Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου, 2025

Γιώργος Γιαννόπουλος για το «Σόι σου»: «Είναι ευτυχία και ευλογία αυτή...

«Είναι ευτυχία και ευλογία η συγκυρία αυτής της σειράς»,...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

«Σκυταλοδρομία» προσφοράς με τη dream team του ΑΝΤ1

Για περισσότερα από 35 χρόνια ο ΑΝΤ1 ενημερώνει, ψυχαγωγεί αλλά  βάζει παράλληλα και στο επίκεντρο της αποστολής του την κοινωνική προσφορά.

Διπλή «βόμβα» στον ΑΝΤ1 με Μενεγάκη και Κορομηλά

Σαν βόμβα έπεσε στη μιντιακή αγορά η σοβαρή πιθανότητα...

Παύλος Κυριάκης: Ο πιο επιδραστικός Έλληνας chef παίζει μεγάλη… μπάλα στην Κρήτη

Ένα χωριό-κουκίδα στον χάρτη της γης υποδέχεται κάθε χρόνο ταξιδιώτες και επισκέπτες από όλο τον κόσμο

Όταν ο Μύρων και η Έλενα Τουπογιάννη κατέληξαν στο νέο Executive Consultant Chef του Kapsaliana Village Hotel, τον Παύλο Κυριάκη, το βασικό κριτήριο δεν ήταν το αστέρι Michelin που κατέκτησε, οι οκτώ χρυσοί σκούφοι από το Αθηνόραμα και η πρώτη θέση του το 2023 στη λίστα του FNL με τους 100 πιο επιδραστικούς σεφ της Ελλάδας αλλά κάτι άλλο….

Ο Παύλος Κυριάκης είναι ένας περιηγητής στις κουζίνες όλου του πλανήτη. Με βαθιά περιέργεια για την τέχνη της μαγειρικής, ασίγαστο πάθος γνώσης προκαλεί την αριστεία, θητεύοντας πλάι σε συναδέλφους του με κορυφαίες διακρίσεις.

Ξεκίνησε με Γάλλους δασκάλους όπως τον Herve Pronzato & τον Arnaud Bignon, κοντά στον οποίο & στην σπουδαία Σπονδή έμεινε 6 χρόνια. Ακολούθησαν οι 3 άστεροι οπως ο Pierre Gagnaire ο Guy Savoy, το Le Cinq και Le Pré Catelan στο Παρίσι, το Azurmendi στο Bilbao, 12ο παγκοσμίως, το Βenu στο San Fransisco, το Flocons de Sel αλλά και το Enoteca Pinchiorri στην Φλωρεντία, με την «καλλίτερη κάβα στον κόσμο».

Παύλος Κυριάκης

Γιατί τώρα ο Παύλος Κυριάκης όρισε σαν επόμενο προσεκτικό βήμα της συνεχώς ανοδικής σταδιοδρομίας του, την ανανέωση της κουζίνας του Elaia Restaurant στο Kapsaliana Village Hotel;

Ίδιοι οι παράμετροι, παράλληλοι οι δρόμοι: Η αυθεντικότητα, η Ιστορία, η παράδοση της Κρήτης και της γαστρονομίας της, η αριστεία στην αναβίωση αυτού του οικισμού του 16ου αιώνα -η ανέπαφη από τη φθορά του χρόνου ταυτότητα του χωριού -ξενοδοχείου με έμβλημα του την ελιά, ήταν το δέλεαρ για τον φιλομαθή καλλιτέχνη της γεύσης.

Και όπως χαρακτηριστικά είπε ο ίδιος ο chef: «Στόχος μου είναι το Elaia Restaurant να γίνει ο νέος γαστρονομικός προορισμός στην Μεγαλόνησο γιατί τα Καψαλιανά σε προδιαθέτουν να βρεις την κατάλληλη πρώτη ύλη. Με τα δικά μας υλικά και δοκιμασμένες τεχνικές θα δώσουμε το μέγιστο της γεύσης ,της υφής και της εμπειρίας. Τα μποστάνια του χωριού και η αναζήτηση των καλύτερων τοπικών προϊόντων από τις φάρμες σε όλο το θαλερό Ρέθυμνο για κάθε ένα από τα φαγητά του μενού μας, με εμπνέει για δημιουργία».

Η ανανέωση του πρωινού , του υπέροχου πρώτου γεύματος της ημέρας, ο σεβασμός στην παράδοση με άριστες τεχνικές μαγειρέματος για το μεσημέρι και ένα γαστρονομικό fine dining για το δείπνο θα φέρουν από φέτος την υπογραφή με το έμπειρο άγγιγμα του Παύλου στις γεύσεις του χωριού – ξενοδοχείου μας.

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διπλή «βόμβα» στον ΑΝΤ1 με Μενεγάκη και Κορομηλά

Σαν βόμβα έπεσε στη μιντιακή αγορά η σοβαρή πιθανότητα...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Η Κατερίνα χτυπά κόκκινο στα social media

Λίγο μετά την κυκλοφορία του «Ακούστε τι μου λέει»...

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Ο Έλληνας τραγουδιστής που «σαρώνει» τα βραβεία στο εξωτερικό!

Ο Ιορδάνης Αγαπητός, τα τελευταία δέκα χρόνια, έπειτα από πλήθος σπουδαίων συνεργασιών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα







Μποζουκια Αθηνα