Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ο άπιστος Μπον Τζόβι

Την επιτυχία του Δημήτρη Κοντολάζου «Δεν σου κάνω τον...

Τα δάκρυα της Σάττι για την απώλεια του πατέρα της

Σε μια ανθρώπινη και συγκινητική στιγμή, λόγω της πρόσφατης...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Ο Ιωάννης Καραγεώργης τιμήθηκε για την προσφορά του στο Φοιτητικό Οικοτροφείο της...

Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο...

Χάρης Βεραμόν: Το θρίλερ 348 σελίδων με άλυτες αστυνομικές υποθέσεις

Με την... πένα του Ελληνα «Πουαρό»

Ιδιωτικός ερευνητής, δημιουργός true crime σειράς ντοκιμαντέρ στο YouTube και πλέον συγγραφέας βιβλίου, το οποίο επικεντρώνεται σε άγνωστες πτυχές εξαφανισμένων ανθρώπων!

  • Από τη Μαρία Μεϊμάρη – Φωτό: Βαγγέλης Μασιάς

Ο Ελληνας… Ηρακλής Πουαρό Χάρης Βεραμόν, ο οποίος δημιούργησε το πρώτο ελληνικό κανάλι που «φωτίζει» υποθέσεις εξαφάνισης ή μυστηριώδεις δολοφονίες -έχοντας «τρέξει» ο ίδιος τις έρευνες σε αρκετές από αυτές!-, έκανε τη δεύτερη παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου του με τίτλο «Οι πιο μυστηριώδεις εξαφανίσεις στην Ελλάδα», από τις εκδόσεις Κάκτος.

veraman120446

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 29 Μαρτίου, στο κατάμεστο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, με ομιλητές τον γνωστό ποινικολόγο Γιάννη Γλύκα, την αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου Πειραιώς, δικηγόρο παρ’ Αρείω Πάγω Αθηνά Χαρβαλάκου, τον δικηγόρο-ποινικολόγο Γιώργο Γεωργόπουλο και τον αστυνομικό συντάκτη Γιώργο Σόμπολο. Την παρουσίαση συντόνισε η δημοσιογράφος Γιούλη Τσακάλου. Στις σελίδες του ξεχωριστού συγγραφικού ντοκουμέντου του Χάρη Βεραμόν ο αναγνώστης θα ανακαλύψει απόρρητες πληροφορίες και δεδομένα 22 εξαφανίσεων ανθρώπων, παιδιών και ενηλίκων, που καταγράφηκαν στη χώρα μας από τη δεκαετία του ’80 έως σήμερα, μέσα από τη ματιά του ίδιου του συγγραφέα-ντετέκτιβ, αλλά και επιστημόνων, όπως εγκληματολόγων, κοινωνιολόγων, ψυχολόγων κ.ά.

Την ίδια ώρα, στο βιβλίο επιχειρείται να δοθεί λογική εξήγηση στο τι απέγιναν οι άνθρωποι αυτοί, μέσα από την παράθεση θεωριών, μαρτυριών, καθώς και από όσα ανέφεραν στις καταθέσεις τους ή δήλωναν οι συγγενείς των αγνοουμένων στις εφημερίδες της εποχής. Οπως τονίζεται στη σύντομη περίληψη του συγγράμματος, «για πρώτη φορά στην Ελλάδα επιχειρείται μια λεπτομερής καταγραφή αυτών των εξαφανίσεων που πιθανόν λίγοι γνωρίζουν, λίγοι θυμούνται, ωστόσο κάποιοι δεν ξέχασαν ποτέ».

veraman120447

Αφαντα παιδια που «φωναζουν» για δικαιωση απο τον αλλο κοσμο

Η μικρή Αννούλα (2,5 ετών):

Στο πρώτο μέρος του βιβλίου, που είναι αφιερωμένο σε εξαφανίσεις μικρών παιδιών, τα οποία είτε έπεσαν θύματα αρπαγής είτε πιθανολογείται ότι βρήκαν φρικτό θάνατο, παρατίθενται οι ιστορίες εξαφάνισης τεσσάρων ανηλίκων, που είχαν προκαλέσει σάλο. Ανάμεσά τους και της μικρής Αννούλας Τριανταφυλλίδη, του πρώτου παιδιού που χάθηκε στην Ελλάδα και η εξαφάνισή του, πέρα από θρίλερ, έγινε και θρύλος στα χωριά της Μάνης!

veraman120445
Η μικρή Αννούλα

Το 2,5 ετών κοριτσάκι με τα μαύρα μαλλάκια εξαφανίστηκε στο ήσυχο παραθαλάσσιο χωριό Σκουτάρι Λακωνίας, στις 19 Αυγούστου 1981, ενώ έπαιζε με τα κουβαδάκια του στην παραλία. Οι γονείς της Αννούλας δεν άφησαν πέτρα στο χωριό που να μην τη σηκώσουν, και πολύ σύντομα ολόκληρο το χωριό σηκώθηκε στο πόδι και αναζητούσε το κοριτσάκι. Ωστόσο, οι αστυνομικές έρευνες ξεκίνησαν περίπου εννέα ώρες μετά την εξαφάνιση του παιδιού, με συνέπεια να χαθεί πολύτιμος χρόνος! «Εγιναν έρευνες με ελικόπτερα, με δύτες στη θάλασσα, έψαξαν βουνά, λαγκάδια και χρησιμοποίησαν ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά για να ιχνηλατήσουν τη διαδρομή που έκανε η Αννούλα και να εντοπίσουν τα τελευταία της χνάρια. Δυστυχώς, όμως, χωρίς κανένα αποτέλεσμα» τονίζεται στο βιβλίο. Η υπόθεση άρχισε να παίρνει διαστάσεις θρίλερ όταν έκαναν την εμφάνισή τους δύο επιστολές που εστάλησαν από τη Γερμανία. Στη μία εξ αυτών, μια γυναίκα που υπέγραφε ως «Λευκή» ισχυριζόταν ότι είδε το παιδί στην αγκαλιά μιας μεσήλικης ξανθιάς γυναίκας στο Ντίσελντορφ και πως το κοριτσάκι τής τράβηξε την προσοχή, γιατί ήταν πολύ μελαχρινό και δεν έμοιαζε να έχει συγγένεια με τη μυστηριώδη συνοδό του.

Στη δεύτερη επιστολή, που κοινοποιήθηκε στην οικογένεια της Αννούλας έπειτα από 16 χρόνια (!), μια άλλη γυναίκα, που έκανε διακοπές στο Σκουτάρι το διάστημα που εξαφανίστηκε το κοριτσάκι, ζητούσε να μάθει νέα του, κάτι που θεωρήθηκε ύποπτο. Ωστόσο, ουδέποτε αποδείχτηκε πως είχε σχέση με την εξαφάνιση της μικρούλας. Οι έρευνες των συγγενών για να μάθουν τι απέγινε το παιδί τους δεν σταμάτησαν ποτέ, καθώς πιστεύουν ακράδαντα ότι η Αννούλα απήχθη και ζει σε χώρα του εξωτερικού.

Μιχάλης Μήτρου (6 ετών):

Ο 6χρονος Μιχάλης Μήτρου έπεσε θύμα αρπαγής πριν από περίπου 30 χρόνια και, συγκεκριμένα, στις 25 Ιουνίου 1985, από ένα ζευγάρι που τον άρπαξε από τη μέση κεντρικού δρόμου του χωριού Λεβίδι Αρκαδίας, με «δόλωμα» λίγες καραμέλες. Ο Μιχαλάκης μπήκε στο κόκκινο αυτοκίνητο των απαγωγέων και έκτοτε δεν τον ξαναείδε κανείς. «Πολλά ακούστηκαν για το περιβόητο ζευγάρι. Αρχικά, κάποιοι είπαν ότι ηλικιακά ήταν γύρω στα 50 με 60, εύσωμοι και άγνωστοι στην περιοχή. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι προσφώνησαν το παιδί με το χαϊδευτικό του όνομα. Σε αυτό το σημείο δεν θα διαφωνήσω, γιατί θεωρώ ότι το παιδί γνώριζε το ζευγάρι, είχε οικειότητα μαζί του, δεν το έβλεπε για πρώτη φορά. Ούτε η στιγμή που εμφανίστηκαν ήταν τυχαία, καθώς φαίνεται πως ήξεραν πού κινείται ο Μιχαλάκης. Το σκηνικό ήταν στημένο» είναι μερικές από την υποθέσεις του Χάρη Βεραμόν που αναλύονται στο βιβλίο.

veraman120444
Μιχάλης Μήτρου

Σε άλλο σημείο του γίνεται αναφορά σε ένα μακάβριο εύρημα που σχετίστηκε με την εξαφάνιση του παιδιού: ένα κρανίο που εντόπισε τυχαία ένας αγροφύλακας σε χωράφι, στη θέση Νούδιμος Λεβιδίου, δίπλα σε μέλη ανθρώπινων οστών και ζώων. «Τα σκελετικά υπολείμματα ήταν πολύ κοντά στη ζώνη όπου απήχθη το παιδί. Η ανίχνευση DNA δεν ήταν επιτυχής. Το θλιβερό είναι πως δεν ενημερώθηκαν ουδέποτε οι συγγενείς και δεν τους ζητήθηκε να δώσουν δείγμα DNA. Το αποτέλεσμα ήταν τα οστά να καταλήξουν στο χωνευτήριο. Η οικογένεια δεν πήρε ποτέ απαντήσεις» τονίζεται. Παράλληλα, επισημαίνεται ότι «τα οστά που βρέθηκαν ταιριάζουν ηλικιακά με του Μιχαλάκη, όπως και οι χρονολογίες». Ολα αυτά τα χρόνια, οι αδελφές του 6χρονου -τότε- αγοριού δεν σταμάτησαν να το ψάχνουν με την ελπίδα ότι δεν είναι νεκρό στο βουνό, αλλά ζει και σήμερα είναι ένας άνδρας 40 χρόνων.

Το αφαντο ζευγαρι, το σημειωμα και ο λογιστης «φαντασμα»

Ζεύγος Δροσάκη:

Ο 41χρονος Βαγγέλης Δροσάκης και η σύζυγός του Ανθή χάθηκαν στις 27 Οκτωβρίου 1991. Το ζευγάρι επιβιβάστηκε το μεσημέρι στο μαύρο Opel Corsa, ιδιοκτησίας του, το οποίο διέθετε κεραία CB, ενώ είχε τηλέφωνο συνδεδεμένο με τα καλώδια του αυτοκινήτου και, στις 10 περίπου τη νύχτα, ο 41χρονος επισκέφθηκε τη μητέρα του, που έμενε μαζί με την αδελφή του στην περιοχή του Γαλατσίου, για να της μετρήσει την πίεση. Μισή ώρα αργότερα τηλεφώνησε σε έναν φίλο του μέσα από το αυτοκίνητο, προτείνοντάς του να πάνε όλοι μαζί στον Πειραιά για να φάνε ψάρι, με εκείνον να αρνείται εξαιτίας της κακοκαιρίας που επικρατούσε το μοιραίο βράδυ.

veraman120443
Ζεύγος Δροσάκη

Από τις 10.40 το ζευγάρι σταμάτησε να δίνει σημεία ζωής, με συνέπεια όλοι να υποθέσουν ότι είχε ένα τραγικό δυστύχημα με το αυτοκίνητο και οι έρευνες που ακολούθησαν να επικεντρωθούν στις εκβολές και τις λεκάνες του ποταμού Κηφισού. Μία εβδομάδα μετά την εξαφάνιση του Βαγγέλη Δροσάκη και της συζύγου του, ο ηλεκτρολόγος που είχε φτιάξει τις κεραίες του αυτοκινήτου του Βαγγέλη αποκάλυψε ότι είδε το αυτοκίνητο του 41χρονου στον Ωρωπό, όπου διατηρούσε ψαροταβέρνα μια παντρεμένη φίλη του. Το ερώτημα αν το μυστικό της μυστηριώδους εξαφάνισης του ζευγαριού κρύβεται στην περιοχή του Ωρωπού παραμένει αναπάντητο σχεδόν 33 χρόνια από τη στιγμή που χάθηκαν τα ίχνη του. «Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το ζεύγος Δροσάκη δολοφονήθηκε και η Ανθή ήταν παράπλευρη απώλεια. Πώς μπόρεσαν να εξαφανίσουν ένα ζευγάρι μαζί με το αυτοκίνητό του;» αναρωτιέται ο Χάρης Βεραμόν, επισημαίνοντας ότι ο Βαγγέλης είχε διαπροσωπικές αντιπαραθέσεις εκείνη την περίοδο.

Ολυμπία Κηρύκου:

Η 29χρονη Ολυμπία Κηρύκου χάθηκε ξαφνικά στις 11 Νοεμβρίου 1995. Εκείνη τη μοιραία ημέρα ο σύζυγός της γύρισε στο σπίτι τους και βρήκε ένα τυπικό σημείωμα, στο οποίο η Ολυμπία τού έγραφε να φάει, να κοιμηθεί και πως, μετά τη δουλειά, θα περνούσε να την πάρει μια φίλη της για να πάνε στο γραφείο της και να πάρουν κάποια πράγματα. Εκτοτε, τα ίχνη της χάθηκαν, με συνέπεια η οικογένειά της να αρχίσει τις έρευνες για τον εντοπισμό της. Οπως έγινε κατόπιν γνωστό, νωρίτερα είχε συναντήσει την κουνιάδα της, η οποία τη μετέφερε με το αυτοκίνητό της στο κατάστημα με είδη ραπτικής όπου εργαζόταν το τελευταίο διάστημα.

veraman120442
Ολυμπία Κηρύκου

Το μυστήριο της υπόθεσης είναι πως, όταν η κουνιάδα της 29χρονης την άφησε, την είδε από τον καθρέπτη του αυτοκίνητου της να μην παίρνει τον δρόμο για το κατάστημα, αλλά να κατευθύνεται προς τον σταθμό του ηλεκτρικού στη Νέα Ιωνία. «Είναι ξεκάθαρο πως η Ολυμπία δεν έστησε την εξαφάνισή της. Δεν ήταν στον χαρακτήρα της να συμπεριφέρεται όπως την παρουσίασαν… Η υπόθεση της Ολυμπίας Κηρύκου είναι ξεκάθαρα εγκληματική ενέργεια. Είναι, όμως, το τέλειο έγκλημα;» είναι το ερώτημα του γνωστού ιδιωτικού ερευνητή προς τους αναγνώστες, στον επίλογο του κεφαλαίου που αφορά την εξαφάνιση της 29χρονης.

Διονύσης Αχτύπης:

Ενα πρωινό του Σεπτεμβρίου του 2013, ο λογιστής Διονύσης Αχτύπης, ο οποίος έκανε ελέγχους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για λογαριασμό της εταιρίας του, επιβιβάστηκε στο ταξί που είχε καλέσει και έφυγε από το σπίτι του στο Καλαμάκι με προορισμό το Οσλο, όπου θα τον φιλοξενούσε στο σπίτι της μια 25χρονη φίλη του. Μάλιστα, μαρτυρίες θέλουν να μην πήρε μαζί του τα κλειδιά του, τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του, ούτε καν το κινητό τηλέφωνό του, κάτι που περιπλέκει ακόμη περισσότερο το μυστήριο. Εκτοτε, χάθηκαν τα ίχνη του 38χρονου, ο οποίος αγαπούσε ιδιαίτερα την κολύμβηση και το πόλο, ενώ στα φοιτητικά του χρόνια έπαιζε και ηλεκτρική κιθάρα σε γκρουπ, και ως σήμερα δεν έχει επικοινωνήσει με τους δικούς του.

veraman120441
Διονύσης Αχτύπης

«Από τις έρευνες που έγιναν ουδέποτε ο Διονύσης Αχτύπης πήγε στη Νορβηγία. Δεν είχε ανανεωμένο διαβατήριο και η ταυτότητά του ήταν παλαιού τύπου, που σημαίνει ότι πρακτικά ήταν αδύνατον να ταξιδέψει» επισημαίνεται στο βιβλίο του Χάρη Βεραμόν. Χάρη στα στοιχεία τα οποία προσκόμισε ο ίδιος, ο φάκελος της περίεργης υπόθεσης άνοιξε πάλι με εντολή εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε, το 2022, τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να πέσει φως σε μια υπόθεση που παραμένει ανεξιχνίαστη τόσα χρόνια.

{{-PCOUNT-}}28{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...