Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Νίκος Ορφανός: Πατέρας για δεύτερη φορά – Γέννησε η σύζυγός του

Γονείς για δεύτερη φορά έγιναν ο Νίκος Ορφανός και...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση: «Όσα (δε) λέμε» κάθε Δευτέρα στο...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση και μας προσκαλεί...

Η έκπληξη που ετοιμάζουν παιδιά του συλλόγου «Μουσικό Οραμα» στη «Γιορτή Μητέρας...

Πλησιάζει η ημέρα για τη δεύτερη «Γιορτή Μητέρας Παιδιού...

Μαρία Καρδάμη: Ο «Σούλης με Louboutin» του Stefanos

Η interior designer που επιμελήθηκε το νέο σπίτι Κασσελάκη

«Ποδαρικό» στο σπίτι του Κασσελάκη δεν έκανε ο Στέφανος με τον Τάιλερ, αλλά ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα Christian Louboutin, φορεμένα από την interior designer Μαρία Καρδάμη! Την καλλονή αρχιτέκτονα εσωτερικών χώρων που έχει επιμεληθεί από άκρη σε άκρη την καινούργια ερωτική φωλιά του αρχηγικού ζεύγους του ΣΥΡΙΖΑ και είχε το… προνόμιο να πατήσει πρώτη τα καλογυαλισμένα πατώματά της.

stefanos kasselakis12103

  • Από τη Βίβιαν Μπενέκου

Το σπίτι αγοράστηκε επισήμως μόλις προχθές και, όπως εύγλωττα δείχνουν οι φωτογραφίες του, είναι πιο σύγχρονο και από το θρυλικό διαμέρισμα που είχε η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ με τον Mister Big της στο Μανχάταν, στο «Sex and the City»! Η ανακαίνιση του διαμερίσματος, επί της οδού Λεβέντη 5 στο Κολωνάκι, που πέρασε στην ιδιοκτησία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, φέρει τη σφραγίδα της Μαρίας Καρδάμη, φίλης πια του ζεύγους! Οι φίλοι της συνήθως τη συστήνουν ως απαιτητική, δημιουργική και ανεπηρέαστη από την πίεση των deadlines και των έντονων ρυθμών του επαγγέλματός της. Ισως για αυτό δελέασε τον Στέφανο!

Η μεταμόρφωση της μεζονέτας

Η ριζική μεταμόρφωση της μεζονέτας, μέσα στην οποία μεγάλωσαν την κόρη τους ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή, Γιάννης Βαληνάκης, και η σύζυγός του Χριστίνα Χαρατσάρη, έχει περίοπτη θέση στο site της σχεδιάστριας. Μοντέρνα επίπλωση, ονειρική κουζίνα με εκπληκτικά μάρμαρα, σύγχρονη αισθητική, χρώματα φωτεινά, λευκό, ιβουάρ, μαύρο, χρυσό και παλ ροζ συμπληρώνουν το super trendy διαμέρισμα. Το σπίτι χωρίζεται σε δύο επίπεδα – στην ουσία ενώθηκαν δύο όροφοι: ο ένας είναι καθιστικό, κουζίνα και άλλα, και ο δεύτερος υπνοδωμάτια, ντουλάπα-δωμάτιο, μπάνιο κ.λπ.

kassselakis08034

Η Καρδάμη τολμά να συνδυάσει υλικά, φαινομενικά αταίριαστα, όπως μάρμαρα σε μπεζ αποχρώσεις με λεπτομέρειες inox επιφανειών. Η αρχιτέκτονας έβαλε όλη της τη μαεστρία για να γίνει αυτό το διαμέρισμα υπερλούξ. Αλλωστε, αυτό που ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι απολύτως συμβατό και με το δικό της στιλ. Πρόκειται άλλωστε για μια μοντέρνα γυναίκα, με αναλογίες μοντέλου, που η εικόνα της και μόνο διαφημίζει θετικότατα τη δουλειά της.

Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη, ξεκίνησε τις σπουδές της στην Ελλάδα και συνέχισε στο Λονδίνο, ώσπου κατάφερε να δώσει τη δική της νότα στο εγχώριο design, δημιουργώντας πάντοτε με γνώμονα τους ανθρώπους για τους οποίους σχεδιάζει. Τους ακούει, τους παρατηρεί και εμπνέεται από τον χαρακτήρα τους. Γιατί, όπως και να το κάνουμε, το σπίτι καθενός είναι ο χαρακτήρας του. «Ως αρχιτέκτων, προσπαθώ να αποδώσω αυτά που επιθυμεί ο πελάτης και να προτείνω λύσεις που θεωρώ ότι ανταποκρίνονται στο lifestyle του» λέει η Μαρία Καρδάμη, μιλώντας για τη δουλειά της.

kassselakis080341
H interior designer Μαρία Καρδάμη με ντύσιμο και αξεσουάρ που θα ζήλευαν και top models σε διεθνείς καμπάνιες

Από οικογένεια πολιτικών μηχανικών

Η ίδια προέρχεται από οικογένεια πολιτικών μηχανικών, και ο παππούς της ήταν αρχιτέκτονας. «Ο παππούς μου, ο οποίος ήταν αρχιτέκτονας, με ενέπνευσε με την αισθητική και τον σχεδιασμό του. Αυτή η εμπειρία με οδήγησε να σπουδάσω αρχιτεκτονική και interior design, και από τότε αφιερώνω τη ζωή μου στη δημιουργία καλαίσθητων, λειτουργικών και όμορφων χώρων, που εμπνέουν και εξυπηρετούν τους ανθρώπους» έχει πει σε συνεντεύξεις της όταν κλήθηκε να μιλήσει για τη δουλειά της.

Η Καρδάμη από το 2009 έως το 2018 συνεργάστηκε με τη Maria Pavlidou Tessuti d’Arte, μια εταιρία σχεδιασμού πολυτελών υφασμάτων, και το 2019 έφτιαξε το γραφείο της με την επωνυμία Maria Kardami Design Studio. Ανάμεσα στα δημιουργήματά της, μάλιστα, είναι και μια κλινική πλαστικής χειρουργικής στον Πύργο των Αθηνών! «Ξεκινάω να σχεδιάζω για τους πελάτες μου σύμφωνα με την προσωπικότητά τους και όχι για μένα. Σέβομαι την άποψη τους και προσπαθώ να εμπνευστώ από τον χαρακτήρα τους. Δουλεύω μαζί τους, βρίσκομαι σε συνεχή συνεργασία, αφουγκράζομαι τα “θέλω” τους, το lifestyle τους, δημιουργώ custom-made αντικείμενα και παράλληλα ασχολούμαι ακόμα και με τον περιβάλλοντα χώρο. Παρακολουθώ την εξέλιξη του έργου από την αρχή ως το τέλος, έτσι ώστε να επιτύχω το αποτέλεσμα που έχω οραματιστεί» έχει δηλώσει.

kassselakis080342
H Μαρία Καρδάμη (με αναλογίες μοντέλου) πεσμένη στο πάτωμα ανάμεσα σε δεκάδες αρχιτεκτονικά σχέδια

Σταθμοί στην καριέρα της, σύμφωνα με την ίδια, είναι η Villa Sebastian στη Μύκονο, ένα πολύ μεγάλου μεγέθους έργο που απαιτούσε υλοποίηση σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, και η Villa Pyramid Hills στο Κάιρο, μία από τις πρώτες της εμπειρίες στο εξωτερικό, με το συγκεκριμένο έργο να παίρνει σάρκα και οστά σε ένα μαγευτικό τοπίο απέναντι από τις πυραμίδες της Γκίζας. Η Μαρία Καρδάμη, μέσα σε όλα αυτά, έχει συνεργαστεί με πολλούς Κυπρίους και έχει την άποψη ότι το νησί της Αφροδίτης αρχιτεκτονικά είναι το «next big thing», γιατί έχει κοινό international και πολύ καλά ενημερωμένο. Εκεί στοχεύει η αρχιτέκτων για το 2024, αφού πρώτα πάρει τα… συχαρίκια του Στέφανου και του Τάιλερ για την ανακαίνιση του νέου τους σπιτιού! Αϊντε, καλοστέριωτο!

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...