Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

400 σκάνδαλα και τραγωδίες που «αρρώστησαν» τον βασιλιά

Αν Κάρολος κριθεί «ανίκανος» να εξασκήσει τα βασιλικά του καθήκοντα, καθώς μπορεί να είναι «φυτό» ή καθηλωμένος στο κρεβάτι

Τέσσερα χρόνια αδιάκοπου στρες, από τα οικογενειακά σκάνδαλα και τις τραγωδίες, έφθειραν επικίνδυνα την υγεία του βασιλιά Καρόλου, πιστεύει η εφημερίδα «The Sun».

karolos01123

ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Από το Megxit, τα ακατάπαυστα «πυρά» του Χάρι και το σεξουαλικό σκάνδαλο του αδελφού του μέχρι τους θανάτους της μητέρας και του πατέρα του η βρετανική εφημερίδα παρουσιάζει τις τέσσερις «πληγές» του φιλέλληνα βασιλιά που τον «αρρώστησαν».

Το 2020, όταν ακόμη ο Κάρολος ήταν πρίγκιπας διάδοχος της βασίλισσας Ελισάβετ, άρχισε με το εκκωφαντικό Megxit. Ο αγαπημένος γιος του Καρόλου Χάρι του γύρισε την πλάτη, εγκατέλειψε τη βασιλική οικογένεια και με τη γυναίκα του Μέγκαν πήγε να ζήσει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ. Λίγους μήνες αργότερα το ζευγάρι μιλώντας στην Οπρα Γουίνφρεϊ πυροδότησε το σκάνδαλο ρατσισμού στη βασιλική οικογένεια, υποστηρίζοντας ότι δύο κορυφαία μέλη της είχαν ρατσιστικές ανησυχίες για το χρώμα του αγέννητου παιδιού τους Αρτσι. Το ζευγάρι «φωτογράφισε» τον Κάρολο και την Κέιτ και προ μηνών έφτασε στο σημείο να τους κατονομάσει στην ολλανδική έκδοση της αυτοβιογραφίας του Χάρι «Spare».

karolos94865

Ενώ ο Κάρολος ζούσε με τη ρετσινιά του ρατσιστή να αιωρείται πάνω από το κεφάλι του, η μητέρα του Ελισάβετ και ο πατέρας του πρίγκιπας Φίλιππος αρρώστησαν από Covid-19, με αποτέλεσμα να πρέπει να αναλάβει περισσότερες πριγκιπικές υποχρεώσεις. Τον Απρίλιο του 2021 ο Κάρολος ήταν ράκος στην κηδεία του πατέρα του, ενώ η υγεία της μητέρας του χειροτέρευε μέρα με την ημέρα. Εκείνη τη στιγμή επέλεξε ο Χάρι για να επιτεθεί προσωπικά στον Κάρολο, μιλώντας σε podcast, και να τον χαρακτηρίσει ουσιαστικά κακό πατέρα.

Στο ξεκίνημα του 2022 κορυφώθηκε το σεξουαλικό σκάνδαλο του πρίγκιπα Αντριου για τις καταγγελίες ότι έκανε σεξ με ανήλικη σκλάβα του σεξ του παιδόφιλου δισεκατομμυριούχου Τζέφρι Επσταϊν.

karolos94935Ο Κάρολος ήταν αυτός που «στην πιο δύσκολη απόφαση της ζωής του» ώθησε το παλάτι να πετάξει τον αδελφό του έξω από την ενεργή βασιλική οικογένεια. Παράλληλα, ο Κάρολος αντικαθιστούσε την εύθραυστη Ελισάβετ σχεδόν σε όλες τις επίσημες υποχρεώσεις της, ακολουθώντας εξαντλητικό πρόγραμμα.

Τον Σεπτέμβριο του 2022 ο Κάρολος στεκόταν δίπλα στο κρεβάτι της μητέρας του όταν η βασίλισσα Ελισάβετ πέθανε, αφήνοντάς τον «εξουθενωμένο και θλιμμένο», σύμφωνα με τα τότε δημοσιεύματα. Αμέσως μετά ο Χάρι και την  Μέγκαν «χτύπησαν» με το ντοκιμαντέρ για το Megxit στο Netflix, κατηγορώντας προσωπικά τον Κάρολο ότι ήταν άκαρδος γονιός και ψεύτης.

kamila karolos

Ο Κάρολος απάντησε, παίρνοντας την οδυνηρή για εκείνον απόφαση να κάνει έξωση στον γιο του από την πριγκιπική κατοικία του στο Λονδίνο, ενώ τους μήνες που ακολούθησαν το 2023 συμμετείχε σε 500 επίσημες βασιλικές υποχρεώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

karolos

250 Εναλλακτικές θεραπείες

Στη μάχη με τον καρκίνο ο βασιλιάς Κάρολος είναι πιθανό να χρησιμοποιήσει ένα μείγμα από συμβατικές και εναλλακτικές θεραπείες, πιστεύει η ελληνικής καταγωγής πρώην σύμβουλός του, άποψη που συμμερίζεται και ένα μεγάλο μέρος του βρετανικού Τύπου.

Η Κριστίνα Κυριακού, που ήταν υπεύθυνη επικοινωνίας και σύμβουλος του Καρόλου επί πετά χρόνια, όταν ήταν ακόμη πρίγκιπας διάδοχος, εμφανίστηκε στην πρωινή βρετανική εκπομπή «Good Morning Britain». «Λατρεύει την εναλλακτική ιατρική» είπε, εκτιμώντας ότι ο βασιλιάς θα έχει ένα μείγμα από συμβατικές και εναλλακτικές θεραπείες.

karolos94725

Σε αυτό, σύμφωνα με βρετανικές εφημερίδες, συντείνει και το γεγονός ότι ο επικεφαλής των γιατρών που θα επιβλέπει την αντικαρκινική θεραπεία που λαμβάνει ο βασιλιάς είναι ο 71χρονος δρ Μάικλ Ντίξον, που προάγει την ομοιοπαθητική.

Prince Charles Οταν ο Κάρολος τον διόρισε προσωπικό του γιατρό και επικεφαλής των γιατρών του παλατιού, ο σάλος που ξέσπασε ανάγκασε το παλάτι του Μπάκιγχαμ να εκδώσει ανακοίνωση, στην οποία διευκρίνιζε ότι ο Ντίξον «δεν πιστεύει ότι μπορεί να γιατρέψει τον καρκίνο με την ομοιοπαθητική». «Η θέση του είναι ότι οι συμπληρωματικές θεραπείες μπορεί να συμβαδίσουν με τις συμβατικές θεραπείες, αρκεί να είναι ασφαλείς, κατάλληλες και βασισμένες σε στοιχεία» πρόσθετε η ανακοίνωση.

karolos_2

Τα βρετανικά δημοσιεύματα υπενθυμίζουν ότι εδώ και χρόνια ο Κάρολος υποστηρίζει δημόσια την ομοιοπαθητική και την εναλλακτική ιατρική. Φαίνεται ότι πλέον έχει πειστεί ότι ο ρόλος τους μπορεί να είναι συμπληρωματικός με τις συμβατικές αντικαρκινικές θεραπείες, όπως η χημειοθεραπεία, η ακτινοθεραπεία και η εγχείρηση. Αφησε έτσι πίσω του τη δημόσια στήριξη που είχε δώσει το 2004 στη θεραπεία Γκέρσον, σύμφωνα με την οποία ο καρκίνος μπορεί να θεραπευτεί με 13 χυμούς φρούτων, κλύσματα με καφέ και βιταμίνες.

vasilias karolos prigkipas andrew

250 Χάρι Γουίλιαμ + Ακραίο σενάριο

Τζίφος η επίσκεψη του Χάρι στο Λονδίνο, καθώς, αν ο «άσωτος υιός» του βασιλιά Καρόλου πίστευε ότι η κατεστραμμένη σχέση του με τη βασιλική οικογένεια θα έφτιαχνε ως διά μαγείας, έπεσε πολύ έξω. Μπορεί η συνάντηση που είχε «στα πεταχτά» με τον πατέρα του να άφησε χαραμάδα ελπίδας, ο Γουίλιαμ, όμως, του έκλεισε την πόρτα στη μούρη.

prigipas karolos koronoios

Ο Χάρι συνομίλησε μόλις 30 λεπτά στο παλάτι Clarence House με τον πατέρα του, ο οποίος είχε δώσει διαταγή να τον περιμένει στον κήπο το βασιλικό ελικόπτερο με αναμμένη μηχανή. Ο Κάρολος, όπως αναφέρει η εφημερίδα «The Sun», χάρηκε τη συνάντηση και αμέσως μετά πέταξε στην εξοχική του κατοικία στο Σάντριγχαμ, την οποία θα εγκαταλείπει μόνο μία ημέρα την εβδομάδα για θεραπεία στο Λονδίνο. Αν και οι Βρετανοί αναλυτές δεν αποκλείουν δεύτερη συνάντηση πατέρα και γιου, επισημαίνουν ότι δεν προβλέπεται επίσκεψη του Χάρι στο Σάντριγχαμ.

Well its settled. 👑 A statement was released today confirming that Prince Harry will travel to London for his fathers coronation on May 6th. As for his fam Meghan Prince Archie Prince

Από το Clarence House ο Χάρι πήγαινε κατευθείαν σε χλιδάτο ξενοδοχείο του Λονδίνου, καθώς μετά την έξωσή του από το παλατάκι όπου έμενε με τη Μέγκαν είναι «άστεγος» στη Βρετανία. «Καιγόταν» να συναντήσει τον αδελφό του, με την ελπίδα να τα ξαναφτιάξουν, όμως ο πρίγκιπας διάδοχος Γουίλιαμ αρνήθηκε οποιαδήποτε επαφή μαζί του μετά τις δημόσιες καταγγελίες του Χάρι ότι τον χτύπησε πριν από το Megxit.

180516 prince charles mc 1012

Ο Γουίλιαμ, παρά το άγχος για την υγεία της Κέιτ μετά την εγχείρηση στην κοιλιά, επέστρεψε χθες στα πριγκιπικά καθήκοντά του, τα οποία μπορεί να αυξηθούν κατακόρυφα, σε μια ακραία περίπτωση. Αν Κάρολος κριθεί «ανίκανος» να εξασκήσει τα βασιλικά του καθήκοντα, καθώς μπορεί να είναι «φυτό» ή καθηλωμένος στο κρεβάτι, ενεργοποιείται το βασιλικό πρωτόκολλο που ορίζει τον Γουίλιαμ αντιβασιλέα.

{{-PCOUNT-}}29{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....