Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Κυριάκος Κερανόπουλος: Θλίψη για το χαμό του «Mister showbiz»

Ο άνθρωπος που ταυτίστηκε με σούπερ σταρ έχασε τη μάχη στην Εντατική

Θλίψη στον καλλιτεχνικό και όχι μόνο κόσμο προκάλεσε η είδηση του χαμού ενός ανθρώπου που συνέδεσε το όνομά του με τη showbiz.

keranopoulos95

Ο Κυριάκος Κερανόπουλος, που ξεκίνησε τον έρωτά του με τα φώτα και τη λάμψη στα χρόνια της εφηβείας του ως μοντέλο και στη συνέχεια μεταμορφώθηκε με την ορμή και το πάθος, που τον χαρακτήριζε, σε έναν εκ των κορυφαίων Pr man, διοργανωτή καλλιστείων, συναυλιών και εκδηλώσεων, ταξίδεψε για τον Παράδεισο, χάνοντας τη μάχη στην Εντατική Μονάδα νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης.

keranopoulos94

Εκεί, στη νύμφη του Θερμαϊκού, όπου γεννήθηκε και έκανε τα πρώτα του βήματα στη showbiz, έμελλε να αφήσει την τελευταία του πνοή, βυθίζοντας στον πόνο τα αδέλφια του, την πρώην σύζυγό του, τον γιο του Θανάση, συνεργάτες του, δεκάδες φίλους του, αλλά και εμάς…

keranopoulos97

Ανάμεσα σε όσους πάγωσαν στην είδηση του χαμού του είναι και η οικογένεια της «Espresso», μια και η συνεργασία μας με τον Κυριάκο κρατούσε χρόνια, με τελευταία αυτή της στήλης «High Life στον Λευκό Πύργο», όπου παρουσίαζε κάθε Σαββατοκύριακο τα πιο σημαντικά κοσμικά events της συμπρωτεύουσας.

Για εμάς, στην «Espresso», η μάχη που έδινε τους τελευταίους μήνες ήταν γνωστή, μια και ο ίδιος μοιράστηκε από την πρώτη στιγμή τα ανησυχητικά σημάδια της περιπέτειας της υγείας του. Πιστεύαμε πως με το ίδιος πάθος που έκανε τα πάντα στη ζωή του, έτσι θα πάλευε και για τον εαυτό του, για τη ζωή του. Το έκανε για έξι ολόκληρους μήνες, με τους τελευταίους να είναι σε ΜΕΘ, βουβός, χωρίς το χαμόγελό του που είχε μόνιμα στο πρόσωπό του, παρά τις όποιες σκοτούρες. Πάλεψε γενναία, αλλά δεν τα κατάφερε.

keranopoulos100

Ο άνθρωπος που, όπως είχε πει μια παλιά καραβάνα της νυχτερινής ζωής της συμπρωτεύουσας, «έμαθε στη Θεσσαλονίκη τι εστί showbiz, όταν οι Θεσσαλονικείς ήξεραν μόνο τα μπουζούκια και τον πατσά», «είδε» για τελευταία φορά χθες στις έντεκα το πρωί τα αγαπημένα του πρόσωπα και ταξίδεψε στη γειτονιά της showbiz στον Παράδεισο για να διηγείται από εκεί την επίγεια ζωή του, που ήταν βουτηγμένη στη χρυσόσκονη. Μια χρυσόσκονη που τον άγγιξε σε νεαρή ηλικία και τον συνόδευσε μέχρι να κλείσει τα μάτια του. Δυναμικός και πολλές φορές σκέτος… τυφώνας, ο Κυριάκος Κερανόπουλος άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στον χώρο της μόδας, της τηλεόρασης και των εκδόσεων.

Διοργανωτής διαγωνισμών ομορφιάς, που αποτέλεσαν την πύλη εισόδου στη δημοσιότητα για δεκάδες κορίτσια που σήμερα είναι πρώτα ονόματα στον χώρο του θεάματος, της τηλεόρασης και του μόντελινγκ, παρουσιαστής αλλά και παραγωγός εκπομπών, με κορυφαία ονόματα της μικρής οθόνης, μάνατζερ τραγουδιστών και ηθοποιών, συμπαραγωγός ταινιών, όταν πήρε την απόφαση να αφήσει πριν από δεκαετίες τη Θεσσαλονίκη για να έρθει στην Αθήνα, ήξερε πώς θα ανοίξει ακόμη περισσότερο τα φτερά του.

Θαυμαστής του ωραίου φύλου

Καινοτόμος για την εποχή του, με ιδέες που κάποιοι άλλοι κόπιαραν χρόνια έπειτα από εκείνον, φιλόδοξος και γενναιόδωρος με τους φίλους του, αλλά και με όσους ζητούσαν τη βοήθειά του, συνέδεσε το όνομά του με τη γυναικεία ομορφιά.

keranopoulos102Θαυμαστής του ωραίου φύλου, μοιράστηκε αυτήν τη λατρεία του και με τον χώρο της showbiz, φέρνοντας στην Ελλάδα για events ονόματα-μύθους: Από την Ορνέλα Μούτι μέχρι τη Βικτόρια Σίλβστεντ έως και ηθοποιούς του Χόλιγουντ. Tα events με γκεστ σούπερ σταρ του εξωτερικού άφησαν εποχή! Δεν δίστασε να ασχοληθεί και με τις εκδόσεις και μάλιστα με επιτυχία.

keranopoulos100

Συνέδεσε το όνομά του με το αντρικό περιοδικό «Penthouse» και την εφημερίδα «Traffic», δίνοντας τη δική του δυναμική πνοή ακόμη και σε ταξιδιωτικά έντυπα. Είχε το χάρισμα να ανιχνεύει το ταλέντο ενός νέου παιδιού που έκανε όνειρα για καριέρα στη showbiz και να του μεταλαμπαδεύει το άστρο του, μεταμορφώνοντάς το σε πρώτη φίρμα: Στο τραγούδι, στην υποκριτική, στο μόντελινγκ. Ο Κυριάκος Κερανόπουλος λάτρευε τα φώτα και τη λάμψη, ήταν το οξυγόνο του. Αυτό που του στέρησε η περιπέτεια της υγείας του και τον πήρε μακριά από όσους τον αγάπησαν, παθιάστηκαν με τα δικά του όνειρα και ταξίδεψαν επαγγελματικά μαζί του για δεκαετίες…

keranopoulos103

Αχ, βρε μπαγασα

Δύσκολο να γράψει κανείς σε πρώτο πρόσωπο για τον Κυριάκο. Δύσκολο να συμπυκνώσεις σε μερικές αράδες τα είκοσι πέντε χρόνια φιλίας, συνεργασίας. Γιατί με τον Κυριάκο ήμασταν πρώτα φίλοι καρδιακοί και μετά συνεργάτες.

  • Από τον Γιώργο Πούλο

Οπως συμβαίνει αρκετές φορές, έτσι και στη δική μας αδελφική φιλία, το πράγμα άρχισε κάπως… στραβά. Πρώτη γνωριμία στα γραφεία της ΔΑΦΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙEΣ στον Περισσό, απέναντι από το «σπίτι του λαού», που για εμάς ήταν το «σπίτι» για χρόνια ολάκερα.

Ημασταν από τους τυχερούς στον χώρο των εκδόσεων. Γιατί είναι τύχη και ευλογία να θεωρείς την επαγγελματική σου στέγη σπίτι. Πρώτη γνωριμία, λοιπόν, στα γραφεία της ΔΑΦΝΗΣ, όπου μετά τις απαραίτητες συστάσεις ο Κυριάκος άρχισε να λέει με τον δικό του χειμαρρώδη τρόπο τις σκέψεις του για τα περιοδικά που γεννιόνταν κάθε μήνα εκεί. «Ωχ, μπλέξαμε» είπα από μέσα μου, μια και εγώ ήμουν λίγο πιο… μεθοδικός, για να το πω κομψά, σε σχέση με τον σίφουνα Σαλονικιό που είχα μπροστά μου. Και πράγματι, οι δυο μας… μπλέξαμε για μια ζωή!

keranopoulos99

Το «Penthouse» έμελλε να είναι ένα ταξίδι που θα μας έκανε για χρόνια συνοδοιπόρους και φίλους για μια ζωή. Με το χαμόγελό του ξεπερνούσε τις δικές μου φωνές «άιντε, μωρέ Κυριάκο, να κάνουμε τη φωτογράφιση του εξωφύλλου, κλείνουμε σε μια εβδομάδα»! Πώς να αντισταθείς σε αυτό το χαμόγελο, γαμώτο. Πώς να θυμώσεις με αυτόν τον απίθανο τύπο… Μοιραστήκαμε προσωπικές, οικογενειακές στιγμές, χαρές, λύπες. Και ας μην μπορούσε να με συγχωρέσει ποτέ, ως φανατικός παοκτζής, που είχα δελεάσει με δώρα του Παναθηναϊκού τον Θανασάκη του, όταν εκείνος ήταν ακόμη μικρούλης. Αυτόν τον Θανασάκη, που τον είχε μέχρι και τατουάζ στο μπράτσο του με δική μου «ευθύνη».

keranopoulos98

Πόσα ξενύχτια με τον Κυριάκο, πόσα νυχτοπερπατήματα. Καμάρωνε όταν πηγαίναμε μαζί στη Θεσσαλονίκη και όλοι έτρεχαν να μας εξυπηρετήσουν στα κέντρα διασκέδασης μόλις τον έβλεπαν! «Αρχοντα» τον φώναζαν από ιδιοκτήτες μαγαζιών μέχρι επιχειρηματίες και λαμπερά ονόματα της showbiz. Και όντως ο Κυριάκος ήταν άρχοντας ακόμη και μέχρι την τελευταία του πνοή. Ετσι θα τον θυμόμαστε όλοι εμείς που είχαμε τη χαρά να τον γνωρίσουμε και να τον αγαπήσουμε. Αχ, ρε μπαγάσα…

{{-PCOUNT-}}25{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...