Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου, 2025

Τα 103α γενέθλια της ιστορικής εφημερίδας της Λάρισας, «Ελευθερία», με έναν ξεχωριστό...

Με μια εκδήλωση υψηλού συμβολισμού και έντονο αποτύπωμα ιστορικής...

Το αντίο του Σπύρου Μπιμπίλα στον Αλμπέρτο Εσκενάζυ

Με ένα συγκινητικό μήνυμα αποχαιρέτησε τον Αλμπέρτο Εσκενάζυ ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Έφυγε από τη ζωή ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ

Ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών. Ο καταξιωμένος ηθοποιός έδινε μάχη με τον καρκίνο τα τελευταία χρόνια.

Η ελληνική εταιρεία Balloon Fire που κάνει κάθε γιορτή έκρηξη χαράς!

Όταν σχεδιάζετε μια εκδήλωση, είτε πρόκειται για έναν γάμο,...

Παύλος Κυριάκης: Ο πιο επιδραστικός Έλληνας chef παίζει μεγάλη… μπάλα στην Κρήτη

Ένα χωριό-κουκίδα στον χάρτη της γης υποδέχεται κάθε χρόνο ταξιδιώτες και επισκέπτες από όλο τον κόσμο

Όταν ο Μύρων και η Έλενα Τουπογιάννη κατέληξαν στο νέο Executive Consultant Chef του Kapsaliana Village Hotel, τον Παύλο Κυριάκη, το βασικό κριτήριο δεν ήταν το αστέρι Michelin που κατέκτησε, οι οκτώ χρυσοί σκούφοι από το Αθηνόραμα και η πρώτη θέση του το 2023 στη λίστα του FNL με τους 100 πιο επιδραστικούς σεφ της Ελλάδας αλλά κάτι άλλο….

Ο Παύλος Κυριάκης είναι ένας περιηγητής στις κουζίνες όλου του πλανήτη. Με βαθιά περιέργεια για την τέχνη της μαγειρικής, ασίγαστο πάθος γνώσης προκαλεί την αριστεία, θητεύοντας πλάι σε συναδέλφους του με κορυφαίες διακρίσεις.

Ξεκίνησε με Γάλλους δασκάλους όπως τον Herve Pronzato & τον Arnaud Bignon, κοντά στον οποίο & στην σπουδαία Σπονδή έμεινε 6 χρόνια. Ακολούθησαν οι 3 άστεροι οπως ο Pierre Gagnaire ο Guy Savoy, το Le Cinq και Le Pré Catelan στο Παρίσι, το Azurmendi στο Bilbao, 12ο παγκοσμίως, το Βenu στο San Fransisco, το Flocons de Sel αλλά και το Enoteca Pinchiorri στην Φλωρεντία, με την «καλλίτερη κάβα στον κόσμο».

Παύλος Κυριάκης

Γιατί τώρα ο Παύλος Κυριάκης όρισε σαν επόμενο προσεκτικό βήμα της συνεχώς ανοδικής σταδιοδρομίας του, την ανανέωση της κουζίνας του Elaia Restaurant στο Kapsaliana Village Hotel;

Ίδιοι οι παράμετροι, παράλληλοι οι δρόμοι: Η αυθεντικότητα, η Ιστορία, η παράδοση της Κρήτης και της γαστρονομίας της, η αριστεία στην αναβίωση αυτού του οικισμού του 16ου αιώνα -η ανέπαφη από τη φθορά του χρόνου ταυτότητα του χωριού -ξενοδοχείου με έμβλημα του την ελιά, ήταν το δέλεαρ για τον φιλομαθή καλλιτέχνη της γεύσης.

Και όπως χαρακτηριστικά είπε ο ίδιος ο chef: «Στόχος μου είναι το Elaia Restaurant να γίνει ο νέος γαστρονομικός προορισμός στην Μεγαλόνησο γιατί τα Καψαλιανά σε προδιαθέτουν να βρεις την κατάλληλη πρώτη ύλη. Με τα δικά μας υλικά και δοκιμασμένες τεχνικές θα δώσουμε το μέγιστο της γεύσης ,της υφής και της εμπειρίας. Τα μποστάνια του χωριού και η αναζήτηση των καλύτερων τοπικών προϊόντων από τις φάρμες σε όλο το θαλερό Ρέθυμνο για κάθε ένα από τα φαγητά του μενού μας, με εμπνέει για δημιουργία».

Η ανανέωση του πρωινού , του υπέροχου πρώτου γεύματος της ημέρας, ο σεβασμός στην παράδοση με άριστες τεχνικές μαγειρέματος για το μεσημέρι και ένα γαστρονομικό fine dining για το δείπνο θα φέρουν από φέτος την υπογραφή με το έμπειρο άγγιγμα του Παύλου στις γεύσεις του χωριού – ξενοδοχείου μας.

spot_img




ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Γενέθλια για τον μοναχογιό τους

Πλαισιωμένος από τους γονείς του, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, και τις καλλονές δίδυμες αδερφές του, Ειρήνη και Ελισάβετ, έσβησε τα κεράκια της κόκκινης τούρτας του o Παναγιώτης Τσάκος.

Κώστας Φραγκολιάς: «Η Δώρα έφυγε από το σπίτι μας και έχω κούτες στο σαλόνι και τις βλέπω»

Ο Κώστας Φραγκολιάς αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην πρώην σύντροφό του, Δώρα και εξομολογήθηκε πως θα ήθελε να τον βρει η νέα χρονιά.

Γιώργος Λιάγκας – Μαρία Αντωνά: Η συγκατοίκηση και το ταξίδι στο Ντουμπάι

Σοβαρεύει το πράγμα για τον Γιώργο Λιάγκα και τη Μαρία Αντωνά. Το πολυσυζητημένο ζευγάρι, που έχει πάψει εδώ και καιρό να παίζει «κρυφτό» με τους παπαράτσι, μοιράζεται πλέον την ίδια στέγη.

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος



Μποζουκια Αθηνα