Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Ρομπέρτο Καβάλι: Ντεφιλέ στους ουρανούς

Η ζωή του Καβάλι, που απέκτησε το έκτο του παιδί στα 82 του, μέχρι να πει «αντίο» σε αυτόν τον κόσμο

Δύο γάμοι, έξι παιδιά (το τελευταίο το απέκτησε σε ηλικία 82 ετών με την 38χρονη Σουηδή πρώην Playmate Σάντρα Νίλσον, το 2023), ένας οίκος μόδας «θρύλος» και περιουσία που ξεπερνά τα 500.000.000 δολάρια!

Ο Ρομπέρτο Καβάλι, που πέθανε στο σπίτι του στη Φλωρεντία σε ηλικία 83 ετών -την πόλη όπου γεννήθηκε- έπειτα από σοβαρά προβλήματα υγείας, έφυγε τυλιγμένος στη δόξα και τη λάμψη! Γεννημένος το 1940 στη Φλωρεντία της Ιταλίας με το καλλιτεχνικό DNA να κυλά στις φλέβες του, μια και ο παππούς του ήταν διάσημος ιμπρεσιονιστής ζωγράφος και η μητέρα του μοδίστρα, φοιτητής ακόμα στην Ακαδημία Τέχνης της Φλωρεντίας άρχισε να πειραματίζεται πάνω σε τεχνικές ζωγραφικής σε υφάσματα, με τρόπους που δεν είχαν εφαρμοστεί στο παρελθόν, κάτι που δεν άργησε να τον οδηγήσει αργότερα στον κόσμο των animal print και στην παγκόσμια επιτυχία!

Ο πρώτος γάμος

Ο πρώτος του γάμος έρχεται το 1964 με τη Σιλβανέλα Τζιανόνι, με την οποία θα αποκτήσει δύο παιδιά. «Κάναμε για πρώτη φορά έρωτα τη νύχτα που παντρευτήκαμε, αφού γνωριζόμασταν τέσσερα χρόνια, και αποκτήσαμε την πρώτη μου κόρη εννέα μήνες και 10 ημέρες αργότερα» θα πει σε συνέντευξή του για τον γάμο του, ο οποίος θα διαρκέσει μέχρι το 1974. Στο μεσοδιάστημα, ο Καβάλι θα ανοίξει την πρώτη του μπουτίκ στο Σεν Τροπέ, έχοντας κάνει την πρώτη του συλλογή με βραδινά φορέματα από δέρμα! Δύο δεκαετίες αργότερα θα πρωτοτυπήσει πάλι, με τα πρώτα τυπωμένα και ελαστικά τζιν! Τον ίδιο πάταγο θα κάνει και το 2005, όταν θα λανσάρει το μπουκάλι με φιδίσιο κάλυμμα, τη βότκα Roberto Cavalli!

Θα συνεργαστεί με top ονόματα της showbiz, φτιάχνοντας κοστούμια για τις Κριστίνα Αγκιλέρα, Τζένιφερ Λόπεζ και Spice Girls, με τα ξέφρενα πάρτι με μοντέλα στη βίλα του στη Φλωρεντία να δίνουν και να παίρνουν! Από τη βίλα του πέρασαν από τη Χάιντι Κλουμ και την Κάιλι Μινόγκ έως τη Ναόμι Κάμπελ και την Τέιλορ Σουίφτ, με τελευταία του μούσα να είναι πριν από 14 χρόνια η Σέριλ Κόουλ! Ο ίδιος δεν είχε κρύψει την αγάπη του για την Ελλάδα, κάνοντας διακοπές αρκετές φορές στα ελληνικά νησιά.

kavali15044

Η αγάπη για την Ελλάδα

«Είμαι στην Ελλάδα, κι εδώ περνάω όλο τον Αύγουστο στην απόλυτη ηρεμία, στο φανταστικό σκηνικό που συνθέτουν τα νησιά αυτής της χώρας και μας θυμίζουν τη μεγάλη ιστορία των ποιητών της, των επιστημόνων της και των θαλασσοπόρων της. Μπορώ σχεδόν να αισθανθώ την παρουσία των αρχαίων θεών που ενέπνευσαν τον ελληνικό πολιτισμό για αιώνες. Το ταξίδι μου για την Ελλάδα ήταν πολύ ενδιαφέρον. Ηρθαμε από το νότιο τμήμα της Ιταλίας. Οι ακτές αυτής της όμορφης χώρας προσφέρουν ένα μοναδικό σκηνικό. Η Μεσόγειος Θάλασσα είναι μια κληρονομιά που πρέπει να σεβαστούμε και να διατηρήσουμε για να παραδοθεί ακέραιη στα παιδιά μας, στα εγγόνια μας.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού συναντήσαμε ένα ζευγάρι από τα δελφίνια που μας συνόδευσαν στο ταξίδι. Φανταστικά ζώα! Το σκάφος μου πηγαίνει με μεγάλη ταχύτητα, κάτι που λατρεύω να το κάνω στη θάλασσα, στη γη και στον ουρανό. Η Ελλάδα μού δίνει μεγάλες ιδέες για την επόμενη καλοκαιρινή συλλογή μου. Τα χρώματα εδώ, μοναδικά, σου προσφέρουν έναν υπέροχο κορεσμό, το καλοκαίρι είναι γιορτινό, με το βαθύ μπλε της θάλασσας να δένει με το γαλάζιο του ουρανού και το εκτυφλωτικό λευκό των κτιρίων» είχε πει το 2014 σε ανάρτηση στα social media, εξυμνώντας τη χώρα μας.

Καιτη Γαρμπη: «Δεν θα σε ξεχασω»

Ανάμεσα σε αυτές που είχαν την τύχη να συνεργαστούν μαζί του ήταν και η Καίτη Γαρμπή, η οποία το βράδυ του Σαββάτου στο «J2US» φόρεσε δημιουργία του! «Αυτό που φοράω είναι Ρομπέρτο Καβάλι. Το έβαλα τιμητικά και είναι για τον αγαπημένο μου σχεδιαστή, που έφυγε χθες από τη ζωή. Είμαι απίστευτα λυπημένη και συγκινημένη. Τον αγαπούσα πολύ και νομίζω ότι με αγαπούσε και εκείνος» ήταν τα λόγια της στον αέρα του σόου. Γαρμπή και Καβάλι είχαν συνεργαστεί το 2002 για τις ανάγκες φωτογράφισης για το «L’´ Officiel»!

kavali150441

«Ταξιδέψαμε στη Φλωρεντία μαζί με τον Διονύση και όλη την ομάδα και μας φιλοξένησε στο σπίτι του, ένα παλάτι μέσα σε μια απέραντη, καταπράσινη έκταση. Θυμάμαι να με βάζει στο ελικόπτερό του και να με πηγαίνει βόλτα πιλοτάροντάς το ο ίδιος. Θυμάμαι ένα σπίτι ασύγκριτης πολυτέλειας, που όμοιό του δεν έχω δει! Απίστευτα γοητευτικός, τον θαύμαζα, λάτρευα τα ρούχα του, τα παπούτσια του, τα κοσμήματά του. Ηταν ο αγαπημένος μου σχεδιαστής. Φτωχότερος από σήμερα ο κόσμος της μόδας… Riposa in pace, Roberto amore mio».

Η Καίτη Γαρμπή αποκάλυψε τότε: «Είναι από τα σπίτια που βλέπουμε και μας πέφτει το σαγόνι! Δεν υπάρχουν τέτοια σπίτια. Τέτοια φιλοξενία… Ολο αυτό το πράγμα εμένα με συγκλόνισε! Πήγαμε όλη η ομάδα να φωτογραφηθούμε για περιοδικό, μαζί με τον Διονύση (σ.σ. Σχοινά). Από τους πιο γοητευτικούς άνδρες που έχω γνωρίσει». «Ημασταν στον αέρα με το ελικόπτερό του και με φλέρταρε ο άνθρωπος – ο Διονύσης δεν το ήξερε. Ημασταν επάνω ψηλά και εκείνος από κάτω» εξομολογήθηκε η αγαπημένη τραγουδίστρια.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...