Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Η νέα γενιά γαλαζοαίματων που φιλοδοξεί να πάρει στο μέλλον στα χέρια της

Εκκολαπτόμενοι βασιλιάδες

Η νέα φουρνιά βασιλιάδων της Ευρώπης μπορεί να κάθεται ήδη στον θρόνο της, ιδίως μετά την έξοδο της βασίλισσας Ελισάβετ έπειτα από 70 χρόνια βασιλείας στη Βρετανία και της βασίλισσας Μαργαρίτας έπειτα από 50 χρόνια στον θρόνο της Δανίας, που άνοιξαν τον θρόνο για τον βασιλιά Κάρολο και τον βασιλιά Φρειδερίκο, όμως μια νέα γενιά από εκκολαπτόμενους μονάρχες έχει κάνει την εμφάνισή της, φιλοδοξώντας να πάρει, στο μέλλον, στα χέρια της τα ηνία μερικών εκ των πιο ιστορικών μοναρχιών της Ευρώπης.

prigkipes020242
Η πριγκίπισσα Στέλλα

  • Από τον Βασίλη Χονδρογιάννη

Στα 11 χρόνια της η πριγκίπισσα Στέλλα είναι δεύτερη στη σειρά διαδοχής για τον θρόνο της Σουηδίας, μετά τη 46χρονη μητέρα της, πριγκίπισσα διάδοχο Βικτόρια. Συχνά η 11χρονη εμφανίζεται σε επίσημες εκδηλώσεις στο πλευρό της μητέρας της και του πατέρα της Ντάνιελ Γουέστλινγκ, ο οποίος πριν από τον γάμο τους το 2010 ήταν ο προσωπικός προπονητής της Βικτόρια.

prigkipes020243
Ο Ντάνιελ Γουέστλινγ με την πριγκίπισσα διάδοχο Βικτόρια της Σουηδίας και την κόρη τους

Η πρώτη της αποστολή ήταν το 2014, σε ηλικία δύο ετών, όταν εγκαινίασε το «μονοπάτι των παραμυθιών» στο Linköping Castle. Πλέον πηγαίνει στο δημόσιο σχολείο Campus Manilla στη Στοκχόλμη, όπου πέρυσι γράφτηκε επίσης ο μικρότερος αδελφός της, πρίγκιπας Οσκαρ. Οπως η μητέρα της, έτσι και η πριγκίπισσα Στέλλα δεν θα είχε δικαίωμα στον θρόνο, αν το 1979 ο παππούς της, βασιλιάς Κάρολος Γουσταύος της Σουηδίας, δεν άλλαζε τη νομοθεσία αιώνων που απαγόρευε στις πρωτότοκες κόρες των βασιλιάδων να τους διαδεχτούν. Σχολιάζοντας αργότερα την απόφασή του να ορίσει διάδοχο τη δύο ετών πριγκίπισσα Βικτόρια, αφαιρώντας τον τίτλο από τον μικρότερο αδελφό της Κάρολο Φίλιππο, ο βασιλιάς Κάρολος Γουσταύος δήλωσε ότι ήταν «άδικος» προς τον γιο του, αλλά η νομοθεσία ήταν αναχρονιστική.

prigkipes020245
Πρίγκιπας Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον με τον Τζορτζ και τα άλλα δύο παιδιά τους

Μετά τον θάνατο της γιαγιάς του βασίλισσας Ελισάβετ και την άνοδο στον βρετανικό θρόνο του παππού του, βασιλιά Καρόλου, ο 10χρονος πρίγκιπας Τζορτζ ανέβηκε δεύτερος στη σειρά διαδοχής, καθώς προηγείται ο πατέρας του, πρίγκιπας διάδοχος Ουίλιαμ. Αν και όσο μεγαλώνει είναι εμφανές ότι έπειτα από υποδείξεις σιγά σιγά η συμπεριφορά του μπαίνει στο καλούπι του μελλοντικού βασιλιά, οι Βρετανοί λάτρεψαν τον Τζορτζ για τον αυθορμητισμό του. Από πολύ μικρός τραβούσε πάνω του τα φλας των φωτογράφων με τις αστείες γκριμάτσες που έκανε όταν βαριόταν σε επίσημες εκδηλώσεις ή όταν κάτι του προκαλούσε εντύπωση. Αν και ο Ουίλιαμ με την Κέιτ τον κρατούν όσο μπορούν μακριά από τη δημοσιότητα, ο πρίγκιπας Τζορτζ έκανε την πρώτη του πριγκιπική περιοδεία όταν ήταν μόλις εννέα μηνών, στην περιοδεία των γονιών του στη Νέα Ζηλανδία και στην Αυστραλία.

prigkipes020244
Χαρακτηριστική γκριμάτσα του Τζορτζ

Ο εννιάχρονος πρίγκιπας Ιάκωβος αναμένεται να ανέβει στον θρόνο του Μονακό, μετά τον θάνατο του πατέρα του, πρίγκιπα Αλβέρτου. Ο γιος του Αλβέρτου και της πριγκίπισσας Σαρλίν αναμένεται να πάρει στα χέρια του τα ηνία του πριγκιπάτου, παρόλο που γεννήθηκε δεύτερος στις 7 Ιανουαρίου 2015, δύο λεπτά μετά τη γέννηση της δίδυμης αδελφής του Γκρέις. Αυτό διότι το Μονακό είναι μία από τις ελάχιστες χώρες με μοναρχία στην Ευρώπη στις οποίες δικαίωμα στον θρόνο έχουν μόνο τα αγόρια. Μιλώντας για τα δίδυμα στο αμερικανικό περιοδικό «People» ο πρίγκιπας Αλβέρτος δήλωσε ότι είναι «πολύ περίεργα για τη γεωγραφία και την επιστήμη». «Περάσαμε μια ολόκληρη φάση που ήθελαν να μάθουν τα πάντα για τους ωκεανούς, τους πλανήτες και για το ηλιακό σύστημα» είπε, σχολιάζοντας ότι ο Ιάκωβος είναι πιο ήσυχος και πιο ντροπαλός από την αδελφή του, αλλά εκεί που δεν το περιμένει κανείς μπορεί να πει κάτι αστείο.

prigkipes020246
Ο πρίγκιπας Ιάκωβος. Με τους γονείς του, Αλβέρτο και πριγκίπισσα Σαρλίν

prigkipes020247
Ο πρίγκιπας Ιάκωβος

Σε ηλικία τριών ετών ο πρίγκιπας Κάρολος του Λουξεμβούργου αν και θα περιμένει πολύ για να πάρει στα χέρια του τα ηνία του διασημότερου δουκάτου της Ευρώπης, προετοιμάζεται ήδη από τους γονείς του για τον ρόλο του μέγα δούκα. Ο παππούς του, μέγας δούκας του Λουξεμβούργου Ερρίκος, είναι μόλις 68 ετών, ενώ ο πατέρας του και διάδοχος του μεγάλου δουκάτου του Λουξεμβούργου Γουλιέλμος είναι 42 ετών. Η γέννηση του πρίγκιπα Καρόλου ήταν ένα από τα πιο ευχάριστα γεγονότα της χώρας καθώς έγινε στις 10 Μαΐου 2020, κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19, και έγινε αφορμή να χαρούν οι κάτοικοι του Λουξεμβούργου που ήταν κλεισμένοι στα σπίτια τους από το lockdown.

prigkipes020241
Γουλιέλμος και Στεφανία με τον πρίγκιπα Κάρολο του Λουξεμβούργου

prigkipes02024
Ο μικρός σε ναζιάρικη πόζα

Η απαγόρευση στις μετακινήσεις ήταν τόσο αυστηρή, που οι παππούδες του μωρού Ερρίκος και Μαρία Τερέζα το είδαν για πρώτη φορά όταν οι γονείς του Γουλιέλμος και Στεφανία τούς τηλεφώνησαν μέσω βιντεοκλήσης. Πέρυσι τον Μάιο για να γιορτάσουν
τα γενέθλια του Καρόλου οι γονείς του δημοσίευσαν φωτογραφία του μαζί με τον μικρό του αδελφό, πρίγκιπα Φρανσουά, ο οποίος είχε γεννηθεί τον Μάρτιο.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...