Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Οσα έγιναν στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ κατά την παρουσίαση του νέου άλμπουμ της Νάνας Μούσχουρη «Nana Mouskouri – Radio Days»

Νοσταλγία με 23+1 «διαμάντια»

Συγκίνηση και νοσταλγία με πρωταγωνίστρια τη Νάνα Μούσχουρη στο Στούντιο C της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, στο Ραδιομέγαρο, όπου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η παρουσίαση του νέου της άλμπουμ «Nana Mouskouri – Radio Days», το οποίο θα κυκλοφορήσει από τη Minos EMI/ Universal σε cd και βινύλιο. Πρόκειται για 24 τραγούδια κορυφαίων συνθετών του ελαφρού μας τραγουδιού, όπως του Μίμη Πλέσσα και του Αττίκ, αλλά και ορισμένων δημιουργών που δεν περιμένει να ακούσει κανείς από τη Μούσχουρη, όπως του Σταύρου Κουγιουμτζή σε ανέκδοτες μέχρι τώρα ερμηνείες, που ηχογράφησε η 89χρoνη σήμερα διεθνούς φήμης Ελληνίδα ερμηνεύτρια με την Ορχήστρα Ελαφράς Μουσικής του Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας μετά τα μέσα της δεκαετίας του ’50 έως τις αρχές εκείνης του ’60 στα στούντιο του ΕΙΡ.

«Το άλμπουμ αυτό είναι η έμπρακτη απόδειξη του πώς ένα ιστορικό αρχείο μπορεί να ζωντανέψει όταν υπάρχει η πρώτη ύλη, που δεν είναι άλλη από τη Νάνα Μούσχουρη» σχολίασε, μεταξύ άλλων, η διευθύνουσα σύμβουλος της δισκογραφικής εταιρίας Μαργαρίτα Μάτσα, η οποία ενημέρωσε πως η δουλειά αυτή θα κυκλοφορήσει πλην της Ελλάδας και σε Γερμανία και Γαλλία. Προσιτή, με χαμόγελο και μια ξεχωριστή ευγένεια προς όλους, η Νάνα Μούσχουρη, παρά τη μεγάλη της συγκίνηση, δεν σταμάτησε να αστειεύεται και να συνομιλεί με το κοινό.

Με τον Γιώργο Χατζηνάσιο στο πιάνο

Διηγήθηκε τα πρώτα χρόνια της καριέρας της, λέγοντας ότι ήταν τυχερή, καθώς, όταν έφυγε από την Ελλάδα, βρέθηκε με ανθρώπους που τη φρόντισαν. «Eχω μεγαλώσει με το ραδιόφωνο, δεν περίμενα έπειτα από τόσα χρόνια να μου πουν ότι υπάρχουν αυτά τα τραγούδια, τα οποία θυμάμαι πολύ καλά. Σήμερα ξαναγυρίζω στο σπίτι μου. Αυτό είναι το πιο σπουδαίο. Η μουσική με πήρε και με έφερε πίσω. Δεν με εγκατέλειψε ποτέ. Η μεγάλη μου επιτυχία είναι ότι αγάπησαν τη γλώσσα μου» εξομολογήθηκε. Θέλοντας, μάλιστα, να μεταδώσει την αισιοδοξία της αλλά και την ελπίδα της για το μέλλον, αφού θύμισε ότι ο κόσμος παλιότερα τραγουδούσε πιο εύκολα κι έτσι έβγαζε το βάρος που είχε, πήρε το μικρόφωνο και τραγούδησε, συνοδεία πιάνου, το υπέροχο «Χάρτινο το φεγγαράκι», αποκαλύπτοντας ότι της το εμπιστεύτηκε ο Νίκος Γκάτσος, αφού προηγουμένως το είχε ερμηνεύσει η Μελίνα Μερκούρη.

Η Νάνα Μούσχουρη με τον Μίμη Πλέσσα

Καταχειροκροτήθηκε

Δεν έμεινε, όμως, μόνο σε αυτό. Ο Γιώργος Χατζηνάσιος κάθισε στο πιάνο και η Νάνα Μούσχουρη ερμήνευσε τον «Ταξιδιώτη του ονείρου» καταχειροκροτούμενη. Από τις πιο συγκινητικές στιγμές της εκδήλωσης ήταν εκείνη του τετ α τετ που είχε η 89χρονη καλλιτέχνιδα με τον 99χρονο συνθέτη Μίμη Πλέσσα, ο οποίος δεν γινόταν να λείπει από την εκδήλωση και είχε -όπως πάντα- στο πλευρό του τη σύζυγό του Λουκίλα Καρρέρ.

∆ίπλα στον Γιώργο Κατσαρό

Ο μάνατζερ της Νάνας Μούσχουρη, Γιάννης Κουτράκης, ανέβασε στα social media το συγκινητικό «κλικ» της αγκαλιάς τους γράφοντας πως αποτελεί για τον ίδιο την απεικόνιση της ζωντανής ιστορίας της ελληνικής μουσικής. «Δύο ζωντανοί μύθοι που δούλεψαν (και δουλεύουν) ακατάπαυστα, ακούραστα, με τρομερή επιτυχία και αποδοχή, με ήθος και με έρωτα για την τέχνη τους, με αφοσίωση, με τύχη, με πείσμα και βέβαια με τρομερό ταλέντο» συμπλήρωσε. Σημειώνεται ότι στην εκδήλωση για τη Νάνα Μούσχουρη έδωσαν το «παρών», μεταξύ άλλων, ο σύζυγός της Αντρέ Σαπέλ, ο Γιώργος Κατσαρός, ο Μανώλης Μητσιάς και η Νατάσα Θεοδωρίδου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...