Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση: «Όσα (δε) λέμε» κάθε Δευτέρα στο...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση και μας προσκαλεί...

Η έκπληξη που ετοιμάζουν παιδιά του συλλόγου «Μουσικό Οραμα» στη «Γιορτή Μητέρας...

Πλησιάζει η ημέρα για τη δεύτερη «Γιορτή Μητέρας Παιδιού...

Δημήτρης Καλλιβωκάς: «Ανάσταση» στην Τήνο!

Μπορεί να πέρασε από σαράντα κύματα με την υγεία...

Κίνημα υποστήριξης για τη Μιμή Ντενίση, που δεν το βάζει κάτω για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Η Μπουμπουλίνα των Γλυπτών

Ξεσήκωσε θύελλα υποστήριξης, από επωνύμους και μη, Ελληνες και Αγγλους, με μία και μόνη ανάρτησή της για τα «κλεμμένα Γλυπτά του Παρθενώνα».

  • Από τη Βίβιαν Μπενέκου

Ο λόγος για τη Μιμή Ντενίση, την «μπροστάρισσα» της επιστροφής των Γλυπτών στη χώρα μας, η οποία ετοιμάζει ιστορικό ντοκιμαντέρ «ξεμπρόστιασμα» στην ύπουλη συνωμοσία του λόρδου Ελγιν να κλέψει τα ελληνικά Γλυπτά.

nb glypta parthenona3

Η εκστρατεία της δημοφιλούς ηθοποιού, θεατρικής συγγραφέως, σκηνοθέτιδος και παραγωγού, «πρέσβειρας της επιστροφής», επικαιροποιείται λόγω της «προσβλητικής», όπως λέει η ίδια, στάσης του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ, ο οποίος αρνήθηκε να δεχτεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ακριβώς εξαιτίας των Γλυπτών… «Πόσο προσβλητική, πόσο υποτιμητική είναι η στάση του Βρετανού πρωθυπουργού προς τον δικό μας. Τι ντροπή… Δυο χρόνια τώρα ετοιμάζω με την Κατερίνα Ευαγγελάκου στη σκηνοθεσία ένα μεγάλο ντοκιμαντέρ για τον Ελγιν, που βασίζεται στις επιστολές της γυναίκας του. Εάν τις διαβάσει κάποιος, δεν χρειάζονται άλλα επιχειρήματα. Περιγράφει αφελέστατα όλη την επιχείρηση που έγινε με μπαξίσια και απειλές και όχι με αγορά. Και είναι σαφές πως τα πήραν για τη διακόσμηση του πύργου τους» λέει η Μιμή Ντενίση, που με αυτή την ανάρτησή της στα social media ξεσήκωσε τον κόσμο υπέρ της.

Καλλιτέχνες, πολιτικοί, εφοπλιστές, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι και άλλοι, φίλοι της Μιμής, απαντούν θετικά στην πρόσκλησή της να συνδράμουν όπως μπορούν στη δημιουργία του μεγάλου ντοκιμαντέρ, που θα εξηγεί στη διεθνή κοινότητα τι ακριβώς συνέβη και πόσο δίκιο έχει η Ελλάδα.

Δημήτρης Εφραίμογλου, ιδρυτής του «Ελληνικού Κόσμου», Νικόλας Φαφαλιός, εφοπλιστής, Τόνια Δραγούνη, των ομώνυμων εκδόσεων, Μαριάννα Παγώνη, της γνώστης εταιρίας, Ντόρα Βυζοβίτου, δημοτική σύμβουλος Αθήνας, Ολγα Μαλέα, σκηνοθέτις, οι ηθοποιοί Σπύρος Μπιμπίλας, που είναι και βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας, Μιχάλης Μητρούσης, Μαρία Φιλίππου, Νέλλη Γκίνη, η τραγουδίστρια Σοφία Βόσσου, η σύζυγος του Μίμη Πλέσσα Λουκίλα Καρεέρ, ο δημοσιογράφος Αγγελος Πυριόχος και η συνάδελφός του Μπίλιω Τσουκαλά, ο Mister Pr Γιώργος Ντάβλας και πολλοί άλλοι επώνυμοι λένε «ναι» στη Μιμή.

201804241308040.0165 GERASIMOS SOFIANOS OLGA MALEA 2342018
Ολγα Μαλέα

201906211140340.9806 MAROSOYLIS PLESAS KARER 20062019
Λουκίλα Καρέρ

202112151254560.1892 MITROYSIS PALIKARAKI MIXAIL DRAGOYMI 14122021
Μιχάλης Μητρούσης

20231107210034 6Z3A7823 1
Σπύρος Μπιμπίλας

vizovytou30113
Ντόρα Βυζοβίτου

Η νέα παραγωγή της ηθοποιού, την οποία ανακοίνωσε η ίδια δημοσίως τον Ιούνιο που μας πέρασε, θα αφορά τον Βρετανό διπλωμάτη που αφαίρεσε τα Γλυπτά του Παρθενώνα, και θα εστιάζει σε πτυχές της προσωπικής ζωής του. Τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ θα γίνουν στην Αθήνα, στη Γαλλία και την Τουρκία. «Εκτός από αφηγήτρια θα έχω επιπλέον έναν μυστικό ρόλο» είχε δηλώσει το καλοκαίρι η Μιμή Ντενίση.

75210460 2615773601849682 1879388099508165358 n

«Η τέχνη μιλάει πιο άμεσα από την πολιτική» λέει σήμερα η Μιμή Ντενίση, συμπληρώνοντας με νόημα πως η επίσημη στάση της αγγλικής κυβέρνησης είναι απαράδεκτη. «Ολοι ξέρουν κάτι για την ιστορία του Ελγιν. Κανείς σχεδόν δεν ξέρει τον ρόλο που έπαιξε στη μεγαλύτερη κλοπή των αιώνων μια γυναίκα: η λαίδη Ελγιν. Με τα χρήματα της ίδιας στήθηκε η όλη επιχείρηση. Ενα παμπάλαιο βιβλίο του 1900 που είχα την τύχη να πέσει στα χέρια μου στην Αμερική αποτέλεσε την έμπνευση γι’ αυτό το ντοκιμαντέρ. Είναι τα γράμματα της λαίδης Ελγιν προς τη μητέρα της και τον άντρα της. Δείχνουν καθαρά πως τα Μάρμαρα δεν αγοράστηκαν. Πάρθηκαν με θράσος… Το διαζύγιο του Ελγιν από τη Μέρι στέρησε τα χρήματα από τον λόρδο και αναγκάστηκε να τα πουλήσει στο βρετανικό κράτος. Είναι η στιγμή, λοιπόν, για αυτό το ντοκιμαντέρ, που σίγουρα θα ταράξει τα νερά. Η σκηνοθεσία θα είναι της σπουδαίας Κατερίνας Ευαγγελάκου και το σενάριο δικό μου, όπως και η αφήγηση. Είναι δραματοποιημένο, με πολλούς σημαντικούς ηθοποιούς και μεγάλες διεθνείς προσωπικότητες να συμμετέχουν…» είναι τα λόγια της Μιμής Ντενίση, που αυτομάτως χρίζεται «Μπουμπουλίνα» των Γλυπτών του Παρθενώνα».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...