Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ο άπιστος Μπον Τζόβι

Την επιτυχία του Δημήτρη Κοντολάζου «Δεν σου κάνω τον...

Τα δάκρυα της Σάττι για την απώλεια του πατέρα της

Σε μια ανθρώπινη και συγκινητική στιγμή, λόγω της πρόσφατης...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Ο Ιωάννης Καραγεώργης τιμήθηκε για την προσφορά του στο Φοιτητικό Οικοτροφείο της...

Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο...

Το «κάστρο» των Γλου πέφτει

Αλλη μία φορά μία από τις δύο βίλες στην Καστέλα βγαίνει σε πλειστηριασμό

Στο σφυρί βγαίνει σήμερα, ακόμα μία φορά, το ένα από τα δύο βίλες-κάστρα των αδελφών Γλου, οι οποίοι απογείωσαν την αλυσίδα καταστημάτων ένδυσης – υπόδησης Glou, την οποία τους κληροδότησε ο πατέρας τους και «γενάρχης» της επιχειρηματικής δυναστείας του Πειραιά, Δημήτρης.

Οι βίλες που έχτισαν τα αδέρφια Γλου στην Καστέλα, στη «χρυσή» εποχή της γνωστής φίρμας ανδρικών ενδυμάτων Glou (σ.σ.: ο τοπικός Τύπος συνήθιζε να τα αποκαλεί «κάστρα»), έχουν βρεθεί εδώ και καιρό στο στόχαστρο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Η βίλα του Αντώνη Γλου έχει ήδη περάσει σε άλλα χέρια, ύστερα από πλειστηριασμό που έγινε το 2021, με τιμή κατακύρωσης τα 950.401 ευρώ, δηλαδή ένα ευρώ πάνω από την τιμή εκκίνησης. Το υπερπολυτελές ακίνητο του Γιώργου Γλου και της συζύγου του Μαρίας Τριαντοπούλου πρωτοβγήκε στο σφυρί στις 23 Φεβρουαρίου 2022 και, κατόπιν, στις 28 Ιουλίου 2022, με τιμή πρώτης προσφοράς τα 3.300.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο να εμφανιστεί ενδιαφερόμενος.

ADERFIA GLOU1113

Ο τρίτος πλειστηριασμός προγραμματίστηκε για τις 19 Οκτωβρίου 2022, με τιμή εκκίνησης τα 2.640.000 ευρώ, αλλά τέθηκε σε αναστολή, με συνέπεια το πολυτελές ακίνητο να ανέβει ξανά στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στις 12 Ιουλίου 2023, με την τιμή εκκίνησης να επανέρχεται στα 3.300.000 ευρώ. Και τότε, όμως, ο πλειστηριασμός είχε κηρυχθεί άγονος. Ο νέος πλειστηριασμός, με την ίδια τιμή εκκίνησης και επισπεύδουσα την τράπεζα Probank, έχει προγραμματιστεί -αν δεν υπάρξει κάποια προσπάθεια αναστολής- για σήμερα.

Η τριώροφη μονοκατοικία του Γιώργου Γλου στην Καστέλα είναι ένα πραγματικό στολίδι στην καρδιά του Πειραιά! Εχει ανεγερθεί σε οικόπεδο επιφάνειας 329,143 τετραγωνικών μέτρων, βρίσκεται επί της λεωφόρου Αλέξανδρου Παπαναστασίου 10, προς την πλευρά της θάλασσας, και διαθέτει υπόγειο και κλειστό χώρο στάθμευσης. Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, η οικοδομή αυτή είναι συμβατικής κατασκευής με φέροντα οργανισμό από οπλισμένο σκυρόδεμα και οργανισμό πλήρωσης από οπτοπλινθοδομή. Εχουν χρησιμοποιηθεί υλικά όπως πέτρα και μάρμαρο, είναι καλής αισθητικής, ενώ διαθέτει θέα προς τη θάλασσα.

ADERFIA GLOU11131

Η αυτοκρατορία ένδυσης που γκρέμισε η κρίση

Η εμπορική δραστηριότητα της οικογένειας Γλου, με καταγωγή από τη Σμύρνη, ξεκίνησε τη δεκαετία του 1950, όταν ο πατέρας των δύο αδελφών έστησε μια μικρή επιχείρηση στον Πειραιά. Είναι χαρακτηριστικό ότι αρχικά κατείχε άδεια μικροπωλητή, αλλά με σωστές και προσεκτικές κινήσεις κατάφερε να ανελιχθεί. Ο Γιώργος και ο Αντώνης Γλου άρχισαν να γράφουν τη δική τους ιστορία το 1985, όταν άνοιξαν το πρώτο τους κατάστημα στον Πειραιά.

Ομως, η εταιρία απογειώθηκε το 1994, όταν ανέλαβε την εκπροσώπηση της Puma στην Ελλάδα. Το 2006 διέθετε πάνω από 60 καταστήματα σε ολόκληρη τη χώρα και δίκτυο σε Κύπρο, Βουλγαρία, Αλβανία και Ρουμανία. Ο τζίρος εκείνη την εποχή έφτασε στα 120.000.000 ευρώ και τα κέρδη ήταν της τάξης των 15.000.000 ευρώ! Μετά ήρθε η κρίση με τα οδυνηρά επακόλουθά της, με συνέπεια η εταιρία να οδηγηθεί σε αδιέξοδο και το 2010 να χάσει την αντιπροσωπία της Puma, μια συνεργασία που έληξε επεισοδιακά, καθώς ο γερμανικός όμιλος κατηγόρησε τα αδέλφια Γλου για υπεξαίρεση στην Puma Hellas ποσού άνω των 110.000.000 ευρώ.

Το 2013 η εταιρία οδηγήθηκε στο άρθρο 99, εξαιτίας έλλειψης ρευστότητας, και τον Αύγουστο του 2019 έκλεισε και το τελευταίο κατάστημα της φίρμας Glou. Εκείνη την ημέρα, στις 3 Αυγούστου 2019, ο Γιώργος Γλου ανάρτησε μια φωτογραφία από το άδειο κατάστημα του Πειραιά στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook, σχολιάζοντας: «Glou τέλος, τουλάχιστον προσώρας. Ολα ξεκίνησαν εδώ, Πειραιά, Τσαμαδού, και όλα τελείωσαν εδώ έπειτα από 34 χρόνια». Να σημειωθεί ότι η εταιρία των αδελφών Γλου συγκαταλεγόταν από το 2012 στους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου, εμφανίζοντας συνολικά χρέη ύψους 6.600.000 ευρώ μόνο προς το Δημόσιο. Μάλιστα, στα τέλη του 2012 ο Αντώνης Γλου είχε συλληφθεί για οφειλές ύψους 765.000 ευρώ στο Δημόσιο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....