε σε καταφύγιο, γιατί υπάρχει ένας χώρος έξω από το σπίτι που καθόμασταν μέχρι να λήξει ο συναγερμός. Είναι πιο ασφαλές από το να μπαίνεις και να βγαίνεις από το σπίτι για να πας σε καταφύγιο.

«Το βίωσα στο πετσί μου»

Στο Τελ Αβίβ υπάρχει ένα αντιπυραυλικό σύστημα που αποκρούει πολλές από τις ρουκέτες που ρίχνονται από τη Γάζα. Αυτό είναι κάτι που γνώριζα από τις προηγούμενες φορές που είχα επισκεφθεί τη χώρα για να τραγουδήσω. Πρώτη φορά όμως βίωσα στο πετσί μου τη φρίκη του πολέμου!» συνεχίζει η Ελληνίδα τραγουδίστρια.

«Το σοκ ήταν μεγάλο. Οι σειρήνες ηχούσαν όλη την ημέρα το Σάββατο. Ακούγονταν εκρήξεις, πυροβολισμοί, ουρλιαχτά, ενώ έξω μύριζε καμένο… Τρομοκρατήθηκα. Φοβήθηκα για τη ζωή μου. Στο μεταξύ μαθαίναμε για τους θανάτους και τις απαγωγές τόσων αθώων ανθρώπων, βλέπαμε και τα βίντεο από τις θηριωδίες των μελών της Χαμάς και ο τρόμος που νιώθαμε ήταν τεράστιος και διαρκής, αφού μέχρι και τη Δευτέρα η ένταση των γεγονότων ήταν μεγάλη. Κανένας δεν κυκλοφορούσε έξω, οι δρόμοι γύρω από το σπίτι μας ήταν έρημοι» αναφέρει η Νατάσα Μεντή, που προχθές το βράδυ ανέβασε ένα βίντεο στο TikTok απευθύνοντας μέσα από αυτό δραματική έκκληση προς τον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη να βοηθήσει ώστε να βγουν με ασφάλεια από το Ισραήλ οι εγκλωβισμένοι Ελληνες.

natasa menti111032

«Σκέφτηκα αμέσως να φύγω, να γυρίσω στην Ελλάδα, αλλά δεν ήταν εύκολο. Εισιτήρια δεν υπήρχαν -είτε είχαν εξαντληθεί για κάποιες πτήσεις είτε “έπεφτε” το σύστημα και δεν μπορούσες να κάνεις κράτηση online. Γι’ αυτό έφτασα στο σημείο να ανεβάσω βίντεο στο TikTok. Ημουν απεγνωσμένη, γιατί οι άνθρωποι της πρεσβείας μας στο Τελ Αβίβ, παρότι ήταν πολύ εξυπηρετικοί και καθησυχαστικοί απέναντί μας, δεν είχαν κάποια ενημέρωση μέχρι εκείνη την ώρα. Κανονικά θα έπρεπε να είχαμε φύγει την επόμενη μέρα. Γιατί έπρεπε να μείνουμε και να το ζήσουμε όλο αυτό;

Διαθέσιμα εισιτήρια

Ο πόλεμος δεν είναι κάτι αστείο. Είναι συνώνυμο της φρίκης! Ξέρεις τι είναι να ακούς τις ρουκέτες να πέφτουν δίπλα σου; Καλύτερα να μη μάθεις ποτέ! Ούτε εγώ ήθελα να μάθω» σημειώνει η τραγουδίστρια, η οποία «πέταξε» τελικά πίσω, στην Αθήνα, χθες το απόγευμα, λίγη ώρα μετά την επικοινωνία που είχαμε μαζί της. Οπως μας αποκάλυψε, μάλιστα, στο τέλος της χθεσινής συνομιλίας μας, πέρα από τους Ελληνες και λοιπούς επισκέπτες στο Ισραήλ, το ξέσπασμα του πολέμου οδήγησε στα αεροδρόμια και αρκετούς πολίτες της χώρας.

hamas11103

«Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που δεν υπήρχαν διαθέσιμα εισιτήρια τα πρώτα εικοσιτετράωρα. Πολλοί Ισραηλινοί, οι οποίοι ήθελαν να φύγουν από τη χώρα για να γλιτώσουν από την αγριότητα που επικρατούσε, έκλεισαν αμέσως θέσεις με βασικότερους προορισμούς την Ελλάδα μας και την Κύπρο» καταλήγει η Νατάσα Μεντή.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Τζένη Λάττου: Η «απόδραση» της πρώην συντρόφου του Παντελίδη από τα αιματοβαμμένα χαλάσματα του Μαρόκο

Τον απόλυτο τρόμο στα φονικά Ρίχτερ που ισοπέδωσαν ολόκληρες...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...