Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Η Μαριάννα Παγώνη εξηγεί την ιστορία πίσω από το αξεσουάρ με τις γαλανόλευκες που φόρεσε ο βασιλιάς της Βρετανίας

Η «βασίλισσα της γραβάτας» και ο... Κάρολος

Μια γραβάτα έκανε τον γύρο του κόσμου, διαφημίζοντας την Ελλάδα και τον ιστορικό οίκο Pagoni Maison des Cravates. Ο λόγος, φυσικά, για την περίφημη και πολυσυζητημένη γραβάτα με τις κυματιστές ελληνικές σημαίες που ο βασιλιάς της Βρετανίας Κάρολος επέλεξε να φορέσει στη συνάντηση που είχε στην COP28, την 28η δηλαδή διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, με τον πρωθυπουργό της Αγγλίας Ρίσι Σούνακ.

marianna pagoni09014
Η Μαριάννα Παγώνη – Σαμούχου

Δεν γνωρίζουμε αν ο Κάρολος πράγματι θέλησε με τη γραβάτα του να περάσει κάποιο μήνυμα, αλλά το σίγουρο είναι ότι ο βασιλιάς δεν έχει κρύψει ποτέ την αγάπη του για την Ελλάδα – ο αείμνηστος πατέρας του, πρίγκιπας Φίλιππος, εξάλλου, γεννήθηκε στη χώρα μας, πριν εξοριστεί μαζί με την οικογένειά του όταν ήταν ακόμη σε βρεφική ηλικία. Οπως αναφέρει η Μαριάννα Παγώνη – Σαμούχου, η οποία ηγείται του οίκου Pagoni, στην οδό Ακαδημίας, με την εξίσου κομψή και όμορφη κόρη της Ελενα Σαμούχου, η οποία του έχει χαρίσει διεθνή ακτινοβολία, «η γραβάτα με τις ελληνικές σημαίες έγινε δώρο στον Κάρολο πριν από λίγο καιρό». Τη γραβάτα είχε σχεδιάσει η ίδια η Μαριάννα Παγώνη το 2003, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων, και είναι ένα από τα σχέδια του οίκου της που καθιερώθηκαν παγκοσμίως και φορέθηκαν και από πολλές προσωπικότητες.

marianna pagoni090141

Στην επικαιρότητα, όμως, την επανέφερε ο βασιλιάς Κάρολος με την εμφάνισή του, και δεν ήταν η πρώτη φορά. Ο βασιλιάς Κάρολος είχε φορέσει γραβάτα με το ελληνικό εθνόσημο πλάι στον Τζο Μπάιντεν, στο κάστρο του Γουίνδσορ, τον περασμένο Ιούλιο. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, με τη σειρά του, είχε φορέσει την ίδια γραβάτα με αυτή της «επίμαχης» συνάντησης Καρόλου – Σούνακ, όταν είχε υποδεχτεί, το 2022, τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο.

Η γλυκιά Μαριάννα Παγώνη – Σαμούχου, η οποία συνεχίζει επάξια την ιστορία γραβατών του οίκου που ίδρυσε το 1933 ο Τάσος Παγώνης, μίλησε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για την ιστορία της γραβάτας: «Αυτή τη γραβάτα την αγόρασε από το κατάστημά μας η ιδιοκτήτρια της Ζeus & Dione, Μιμίκα Κολοτούρα, πριν από λίγο καιρό για να την προσφέρει στον βασιλιά Κάρολο. Είναι μια γραβάτα από μετάξι με ελληνικές σημαίες. Είναι δικό μου σχέδιο, το οποίο δημιουργήθηκε το δεύτερο εξάμηνο του 2003 με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα.

marianna pagoni090142
Ο βασιλιάς Κάρολος φορώντας τη γραβάτα με τις γαλανόλευκες

Ο οίκος μας ήθελε να αποτυπώσει το ιερότερο σύμβολο της πατρίδας μας σε μία γραβάτα. Είχα κάνει τότε δύο σχέδια. Είναι πολύ συγκινητικό… Θέλω να ευχαριστήσω τον βασιλιά Κάρολο για αυτό που έκανε για την Ελλάδα μας. Για εμένα ήταν μεγάλη τιμή που τη φόρεσε στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Με τίμησε που επέλεξε το δικό μου σχέδιο και το σήκωσε σαν λάβαρο, σε μία στιγμή που είχε προσβληθεί ο θεσμός του κράτους μας μετά την ακύρωση της συνάντησης του πρωθυπουργού μας με τον κ. Σούνακ. Με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων λειτουργίας του οίκου Pagoni Maison des Cravates θέλω να πω ένα μεγάλο “ευχαριστώ”, γιατί με τα τελευταία γεγονότα ένιωσα ότι πήρα το μεγαλύτερο παράσημο. Eνα παράσημο που μου το έδωσε βέβαια η δουλειά μου, αλλά σε μία τόσο σημαντική στιγμή της πατρίδας μας. Μία δική μου, μια γραβάτα σχεδιασμένη με πολύ σεβασμό, σε μία τόσο ιστορική στιγμή».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...