Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση: «Όσα (δε) λέμε» κάθε Δευτέρα στο...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση και μας προσκαλεί...

Η έκπληξη που ετοιμάζουν παιδιά του συλλόγου «Μουσικό Οραμα» στη «Γιορτή Μητέρας...

Πλησιάζει η ημέρα για τη δεύτερη «Γιορτή Μητέρας Παιδιού...

Δημήτρης Καλλιβωκάς: «Ανάσταση» στην Τήνο!

Μπορεί να πέρασε από σαράντα κύματα με την υγεία...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Σε πλειστηριασμό ξανά η θρυλική έπαυλη της σειράς «The Durrells»

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα μερικών μηνών η «Κόμισσα της Κέρκυρας», το ακίνητο που βρίσκεται στη θέση Λιναμνιά του νησιού των Φαιάκων και συνδέθηκε με το δημοφιλές σίριαλ «The Durrells», στο οποίο πρωταγωνίστησε ο Αλέξης Γεωργούλης. Το ακίνητο επανήλθε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα των πλειστηριασμών, με προγραμματισμό για την Τετάρτη 24 Απριλίου, και έχει την ίδια τιμή εκκίνησης με την προηγούμενη φορά, η οποία «αγγίζει» τα 223.503 ευρώ.

georgoulis180444
Ο Αλέξης Γεωργούλης στη σειρά «The Durrells»

Ο πλειστηριασμός επρόκειτο να πραγματοποιηθεί τον περασμένο Νοέμβριο, όμως τελικά ανεστάλη. Στις 13 Νοεμβρίου στράφηκε σε βάρος των δύο οφειλετών και συνιδιοκτητών του ακινήτου. Πρόκειται για την «Κόμισσα του Νόρμαντον» Βικτόρια Σούζαν Μπίαρντ, που κατέχει το 75%, και τον δεύτερο σύζυγό της, Τσάντγουικ Τίμοθι, στον οποίο ανήκει το υπόλοιπο μερίδιο. Ο πρώτος πλειστηριασμός, με επισπεύδουσα την Intrum και τιμή εκκίνησης 223.503 ευρώ, είχε προγραμματιστεί για τις 22 Νοεμβρίου 2023, όμως τελικά ανεστάλη λόγω αποχής των συμβολαιογράφων.

Η περιπέτεια για την εμβληματική κατοικία, που βρίσκεται στη Λιναμνιά της βόρειας Κέρκυρας, άρχισε όταν τα χρέη βγήκαν εκτός ελέγχου. Τον Σεπτέμβριο του 2022 το Μονομελές Πρωτοδικείο Κέρκυρας, αφού προηγουμένως κοινοποίησε στους οφειλέτες διαταγή πληρωμής, προχώρησε σε διαταγή αναγκαστικής κατάσχεσης του ακινήτου αντί του -χαμηλού αναλογικά με την πραγματική αξία της έπαυλης– ποσού των 56.000 ευρώ. Αφενός όμως το ελάχιστο ποσό εκκίνησης για τον πλειστηριασμό είναι τα 223.503 ευρώ, αφετέρου υπάρχει προσημείωση για τη βίλα υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς από τον Αύγουστο του 2006, ύψους 750.000 ευρώ. Εντούτοις, σε ρεπορτάζ βρετανικής εφημερίδας που δημοσιεύτηκε τον Φεβρουάριο του 2020, ειδικά για την έπαυλη, η εκτίμηση για την αξία του πλησίαζε τα 7.000.000 ευρώ.

georgoulis180443
Η «Κόμισσα της Κέρκυρας»

Για τη διεθνή αναγνώριση που έλαβε το ακίνητο δεν ευθύνεται μόνο η μαγεία του νησιού, αλλά και η πληθωρική ιστορία του, λόγω του βρετανικού σίριαλ εποχής που γυρίστηκε εκεί. Η εξαιρετικά επιτυχημένη παραγωγή « The Durrells» είχε καταφέρει να κερδίσει το ενδιαφέρον χιλιάδων τηλεθεατών διεθνώς. Πρόκειται για βιογραφική σειρά που αφηγείται τις περιπέτειες μίας όχι και τόσο συνηθισμένης βρετανικής οικογένειας στην Κέρκυρα, τα μέλη της οποίας έζησαν στο νησί από το 1935 έως το 1939.

Πρόκειται για την οικογένεια Ντάρελ, που είχε μείνει από νωρίς χωρίς πατρική φιγούρα και πήγε στο νησί μετά την παρότρυνση του μεγαλύτερου γιου και διάσημου συγγραφέα Λόρενς προς τη μητέρα του. Η σειρά των 4 κύκλων και 26 επεισοδίων γυρίστηκε κατά την περίοδο 2016-2019 και το σενάριο βασίστηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό στην αυτοβιογραφική σειρά βιβλίων του Τζέραλντ Ντάρελ «Η Τριλογία της Κέρκυρας». Η παραγωγή χρησιμοποίησε το νησί των Φαιάκων ως φυσικό σκηνικό, ώστε να αποδοθεί ρεαλιστικά το ιδιαίτερο χρώμα του τόπου. Στο πλαίσιο αυτό, εντάχθηκαν στο καστ αρκετοί Ελληνες ηθοποιοί, ανάμεσά τους ο Αλέξης Γεωργούλης, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, ο Γιώργος Καραμίχος και η Ελλη Τρίγγου.

georgoulis180441
Οι πρωταγωνιστές της σειράς

Τα έργα και οι ημέρες μίας από τις πιο επιφανείς οικογένειες της Βρετανίας μεταφέρθηκαν στην τηλεόραση, με τη βρετανική σειρά να κάνει τεράστια επιτυχία, αναδεικνύοντας παράλληλα την Κέρκυρα στο απόλυτο must του καλοκαιριού. Το ακίνητο που ανακίνησε την ιστορία των Ντάρελ στην Κέρκυρα και εκπλειστηριάζεται στις 24 Απριλίου περιβάλλεται από ένα οικόπεδο 4.152,14 τ.μ., ως τμήμα όμως μιας πολύ μεγαλύτερης έκτασης σε υπερυψωμένη θέση, σε πλαγιά με εκπληκτική θέα στο Ιόνιο, στην περιοχή Λιναμνιά της βόρειας Κέρκυρας.

Σε ό,τι αφορά το οίκημα, πρόκειται για μια κατασκευή του 2004 αλλά σε παραδοσιακό στιλ, με πέτρινη τοιχοποιία και κερασμοσκεπή, ενσωματωμένη αρμονικά στο περιβάλλον. Είναι μια βίλα διώροφη, με ισόγειο και υπόγειο, επιφάνειας 86 τ.μ. έκαστο, με πισίνα, βοηθητικούς χώρους και βεβαίως βεράντες στην πρώτη σειρά από τη θάλασσα – αν και εξαιτίας του ανάγλυφου στην περιοχή οι ένοικοι της βίλας δεν έχουν άμεση πρόσβαση στην κοντινή παραλία, καθώς το οικόπεδο καταλήγει σε απόκρημνα βράχια.

georgoulis180442
Από το εσωτερικό της έπαυλης

«Δεν αναγνωρίζω τίποτα στην καταγγελία για βιασμό»

Την αθωότητά του ως προς την κατηγορία για βιασμό και κακοποίηση υπερασπίστηκε, μιλώντας στον Αντώνη Σρόιτερ και στην εκπομπή «Πρώτη λέξη», ο Αλέξης Γεωργούλης, λέγοντας μάλιστα ότι τέσσερα χρόνια μετά την καταγγελία η υπόθεση παραμένει «παγωμένη»! Στις αρχές του 2020 η Ελένη Χρονοπούλου, δικηγόρος, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και για ένα φεγγάρι φίλη του Αλέξη Γεωργούλη, προχώρησε σε καταγγελία εις βάρος του για τα αδικήματα του βιασμού και της πρόκλησης σωματικής βλάβης.

Ως γνωστόν, στις 17 Απριλίου 2023 ζητήθηκε άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη από τις βελγικές Αρχές. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι έπειτα από αυτό εκείνος τίθεται εκτός κόμματος. Την 1η Ιουνίου 2023 αποφασίστηκε η άρση της ασυλίας του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Από τότε και μετά κανείς δεν έχει νέα για την τύχη της υπόθεσης, όπως και της καταγγέλλουσας, μέλους του ΠΑΣΟΚ, που είναι εξαφανισμένη.

georgoulis18044

Σήμερα, λοιπόν, ο εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Πράσινο Κίνημα του Κώστα Καλογράνη επιμένει ότι δεν αναγνωρίζει τίποτα στην καταγγελία, δεν έχει λάβει δικογραφία και δεν έχει κληθεί να απολογηθεί ή να δώσει εξηγήσεις. «Αυτά που ακούστηκαν είναι πολλά και δεν τα έχει πει κανένας που ξέρει. Η δική μου θέση είναι ότι δεν έχω καμία σχέση, δεν αναγνωρίζω τίποτα σε αυτή την καταγγελία. Δεν έχει γίνει καμία αλλαγή. Είναι μια παγωμένη κατάσταση στο Βέλγιο. Η εισαγγελέας την έχει στα χέρια της από τότε, από τον Μάιο του 2020. Η διαδικασία στο Βέλγιο είναι κλειστή, είναι βάσει μιας λογικής και σταθερής που έχουν» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Αλέξης Γεωργούλης φάνηκε επίσης απογοητευμένος από τον τρόπο που τον «άδειασε» ο ΣΥΡΙΖΑ και επιμένει ότι παραιτήθηκε από την ευρωομάδα του κόμματος πριν τον διαγράψει. Στην ερώτηση του Σρόιτερ γιατί μια γυναίκα να κάνει μια τέτοια καταγγελία και να υποστεί όλα όσα συνεπάγεται, μαζί με τη δημοσιοποίηση, ο ευρωβουλευτής απέφυγε ουσιαστικά να απαντήσει, λέγοντας ότι υπάρχουν διάφορες εκδοχές. Παλαιότερα είχε αφήσει να εννοηθεί ότι για λόγους ερωτικής αντιζηλίας έγινε ό,τι έγινε. Πάντως στις ευρωεκλογές που έρχονται ο Αλέξης Γεωργούλης μπαίνει ξανά απτόητος στη βάσανο των εκλογών… ως καταπράσινος!

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...