Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ο Ετεοκλής Παύλου αποκαλύπτει για το ατύχημα: «Δεν χτυπούσε το κινητό μου...

Με αφορμή την συνέντευξη που παραχώρησε ο Στάθης Παπούλιας...

Συγκλονίζει η Κατερίνα Γκαγκάκη: «Είμαι ένας αρκετά καταθλιπτικός άνθρωπος»

Η Κατερίνα Γκαγκάκη κατά τη διάρκεια του νέου ριάλιτι...

Η συγκίνηση της Νένας Χρονοπούλου για τον γιο της: «Γεννήθηκε 25 εβδομάδων,...

Η Νένα Χρονοπούλου κάθισε στον καναπέ της εκπομπής «Super...

«Ψυχοκόρες»: Ο Κοσμάς επισκέπτεται τη Νέλλα στη κλινική

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ψυχοκόρες».Έξι...

Αστέρες του Χόλιγουντ που τσέπωσαν χοντρό παραδάκι παρόλο που δεν εμφανίστηκαν ούτε σε μια σκηνή ταινιών που έσπασαν ταμεία

Εκατομμύρια χωρίς μια... ατάκα

Οι αστρονομικές αμοιβές που διασφαλίζουν οι σταρ για να πρωταγωνιστήσουν σε υπερπαραγωγές του Χόλιγουντ έχουν γίνει κατά καιρούς πρώτο θέμα στα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης του κόσμου. Ακόμη μεγαλύτερο πάταγο κάνει, όμως, το χοντρό παραδάκι που τσέπωσαν πολλοί σταρ του Χόλιγουντ, παρόλο που δεν εμφανίστηκαν ούτε σε μια σκηνή ταινιών που έσπασαν ταμεία. Eνας, μάλιστα, το… τερμάτισε, καθώς πληρώθηκε για να μην παίξει σε σειρά αντίπαλου καναλιού, ενώ ένας άλλος πληρώθηκε για φωτογραφία του σε ταινία επιστημονικής φαντασίας.

  • Από τον Βασίλη Χονδρογιάννη

Σχεδόν 15.000.000 ευρώ έβαλε στην τσέπη του ο Τζόνι Ντεπ, σύμφωνα με το BuzzFeed, χωρίς να εμφανιστεί ούτε σε μια σκηνή στην ταινία του 2022 «Φανταστικά ζώα: Τα μυστικά του Ντάμπλντορ». Ο 60χρονος σταρ είχε γυρίσει μόλις μία σκηνή όταν η Warner Bros. αποφάσισε να τον απολύσει μετά την απόφαση βρετανικού δικαστηρίου που δικαίωνε την πρώην σύζυγό του Αμπερ Χερντ για τις καταγγελίες ότι τη χτυπούσε. Ωστόσο, ο Ντεπ είχε υπογράψει συμβόλαιο από «ατσάλι», που προέβλεπε ότι θα λάμβανε όλη τη συμφωνημένη αμοιβή αν η εταιρία παραγωγής αποφάσιζε να τον απολύσει. Αργότερα αμερικανικό δικαστήριο δικαίωσε τον Ντεπ, καθώς αποφάνθηκε ότι οι κατηγορίες της Χερντ ήταν συκοφαντικές.

amoives160243
Τζόνι Ντεπ

Ο Σούπερμαν Νίκολας Κέιτζ

Ο Νίκολας Κέιτζ, σύμφωνα με το δημοσίευμα, λέγεται ότι είδε τον τραπεζικό του λογαριασμό να μεγαλώνει κατά 18.500.000 ευρώ στα τέλη της δεκαετίας του ’90, χωρίς να έχει γυρίσει ούτε μια σκηνή στον ρόλο του Σούπερμαν. Ο Κέιτζ δήλωνε ενθουσιασμένος που θα έπαιζε τον Σούπερμαν στην ταινία που ετοίμαζε ο σκηνοθέτης Τιμ Μπάρτον με τίτλο «Superman lives» («Ο Σούπερμαν ζει»). Ωστόσο, λίγο προτού αρχίσουν τα γυρίσματα το 1998, η εταιρία παραγωγής την ακύρωσε. Ο Κέιτζ φέρεται ότι έπνιξε τον πόνο του για το αποτυχημένο κινηματογραφικό επιχείρημα στην αμοιβή «υπερήρωα» που αναγκάστηκαν να του καταβάλουν οι παραγωγοί λόγω των δεσμευτικών όρων του συμβολαίου του.

amoives160241
Νίκολας Κέιτζ

Αυτός που το τερμάτισε ήταν ο Τζέιμς Γκαντολφίνι, καθώς ο σταρ της σειράς «The Sopranos» του ΗΒΟ πληρώθηκε εκατομμύρια για να μην πρωταγωνιστήσει σε τηλεοπτική σειρά άλλου καναλιού. Οπως αποκάλυψαν σε συνέντευξη το 2021 οι συμπρωταγωνιστές του στο «The Sopranos» Μάικλ Ιμπεριόλι και Στιβ Σκιρίπα, χρόνια μετά την ολοκλήρωση της σειράς ο Γκαντολφίνι δέχτηκε πρόταση 3.700.000 ευρώ από το NBC για να αντικαταστήσει για μια σεζόν τον Στιβ Καρέλ στη σειρά «The Office». Ωστόσο, το ΗΒΟ είχε άλλα σχέδια για τον Γκαντολφίνι, οπότε τον πλήρωσαν 2.700.000 ευρώ για να μη δεχτεί την πρόταση του NBC.

amoives160242
Τζέιμς Γκαντολφίνι

Ο Μάικλ Μπιν πληρώθηκε αδρά για λίγες φωτογραφίες του που συμπεριέλαβε το κινηματογραφικό στούντιο Fox στην ταινία «Alien 3». Ο Μπιν ήταν ιδιαίτερα αγαπητός από τον ρόλο του στην προηγούμενη ταινία «Αliens», οπότε, όταν οι σεναριογράφοι «σκότωσαν» τον χαρακτήρα του, το κοινό ξεσηκώθηκε. Η λύση που σκέφτηκαν οι παραγωγοί ήταν να χρησιμοποιήσουν φωτογραφίες του Μπιν στη νέα ταινία, για να δείξουν στο κοινό ότι ήταν ζωντανός. Κάποιος όμως το «σφύριξε» στον Μπιν, ο οποίος έβαλε τον ατζέντη του να ζητήσει τον λόγο από τη Fox. «Ετσι με πλήρωσαν πολλά λεφτά για να χρησιμοποιήσουν τη φωτογραφία μου σε εκείνη την ταινία» αποκάλυψε στο AICN ο Μπιν.

amoives16024
Μάικλ Μπιν

Τον έκοψε ο Σπίλμπεργκ

Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι ο Χάρισον Φορντ θα εμφανιζόταν στην επιτυχημένη ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ «Ε.Τ. ο εξωγήινος». Ο ηθοποιός γύρισε μάλιστα σκηνή στην οποία έπαιζε τον διευθυντή σχολείου, ο οποίος ανακρίνει τον δεκάχρονο φίλο του Ε.Τ. Ελιοτ. Η σκηνή, όπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει με ευκολία στο YouTube, είχε εντυπωσιακά εφέ, καθώς ο Ε.Τ. έκανε τον καθισμένο σε καρέκλα Ελιοτ να αιωρείται. Ωστόσο, στο τέλος ο Σπίλμπεργκ αποφάσισε να κόψει τη σκηνή, χωρίς ωστόσο να στερήσει την αμοιβή στον Φορντ.

amoives160245
Χάρισον Φορντ

Κάτι ανάλογο συνέβη στον Τόμπεϊ Μαγκουάιρ και την ταινία του 2012 «Η ζωή του Πι». Ο κινηματογραφικός Σπάιντερμαν της δεκαετίας του 2000 αποδέχτηκε την πρόταση του σκηνοθέτη Ανγκ Λι να παίξει έναν συγγραφέα. Στη συνέχεια, όμως, ο Λι διέκοψε τη συνεργασία του, καθώς, όπως δήλωσε, ήθελε να παραμείνει πιστός στις επιλογές που στους υπόλοιπους ηθοποιούς, οι οποίοι δεν ήταν Αμερικανοί. Ο Μαγκουάιρ, πάντως, που είχε συνεργαστεί πολύ καλά με τον Λι στην ταινία του 1997 «Ice Storm», δεν τα έβαψε μαύρα, καθώς πληρώθηκε κανονικά για το συμβόλαιό του.

amoives160244
Τόμπεϊ Μαγκουάιρ

Η Σέιλιν Γούντλεϊ υπέγραψε συμβόλαιο για να εμφανιστεί στην ταινία του 2014 «The Amazing Spider-Man 2». Η σταρ των ταινιών Divergent θα έπαιζε τη Μέρι-Τζέιν Γουότσον, η οποία θα είχε ερωτική σχέση με τον Πίτερ Πάρκερ, τον οποίο υποδύθηκε ο Αντριου Γκάρφιλντ, και κατά κάποιον τρόπο θα ήταν αντίζηλος της Γκουέν Στέισι, την οποία έπαιξε η Εμα Στόουν. Παρόλο που η Γούντλεϊ γύρισε τις σκηνές, ο σκηνοθέτης Μαρκ Γουέμπ αποφάσισε να τις κόψει στο τέλος για να κάνει την ταινία «πιο ορθολογική». Εννοείται ότι η Γούντλεϊ πληρώθηκε στο ακέραιο για τον χρόνο της.

amoives160246
Σέιλιν Γούντλεϊ

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...