Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ο Alpha θέλει τον Μπισμπίκη για τις σειρές «Τα κόκκινα φανάρια» και...

Μήλον της Εριδος ο Μπισμπίκης! Δύο σειρές πολιορκούν τον...

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος...

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

Απόπειρα δολοφονίας αρχινονού έξω από την πίστα της Λιόλιου

Σε διαρκή πόλεμο για την ηγεμονία της νύχτας βρίσκεται...

Παπασπηλιόπουλος – Σαμαρά: Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει… έρωτας!

«Ο έρωτας κι ο βήχας δεν κρύβονται» λέει ένα...

Γιώργος Λαμπάτος: Γιγαντώνεται το κύμα συμπαράστασης στον ηθοποιό

Οι... διευκρινίσεις από τον Σπύρο Μπιμπίλα και η έκκληση της Φόνσου με αιχμή στο... tikTok

Για ακόμα ένα εικοσιτετράωρο το δράμα του ηθοποιού Γιώργου Λαμπάτου και η οικονομική ανέχεια που βιώνει και ανέδειξε με πρωτοσέλιδό της η «Espresso» πρωτοστατεί σε όλα τα media αλλά και τα social media!

  • Από τον Νίκο Νικόλιζα

Ανθρωποι από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού από την πρώτη στιγμή της δημοσιοποίησης του τεράστιου αυτού προβλήματος του ηθοποιού έγιναν ασπίδα προστασίας, με σκοπό να βοηθήσουν οικονομικά τον κωμικό ηθοποιό, ο οποίος μένει σε ένα υπόγειο δωμάτιο των 15 τ.μ. και επιβιώνει με μόλις 220 ευρώ τον μήνα.

giorgos lampatos19014
Απλός κόσμος πηγαίνει τρόφιμα στον Γιώργο Λαμπάτο που δεν έχει να φάει

Χθες, εκτός από το «Πρωινό» του Γιώργου Λιάγκα στον ΑΝΤ1, και η Ζήνα Κουτσελίνη στις «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Star έκανε ζωντανή σύνδεση μέσα από το υπόγειο διαμέρισμα του Λαμπάτου, με τον ίδιο να λυγίζει κατά τη διάρκεια της εκπομπής: «Λυπάμαι που η συνάντησή μας δεν γίνεται σε καλύτερες συνθήκες. Πάλεψα πολύ και δεν άντεξα άλλο… Είμαι πολύ καιρό χωρίς δουλειά, έκανα ό,τι μπορούσα για να μη φτάσω σε αυτό το επίπεδο.

lampatos180142
Σε μια γωνιά του υπόγειου διαμερίσματος αναπολεί το χθες κοιτώντας φωτογραφίες από την καριέρα του σε τηλεόραση και θέατρο

Παίρνω 150 ευρώ από το επίδομα ΚΕΑ και άλλα 70 ευρώ από το επίδομα ενοικίου, τα οποία μου φαίνονται και αρκετά. Γιατί από το τίποτα που θα είχα… Μια δουλειά θέλω για να πατήσω στα πόδια μου. Χωρίς δουλειά είσαι σαν ζωντανός νεκρός. Νομίζω ότι τώρα αλλάζει η ζωή μου.

Υπάρχει ανταπόκριση από τον κόσμο, έχω γεμίσει ελπίδα και έχω συγκινηθεί. Απλά ντρέπομαι λίγο που έχω φτάσει στην κατάσταση να ζητάω βοήθεια» είπε σκουπίζοντας τα δάκρυά του. «Δεν το είπα ούτε στον φίλο μου Σπύρο Μπιμπίλα, ούτε στην Αννα Φόνσου γιατί ντρεπόμουν» ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ενώ την ίδια ώρα ένα παλικάρι με τσάντες γεμάτες τρόφιμα μπήκε στο διαμέρισμα για να βοηθήσει τον ταλαιπωρημένο ηθοποιό.

giorgos lampatos190141
Ο Γιώργος Λαμπάτος υποδέχεται την «Espresso» στο υπόγειο διαμέρισμα των 15 τετραγωνικών όπου διαμένει

«Εντυπώσεις»

Χθες ωστόσο και ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας αλλά και η Αννα Φόνσου εξέδωσαν δελτίο Τύπου εξηγώντας για το δράμα του ηθοποιού που έκανε όλη την Ελλάδα να κλάψει. Ο Σπύρος Μπιμπίλας σε ένα μακροσκελές κείμενο ανέφερε: «Επειδή δημιουργούνται εσφαλμένες και περίεργες εντυπώσεις, κι επειδή είμαστε πάλι στα πρόθυρα από το σύνολο σχεδόν των τηλεοπτικών εκπομπών να δημιουργηθεί ένα νέο λαϊκό σίριαλ που μάλλον δεν θα βοηθήσει μακροπρόθεσμα τον αγαπημένο συνάδελφο και φίλο Γιώργο Λαμπάτο, με τον οποίο μας συνδέουν επιτυχίες του παρελθόντος, έχω να παρακαλέσω και να επισημάνω ορισμένα πράγματα.

lampatos180143
Σπύρος Μπιμπίλας

Ο Γιώργος (όπως και άλλοι ηθοποιοί που έχουν παρόμοια προβλήματα ανεργίας κι ανέχειας) δεν είχε ενημερώσει κανέναν επίσημο φορέα ηθοποιών, ΣΕΗ – ΤΑΣΕΗ – Σπίτι Του Ηθοποιού, για το σοβαρό πρόβλημά του και δεν είχε ζητήσει βοήθεια από αξιοπρέπεια. Ομως οι φορείς δεν μπορούν από μόνοι τους να γνωρίζουν το προσωπικά δράμα καθενός ηθοποιού, που είμαστε πάνω από 10.000. Πόσο μάλλον αν δεν είναι ενταγμένοι ως μέλη».

lampatos180141
Ο Γιώργος Λαμπάτος στο μουχλιασμένο διαμέρισμα των δεκαπέντε τετραγωνικών μέτρων έχοντας για συντροφιά την κιθάρα του

Και συνέχισε: «Ηρθαμε τώρα που το μάθαμε κι εμείς σε επικοινωνία για να βρούμε λύσεις με σοβαρό τρόπο, χωρίς όλο αυτό να γίνει βορά των καναλιών. Θα παρακαλούσαμε να αποφευχθούν οι υπερβολές, να μη γίνονται επιπόλαια σχόλια και κυρίως να προστατευτεί ο ίδιος. Οσο για τις εκπομπές, να αποφύγουν να γίνει όλο αυτό ένα δακρύβρεχτο μελό, αλλά να αναδείξουν τα σοβαρά προβλήματα του κλάδου μας, την ανεργία,

την έλλειψη συλλογικών συμβάσεων, τον αποκλεισμό ηθοποιών της πρώτης ιδιωτικής τηλεόρασης και των βιντεοταινιών, τις αναξιοπρεπείς αμοιβές σε όλους τους τομείς της δουλειάς μας, τα χρηματοδοτούμενα σίριαλ από τον κρατικό ΕΚΟΜΕ, που δεν ελέγχονται για το αν πληρώνουν αξιοπρεπώς όλους, τις απλήρωτες πρόβες, τα στούντιο που πληρώνουν ύστερα από μήνες, τις άνισες ευκαιρίες… Υπάρχει χώρος για όλους, και υπάρχει και συντονισμένη βοήθεια όποτε χρειάζεται. Κάθε Γιώργος είναι μέλος της καλλιτεχνικής μας οικογένειας, άσχετα με το τι κακοτοπιές έτυχαν στον δρόμο του».

lampatos180144
Αννα Φόνσου

Από την πλευρά της, η Αννα Φόνσου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Παρακαλούμε όποιος συνάδελφος αντιμετωπίζει προβλήματα να έρχεται πρώτα σε επαφή με το Σπίτι του ηθοποιού και με το ΣΕΗ. Δεν είναι σωστό, εφόσον υπάρχουμε εμείς παντού και πάντα για εσάς, να μη γνωρίζουμε τίποτα και να έχει βουίξει το ΤikTok!»

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Νίκος Ορφανός: Πατέρας για δεύτερη φορά – Γέννησε η σύζυγός του

Γονείς για δεύτερη φορά έγιναν ο Νίκος Ορφανός και...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Οργισμένη ανάρτηση της Λιόλιου για τις ατάκες του Ψινάκη στο «J2US»

Η Κατερίνα Λιόλιου «άδειασε» μέσω Instagram τον Ηλία Ψινάκη...