Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Θιγμένοι από τον στίχο του Βλάχου οι Γεωργιάδης και Αρης Πορτοσάλτε

Τα... Πάνο κάτω για έναν σάκο

Ευαισθησία… α λα καρτ από τον Αρη Πορτοσάλτε και τον Αδωνι Γεωργιάδη, οι οποίοι αντέδρασαν θορυβωδώς στον «σάκο» του Πάνου Βλάχου και άκουσαν τα σχολιανά τους από πολλούς χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης!

Διαβάστε επίσης: Σάλος με το τραγούδι του Πάνου Βλάχου – Ο Άρης Πορτοσάλτε απειλεί με μηνύσεις

Ενα «σατιρικό σχόλιο» μετά μουσικής του δημοφιλούς ηθοποιού και τραγουδιστή στη διάρκεια ενός  live με στοιχεία stand up comedy που έκανε στη Θεσσαλονίκη οδήγησε σε βαρύγδουπα δημόσια σχόλια από τον υπουργό Υγείας και απειλές για νομικές ενέργειες από τον δημοσιογράφο του Σκάι. Σε βίντεο από την παράσταση του Πάνου Βλάχου, το οποίο έγινε viral, εμφανίζονται ο ίδιος και ακόμη ένα άτομο να τραγουδούν πάνω στη σκηνή και να λένε, μεταξύ άλλων, τον επίμαχο στίχο: «Μέσα σε έναν σάκο βάλτε Αδωνι και Πορτοσάλτε».

Ο Πάνος Βλάχος επί σκηνής

Τα… συμπεράσματα

Οπως ήταν αναμενόμενο, ενημερώθηκαν άμεσα γι’ αυτό τόσο ο πολιτικός όσο και ο δημοσιογράφος, οι οποίοι -ως γνωστόν- έχουν τις ίδιες απόψεις, με τον δεύτερο να στηρίζει -σκανδαλωδώς κάποιες φορές- τον πρώτο σε πολιτικές θέσεις και αποφάσεις του. Αυτό είχε αποτέλεσμα να αρχίσουν να… πυροβολούν τον καλλιτέχνη. Αγνωστο γιατί, μάλιστα, το έδεσαν κόμπο και οι δυο ότι ο «σάκος» που ανέφερε on stage σημαίνει… θάνατο, καταλήγοντας στο -βολικό, ίσως, για τους ίδιους- συμπέρασμα ότι ο στίχος αυτός ισοδυναμεί με… προτροπή σε δολοφονία τους!

Γιατί, δηλαδή, ο καλλιτέχνης να μην εννοούσε κάτι πιο απλό και λιγότερο αιμοβόρο; Οπως, για παράδειγμα: βάλτε τους μαζί σε έναν σάκο και στείλτε τους με ένα πλοίο μακριά, αφού ο ένας έχει πάρει αποφάσεις που έχουν δυσκολέψει τον ελληνικό λαό σε διάφορους τομείς, ενώ ο άλλος τον στηρίζει πάντοτε από το τηλεοπτικό, φιλοκυβερνητικό του βήμα! «Δηλαδή να μας σκοτώσουν; Και αυτό λέγεται χιούμορ; Και αν αύριο ένας τρελός όντως το κάνει; Τι θα λέει ο κ. Βλάχος στις οικογένειές μας, ‘‘ζητώ συγγνώμη;’’ Κρίμα κρίμα, κύριε Βλάχε!» έγραψε στον λογαριασμό του στην πλατφόρμα X (πρώην twitter) ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μίλησε για το θέμα και στο Πρώτο Πρόγραμμα.

«Πάντα θλίβομαι όταν άνθρωποι ταλαντούχοι, στην προσπάθειά τους να προκαλέσουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, κάνουν κάτι τόσο άσχημο. Οταν λες “να δω στον σάκο τον Αδωνι και τον Πορτοσάλτε”, δηλαδή στον νεκρόσακο, αυτό συζητάμε τώρα, είναι σαν να λες “τους θέλω πεθαμένους”. Να τους σκοτώνει κάποιος. Αυτό, όπως και να το δεις, ούτε καλλιτεχνική αδεία λέγεται ούτε χιούμορ λέγεται ούτε τίποτα» σχολίασε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας, ωστόσο (προς τιμήν του για να το λέμε και αυτό) πως δεν θα κινηθεί νομικά.

Διαβάστε επίσης: Δανάη Μπάρκα για Πάνο Βλάχο: «Ήθελε να βγάλει το άχτι του, όπως κι άλλοι καλλιτέχνες παλιά»

Τον στέλνει στη Δικαιοσύνη

Ο Αρης Πορτοσάλτε, από την άλλη, ανακοίνωσε χθες, μέσω της εκπομπής του, πως θα προχωρήσει σε νομικές ενέργειες κατά του Πάνου Βλάχου. «Δεν τον ξέρω τον άνθρωπο καθόλου. Χιούμορ με προτροπή σε φόνο για μένα δεν υπάρχει. Διάλογο με υποκινητή βίας δεν ανοίγεις. Τα περαιτέρω θα τα βρούμε στη Δικαιοσύνη. Θα πάμε ενώπιον της Δικαιοσύνης. Δεν κατάλαβα. Ενας προτρέπει να με δολοφονήσουν και θα μείνω άπραγος; Θα πάμε με μήνυση και αγωγή και ό,τι άλλο χρειάζεται. Θα ακούμε εγώ και η οικογένειά μου να δολοφονούμαι για τις απόψεις μου; Ο μοναδικός κριτής μου είναι ο Θεός» είπε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος, συμπληρώνοντας κι αυτός: «Ο σάκος συνιστά δολοφονία. Είναι ο μαύρος σάκος».

Φαίνεται πάντως ότι ο κ. Πορτοσάλτε, ο οποίος θίχτηκε τόσο πολύ, έχει ευαισθησία… α λα καρτ, μόνο δηλαδή αν κάτι αφορά τον ίδιο. Αυτό φρόντισαν να του θυμίσουν και οι χρήστες του X, βάζοντάς του δύο (τουλάχιστον) μεγάλα Χ όσον αφορά το κοντινό και λίγο πιο μακρινό παρελθόν του. «Ηταν πριν από ακριβώς έξι χρόνια, όταν ο Πορτοσάλτε έκανε πλακίτσα για τις σφαίρες που είχε λάβει μέσα σε φάκελο ο Νίκος Κοτζιάς» έγραψαν κάποιοι, σχολιάζοντας ότι σε τότε ανάρτησή του στο twitter ο δημοσιογράφος είχε κάνει… χιούμορ, γράφοντας «Τρελές Σφαίρες Νο 3, μια ξεκαρδιστική κωμωδία», κίνηση για την οποία ζήτησε έπειτα δημόσια συγγνώμη από τον πρώην υπουργό.

adonis

Βέβαια, τα περισσότερα αρνητικά σχόλια περί… επιλεκτικής ευαισθησίας ο Αρης Πορτοσάλτε τα εισέπραξε για τις απαράδεκτες δηλώσεις που έκανε πέρυσι για τα θύματα του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη. «Οταν ο Αρης Πορτοσάλτε έλεγε ότι ‘‘δυστυχώς, έπρεπε να γίνει η θυσία στα Τέμπη για να φτιαχτούν υποδομές’’, όταν έλεγε για τη δολοφονία του 16χρονου από την Αστυνομία… “Τη ΔΙΑΣ τι τη θέλουμε; Να κάθεται να πίνει φραπέ; Να κάνει τη δουλειά της τη θέλουμε’’, ήταν όλα καλά, ε;» σχολίασε ένας. «Θα πάει στη Δικαιοσύνη ο Αρης Πορτοσάλτε… Μα, αν υπήρχε Δικαιοσύνη, θα ήσουν φυλακή τώρα, με αυτά που είχες πει για τα παιδιά στα Τέμπη… Σκουπίδι!» έγραψε άλλος. Από την πλευρά του, ο Πάνος Βλάχος με ανάρτησή του στο Instagram ξεκαθάρισε μετά τις αντιδράσεις, πάλι με χιούμορ: «Οι στίχοι και η τέχνη μου ποτέ δεν έχουν σκοπό να υποκινήσουν τη βία. Δεν είναι το χιούμορ και η σάτιρα που γεννούν τη βία. Βάλτε με και μένα μέσα στον σάκο. Ισως έτσι να έρθουμε πιο κοντά…»

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...