Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η Τραϊάνα Ανανία για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Tην ώρα που η αγωνία για την υγεία του...

Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας

Δύσκολες ώρες για τον καλλιτέχνη Χρήστο Τσικνιά, ο οποίος...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Δύο οίκοι ερίζουν για την καταγωγή του αξεσουάρ με τη γαλανόλευκη που φορά ο βασιλιάς της Αγγλίας

«Πόλεμος» για τις γραβάτες του Καρόλου

Οπως στο παρελθόν επτά πόλεις «έριζαν» για την καταγωγή του Ομήρου, έτσι και σήμερα δύο οίκοι γραβατών ερίζουν για την καταγωγή της γραβάτας του Καρόλου. Ο οίκος γραβατών Maison de Cravates, της Μαριάννας Παγώνη, και η Thalassa Collection διεκδικούν τις γραβάτες του βασιλιά της Αγγλίας Καρόλου, που έχει αδυναμία να φορά ελληνικά σύμβολα.

  • Aπο τη Βίβιαν Μπενέκου

Η επικαιρότητα, λοιπόν, έφερε ξανά τις γραβάτες του Καρόλου στο προσκήνιο, όταν ο ίδιος, προχθές, στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ φόρεσε την περίφημη γραβάτα με την ελληνική σημαία, ως ένα μήνυμα στήριξης του αιτήματος της χώρας μας για την επιστροφή των γλυπτών. Είχαν προηγηθεί η ακύρωση της συνάντησης Σούνακ – Μητσοτάκη στο Λονδίνο και ο θόρυβος που προκλήθηκε από αυτό. Ο βασιλιάς της Αγγλίας, υποστηρικτής της Ελλάδας, φόρεσε τη γραβάτα που ξεσήκωσε τους δύο ελληνικούς οίκους μόδας!

karolosd04123

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του οίκου Παγώνη Maison de Cravates, η εμβληματική αυτή γραβάτα σχεδιάστηκε προσωπικά από την κυρία Μαριάννα Παγώνη, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004, ενώ έχει χαρακτηριστεί η «γραβάτα της ελληνικής υπερηφάνειας», και δωρίστηκε στον Κάρολο σε επίσκεψή του στη χώρα μας.

Από την άλλη, η εταιρία Thalassa Collection αναφέρει στην ιστοσελίδα της: «Είμαστε περήφανοι που ο Κάρολος επιλέγει γραβάτες από τη συλλογή μας». Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Δηλαδή ο Κάρολος διαθέτει γραβάτες και από τις δύο εταιρίες, κυρίως, όμως, από τη συλλογή Thalassa Collection.

Ο μεγαλύτερος πρεσβευτής, λοιπόν, της ελληνικής γραβάτας είναι μακράν ο Βρετανός μονάρχης, που έχει δεκάδες γραβάτες με ελληνικό αποτύπωμα στην ντουλάπα του. Η πρώτη του ήταν δώρο από το πρώτο του ταξίδι στην Ελλάδα, προφανώς από τον οίκο Παγώνη, και από εκεί και ύστερα πολλές επίσημες εμφανίσεις του φέρουν ελληνική υπογραφή!

Όπως πληροφορείται η στήλη, ο βασιλιάς διαθέτει, μεταξύ άλλων, τη γραβάτα με την ελληνική σημαία, με τον κρητικό πέλεκυ, τα υφαντά και τις κουκουβάγιες -το σύμβολο της Αθήνας-, το τσαρούχι του τσολιά, τον Εύζωνα, και άλλες, όλες της εταιρίας Thalassa Collection. Εχει μεγάλη συλλογή γραβατών του συγκεκριμένου ελληνικού brand. Μάλιστα, ακόμη και την επομένη της στέψης του φόρεσε άλλη μία γραβάτα από τον ελληνικό οίκο, με το σχέδιο τύπου «βυζαντινό ψηφιδωτό». Οι ιδιοκτήτες του Thalassa το αντιλήφθηκαν κατά τύχη, πριν από περίπου επτά χρόνια, ότι ο Κάρολος φορά γραβάτες τους, βλέποντας μια φωτογραφία του σε γνωστό περιοδικό με μία από τις γραβάτες τους. Επρόκειτο για το σχέδιο με το τσαρούχι, ένα από τα μπεστ σέλερ του οίκου.

karolosd041231

Τη γραβάτα με τον Εύζωνα του τη χάρισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης στην επίσκεψή του για τα διακόσια χρόνια ύπαρξης του ελληνικού κράτους. Ο βασιλιάς Κάρολος δεν είναι ο μόνος που έχει φορέσει γραβάτα με την ελληνική σημαία, καθώς πέρυσι την άνοιξη ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είχε κλέψει τις εντυπώσεις στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, φορώντας μια γαλάζια γραβάτα διακοσμημένη με τσολιαδάκια, από την ίδια εταιρία που διαλέγει ο Κάρολος. Ο πρώην πρωθυπουργός είναι αυτός που τις έκανε μόδα… στη χώρα μας. Τελικά, σήμερα οι γραβάτες με ελληνικά σύμβολα γίνονται από τη μια παγκόσμιο πολιτικό trend και από την άλλη αιτία αντιπαραθέσεων…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...