Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση: «Όσα (δε) λέμε» κάθε Δευτέρα στο...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση και μας προσκαλεί...

Η έκπληξη που ετοιμάζουν παιδιά του συλλόγου «Μουσικό Οραμα» στη «Γιορτή Μητέρας...

Πλησιάζει η ημέρα για τη δεύτερη «Γιορτή Μητέρας Παιδιού...

Δημήτρης Καλλιβωκάς: «Ανάσταση» στην Τήνο!

Μπορεί να πέρασε από σαράντα κύματα με την υγεία...

Η «Πόντια Ραπουνζέλ» Γλυκερία Τσολπίδου απαντά μέσω της «Espresso» σε όσους τη «σταύρωσαν»

Άγριο μπουλινγκ στη «Miss μυτη»

Το όνομά της ήρθε στην επικαιρότητα με αφορμή τον παγκόσμιο διαγωνισμό ομορφιάς «Miss Tourism International», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Νοεμβρίου στη Μαλαισία. Κι αν περίμενε κανείς πως τα φώτα θα έπεφταν πάνω στην «Πόντια Ραπουνζέλ», εξαιτίας της εκπροσώπησης της χώρας μας, κάτι τέτοιο δεν συνέβη!

  • Από τον Βαγγέλη Καράλη

Η Γλυκερία Τσολπίδου βρέθηκε λίγες ώρες πριν από τον διαγωνισμό στο επίκεντρο ενός πρωτοφανούς bullying, με χρήστες να την πυροβολούν κατά ριπάς, θεωρώντας πως είναι άσχημη και πως δεν κάνει για καλλιστεία! Εκείνη, παρά τα υβριστικά και επικριτικά σχόλια, προσπάθησε να συγκεντρωθεί στην αποστολή της, παρότι όμως έδωσε τον καλύτερό της εαυτό, δεν κατάφερε να διακριθεί.

glykeria tsolpidou271131
Η Γλυκερία Τσολπίδου στη Μαλαισία για τον διαγωνισμό «Miss Tourism International»

Πώς νιώθει όμως ένα 20χρονο κορίτσι με σπουδές κλασικού μπαλέτου και ψυχολογίας, να βλέπει να «σταυρώνεται» στο διαδίκτυο, βγαίνοντας στο εκτελεστικό απόσπασμα, εξαιτίας του γεγονότος ότι το πρόσωπό της δεν άρεσε σε πολλούς και θεωρούσαν ότι είναι ακατάλληλη για διαγωνισμούς ομορφιάς; Η ίδια δίνει τις απαντήσεις της μέσω συνέντευξής της στην «Espresso»!

Τελικά, Γλυκερία, δεν κατάφερες να διακριθείς στον διαγωνισμό «Miss Tourism International»…

Οντως, αλλά νιώθω αρκετά τυχερή που βρέθηκα σε αυτόν τον διαγωνισμό, γιατί υπήρχαν πολλά κορίτσια που ήθελαν να είναι στη δική μου θέση, αλλά τελικά διάλεξαν εμένα. Εζησα στιγμές που δεν ξέρω αν θα είχα ποτέ την ευκαιρία να ζήσω, κάναμε αμέτρητες βόλτες, πήγαμε σε μαγαζιά, δοκιμάσαμε παραδοσιακά φαγητά της Μαλαισίας που δεν είχα τη δυνατότητα να δοκιμάσω στην Ελλάδα. Μέσα σε όλα αυτά επισκεφτήκαμε και άτομα με ειδικές ανάγκες και κάναμε διάφορες δραστηριότητες, προσφέροντας χαρά και αγάπη σε αυτές τις όμορφες ψυχές.

Πώς επιλέχθηκες να εκπροσωπήσεις τη χώρα μας στον διαγωνισμό;

Η κυρία Σταυρούλα Νικολάου, σε συνεννόηση με το γραφείο Prestige Models Show Production, έστειλε φωτογραφίες μου στον διαγωνισμό μαζί με άλλες κοπέλες και δέχτηκαν εμένα.

Παρ’ όλα αυτά έπεσες θύμα άγριου bullying από χρήστες των social media που θεωρούσαν ότι είσαι άσχημη και ότι δεν είναι η θέση σου σε καλλιστεία!

Μόλις ήρθε η στιγμή να ανακοινώσω στα social media τη συμμετοχή μου στον διαγωνισμό, ήξερα ότι θα υπάρξουν και αρνητικά σχόλια, αλλά δεν περίμενα κάτι τόσο άσχημο! Δέχτηκα τρομερή επίθεση. Ημουν σίγουρη ότι η χώρα μου θα με στηρίξει και θα είναι δίπλα μου σε αυτό το ταξίδι, αλλά όλα άρχισαν όταν ανέβασα το πρώτο βίντεο στο TikΤok, όταν ήμουν στο αεροδρόμιο για την πτήση για Μαλαισία! Από την πρώτη κιόλας στιγμή άρχισαν να με σχολιάζουν με προσβλητικό τρόπο. Σχολίαζαν τα φρύδια μου, επειδή είναι πυκνά, και μου έλεγαν σχόλια του τύπου να βγάλω τα φρύδια μου, γιατί δεν είμαι ωραία. Μάλιστα κάποιοι με παρομοίασαν με τη Σοφία Χατζηπαντελή! Υπήρξαν άτομα που με χαρακτήρισαν «άντρα» λόγω των έντονων χαρακτηριστικών μου και κάποιοι άλλοι επέμεναν ότι δεν είμαι Ελληνίδα και πως κακώς διάλεξαν εμένα για να εκπροσωπήσω τη χώρα μας. Ενα από τα χαρακτηριστικά που με κάνει να ξεχωρίζω είναι η μύτη μου και επειδή έχει μια ελαφριά καμπύλη, μου έλεγαν σχόλια του τύπου «Miss μύτη». Σε αυτόν τον χώρο σίγουρα έχουμε ακούσει πολλά, αυτό όμως δεν πάει να πει ότι όλοι οι άνθρωποι της μόδας και της ομορφιάς λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο. Θέλω να πω πως κάποιοι -ούτε να τους πω ανθρώπους δεν μπορώ- γύρισαν και είπαν ότι είχα «βύσμα» και πήγα στον διαγωνισμό.

glykeria tsolpidou271132

Κυρίως άντρες σού επιτέθηκαν;

Τη μεγαλύτερη επίθεση τη δέχτηκα από γυναίκες και περισσότερο από νεαρά κορίτσια που υποστήριζαν ότι αυτά είναι καλύτερα και θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι στη θέση μου. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να υπάρχει αυτή η κακία και η ζήλια! Βλέπεις έναν νέο άνθρωπο που παλεύει για τα όνειρά του, γιατί να μην πεις μια όμορφη κουβέντα; Γιατί να δεχτεί τέτοιο και τόσο άγριο bullying; Στην αρχή απογοητεύτηκα! Εβλεπα όλες τις χώρες να υποστηρίζουν τις κοπέλες που έστειλαν και εμένα η δική μου το μοναδικό που έκανε ήταν να με «κράζει». Ολο αυτό όμως με έκανε πιο δυνατή και κατάλαβα περισσότερο τον κόσμο σήμερα…

Να αφήσουμε λίγο στην άκρη τα στενάχωρα και να μιλήσουμε για μόντελινγκ! Εχεις συμμετάσχει στο «Greece’s Next Top Model». Ποια ήταν εμπειρία σου; Θα συμμετείχες ξανά;

Δεν κατάφερα να μπω στο σπίτι του ριάλιτι, αλλά ήταν και αυτό μια περιπέτεια. Δεν μου άρεσε ιδιαίτερα η στάση των κριτών απέναντί μου, αλλά εγώ παρέμεινα ευγενική, γιατί έτσι μου έχει μάθει η οικογένειά μου. Τη συγκεκριμένη στιγμή που μιλάμε θα έλεγα πως δεν θα ξαναπήγαινα στο» GNTM», βέβαια δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει η μοίρα και ποτέ μη λες ποτέ. Ισως δοκίμαζα κάτι άλλο στη συνέχεια, δεν ξέρω. Κρατάω πάντα τα όμορφα και συνεχίζω με όμορφη ενέργεια.

Επίσης έχεις ποζάρει για λογαριασμό περιοδικού μόδας στην Ινδία. Πώς έγινε αυτό;

Ενα γραφείο της Ινδίας μού έστειλε μήνυμα και μου είπε ότι τους αρέσει αρκετά η εμφάνισή μου και θα ήθελαν να με βάλουν στο περιοδικό της εβδομάδας. Φυσικά δέχτηκα, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι πόρτες μπορεί να σου ανοίξει μια απλή πρόταση. Μου πήραν συνέντευξη, κάναμε μια φωτογράφιση και κάπως έτσι μπήκα στο περιοδικό.

glykeria tsolpidou27113
Η Γλυκερία Τσολπίδου κατά τη διάρκεια επαγγελματικής φωτογράφισης

Ποια στοιχεία του χαρακτήρα σου και της εμφάνισής σου θεωρείς ότι σε κάνουν να ξεχωρίζεις ως μοντέλο;

Θεωρώ πως πάνω απ’ όλα είναι η ευγένειά μου ως άνθρωπος! Είμαι αρκετά φιλότιμη και ξέρω να προσαρμόζομαι σε κάθε περιβάλλον. Τα μαλλιά μου είναι κάτι σπάνιο σήμερα, ειδικά στην Ελλάδα, γιατί με τα πρότυπα που θέλουν να περάσουν προσπαθούν να πείσουν τις κοπέλες να κόψουν τα μαλλιά τους!

Παράλληλα σπουδάζεις Ψυχολογία. Θα ήθελες μελλοντικά να ασχοληθείς επαγγελματικά με αυτό τον τομέα;

Οντως σπουδάζω Ψυχολογία και φέτος ξεκίνησα και life coaching! Για την ώρα δεν έχω κάποια σχέδια, αλλά είμαι της άποψης ότι, αν θέλεις, μπορείς να κάνεις πολλά μαζί, ακόμη και σε συνδυασμό με το μόντελινγκ!

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...