Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Σε κάθειρξη 45 ετών γνωστός νομικός των Αθηνών για τον κατ’ εξακολούθηση...

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε γνωστός δικηγόρος των...

Η Μαρίνα Σάττι αναχώρησε για τη Σουηδία, για να ρίξει τη… ζαριά...

«Καλή επιτυχία, Ελλάδα» έγραφαν και οι πίνακες ανακοινώσεων του...

Μαχαιροβγάλτης θαμώνας σκόρπισε τον θάνατο έξω από το μαγαζί όπου εμφανίζονται οι...

Τις συνθήκες και κυρίως τους δράστες της ένοπλης συμπλοκής...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό...

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...

Ιάκωβος Γκόγκουα: Φωτογραφίες από το ταξίδι του στην Ισλανδία

«Ενώ έξω η θερμοκρασία είναι… πολική, στα νερά της μπορεί κανείς να απολαύσει ζεστά το ποτό του»

Τοπία επιστημονικής φαντασίας, καταρράκτες, γαλάζιες λίμνες, θερμοπίδακες, ηφαίστεια, παγετώνες και, φυσικά, το Βόρειο Σέλας.

iak2

Το ταξίδι στην Ισλανδία είναι εμπειρία ζωής και ο Ιάκωβος Γκόγκουα, που την έζησε πρόσφατα, μας μεταφέρει εικόνες που δύσκολα μπορεί κανείς να δει συνδυαστικά σε άλλη χώρα. «Είναι ένα μέρος με πολλές αντιθέσεις. Είναι η χώρα του πάγου και της φωτιάς! Οδηγώντας με ένα νοικιασμένο τζιπ, μια ώρα από το Ρέικιαβικ με την παρέα μου, βρεθήκαμε μπροστά σε φυσικά… θαύματα που εναλλάσσονται μοναδικά.

iak6

Είδαμε ηφαίστεια, λίγο αργότερα καταρράκτες ακόμη και παγετώνες, ενώ θερμά λουτρά συναντάς σχεδόν σε κάθε περιοχή!» αναφέρει ο γιατρός που λατρεύει τα ταξίδια κι έχει ταξιδέψει σχεδόν στο μισό πλανήτη!

«Ενθουσιάστηκα πολύ με το Βόρειο Σέλας. Ήταν η τελευταία μας μέρα στην Ισλανδία και είχα αγωνία διότι μπορεί να μην καταφέρναμε να το δούμε, όπως πάρα πολλοί που επισκέπτονται το νησί.

iak3

Όσο περνούσε η ώρα, το φαινόμενο γινόταν όλο και πιο αισθητό και οι αντιδράσεις μας ήταν ίδιες με ενός μικρού παιδιού που βλέπει το δώρο του κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο» μας λέει και προσθέτει: «Είδαμε επίσης τον παγετώνα Solheimajokull, καθώς και τη λίμνη Κerid. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για έναν κρατήρα που μέσα του «φωλιάζει» μια ολοστρόγγυλη λίμνη.

iak kentriki

Το χειμώνα, το νερό παγώνει και δημιουργεί ένα τοπίο που κόβει την ανάσα. Στο γεωλογικό πάρκο Geysir, στη μέση του πουθενά, όπου ρέει καυτό νερό, την παράσταση κλέβει ο Strokkur, ένας πίδακας που ανά τρία λεπτά ξυπνά και πετά καυτό νερό δεκάδες μέτρα ψηλά στον αέρα. Μια έκρηξη ατμού και νερού από τα έγκατα της γης, σαν να είσαι στο διάστημα».

Ξεχωριστή εμπειρία για τον γιατρό Ιάκωβο Γκόγκουα και την παρέα του, τον ηθοποιό Χρήστο Σκορδά, όπως και τον ηθοποιό-επιχειρηματία Παναγιώτη Σούλη αλλά και για όλους τους ταξιδιώτες της μακρινής Ισλανδίας, είναι η επίσκεψη στη Secret Lagoon.

iak5

Μια ιαματική λίμνη με γαλάζια, αχνιστά νερά. «Ενώ έξω η θερμοκρασία είναι… πολική, στα νερά της μπορεί κανείς να απολαύσει ζεστά το ποτό του» αναφέρει ο Ιάκωβος Γκόγκουα, ενώ last but not least, για τον ίδιο και την παρέα του «ο καταρράκτης Gullfoss, από τους ομορφότερους και πιο μεγάλους της χώρας και πιο εντυπωσιακούς της Ευρώπης».

Στα highlights της Ισλανδίας ο ταξιδιώτης γιατρός περιλαμβάνει τη φιλικότητα των κατοίκων της καθώς και το γεγονός ότι η οικονομία της είναι τόσο αυτάρκης ώστε να μην έχουν ανάγκη ούτε να εισάγουν ούτε να πληρώσουν για ενέργεια!

iak4

Έχοντας χαραχτεί ανεξίτηλα στη μνήμη του, το ταξίδι στην Ισλανδία είναι μια εμπειρία που ο Ιάκωβος Γκόγκουα μάς συστήνει ανεπιφύλακτα να ζήσουμε, καθώς όπως μας λέει χαρακτηριστικά «Το νησί προσφέρει εικόνες που δύσκολα θα δεις συνδυαστικά σε άλλο μέρος».

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Τζένη Λάττου: Η «απόδραση» της πρώην συντρόφου του Παντελίδη από τα αιματοβαμμένα χαλάσματα του Μαρόκο

Τον απόλυτο τρόμο στα φονικά Ρίχτερ που ισοπέδωσαν ολόκληρες...