Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Γιώργος Αγγελόπουλος – Δήμητρα Βαμβακούση: Ταξίδι στη Σκιάθο

Η Δήμητρα Βαμβακούση και ο Γιώργος Αγγελόπουλος έκαναν ένα...

Η πιο δύσκολη επέτειος γάμου για Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον

Την πιο δύσκολη επέτειο γάμου της ζωής τους γιόρτασαν...

Νίκος Ορφανός: Πατέρας για δεύτερη φορά – Γέννησε η σύζυγός του

Γονείς για δεύτερη φορά έγιναν ο Νίκος Ορφανός και...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

Οδήγησε τον πανελίστα εκτός ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση που ταιριάζει γάντι στην περίπτωση του Δημήτρη Παπανώτα, που βρέθηκε εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ προτού προλάβει να χαρεί που μπήκε. Η εξέλιξη αυτή τον εκνεύρισε και τον «πάγωσε», καθώς περίμενε την επίπληξη, αλλά όχι την έξοδο από το ψηφοδέλτιο.

  • Απο τη Βίβιαν Μπενέκου

Δυστυχώς για εκείνον οι δηλώσεις του ότι εάν μια γυναίκα υφίσταται κακοποίηση στην ουσία φταίει η ίδια και είναι δικό της πρόβλημα τον οδήγησαν στην έξοδο από το ευρωψηφοδέλτιο με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.

papanotas19044

«Με λύπη αναγκάζομαι να εξαιρέσω από το ευρωψηφοδέλτιο τον Δημήτρη Παπανώτα. Γνωρίζω ότι εξέδωσε διορθωτική ανακοίνωση, όμως το θέμα στο οποίο αναφέρθηκε είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και δεν χωρεί συζήτηση. Ιδίως για το κόμμα που έχει προμετωπίδα του τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα» έγραψε στην πλατφόρμα Χ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν πετάξει έξω τον παρουσιαστή.

Είχε προηγηθεί σάλος στο εσωτερικό του κόμματος, ιδιαίτερα από τις γυναίκες και δη αυτές του ευρωψηφοδελτίου, με πρώτη τη Σοφία Μπεκατώρου, που αμέσως διαμαρτυρήθηκε στο κόμμα και περίμενε, όπως δήλωσε χθες, την άμεση αντίδραση των οργάνων. «Είμαι ήδη σε επικοινωνία με το κόμμα και περιμένω να τοποθετηθούν για το θέμα» ανέφερε σε συνέντευξή της η Σοφία Μπεκατώρου. Η Δώρα Τσαμπάζη ζήτησε επίσης την παραπομπή του Δημήτρη Παπανώτα στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος, λέγοντας πως η απάντηση περί κοπτοραπτικής δεν ισχύει.

celeb1604413

Ακολούθησε μεγάλη δυσφορία για τα λεγόμενα του Παπανώτα, που ανάγκασε τον πρόεδρο να αλλάξει στάση απέναντί του, με το που πάτησε το πόδι του στην Αθήνα, επιστρέφοντας από τις ΗΠΑ. Ο Στέφανος Κασσελάκης, εξηγώντας την επιλογή του, συμπλήρωσε και τα εξής: «Σέβομαι απόλυτα τις αποφάσεις των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ που -για πρώτη φορά, με δική μου δέσμευση– επέλεξαν οι ίδιοι τους υποψήφιους ευρωβουλευτές μας. Ομως υπάρχουν περιπτώσεις που ο πρόεδρος πρέπει να παρέμβει για να μη φορτώσει ευθύνες αλλού νίπτοντας τας χείρας του. Ειδικά επειδή οι γυναίκες, δυστυχώς, ακόμη υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις, ανισότητες και έμφυλη βία. Με λύπη αναγκάζομαι να εξαιρέσω από το ευρωψηφοδέλτιο τον Δημήτρη Παπανώτα».

Η ιστορία του Παπανώτα, λοιπόν, άρχισε από την εκπομπή της Φαίης Σκορδά, στην οποία μίλησε για τη Νόνη Δούνια. «Δεν ξέρω εάν η κυρία Δούνια νιώθει πάρα πολύ ταλαιπωρημένη ως γυναίκα από διάφορα, δεν το βλέπω κιόλας, η καριέρα της μία χαρά, στη Βουλή μία χαρά, δεν καταλαβαίνω τι πρόβλημα έχει που νιώθει ότι είναι μία καταπιεσμένη. Εγώ δεν βλέπω να έχει θέμα η γυναίκα στην Ελλάδα και γενικά στην Ευρωπαϊκή Ενωση κανένα, εκτός και αν θέλει να έχει. Δηλαδή αν πάρει έναν σατράπη που την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται, είναι πρόβλημά της. Στις δουλειές βλέπω πως τις μεταχειρίζονται μία χαρά, μία χαρά μισθούς έχουν» είπε ο τηλεπαρουσιαστής και πανελίστας της Τσιμτσιλή, η οποία λίγο πριν από την αποπομπή του από τον ΣΥΡΙΖΑ τον είχε αποχαιρετήσει και από το πάνελ της εκπομπής της.

dimitris papanotas
Δημήτρης Παπανώτας

Οσα είπε ο Δημήτρης Παπανώτας προκάλεσαν αντιδράσεις τόσο εντός όσο και εκτός του ΣΥΡΙΖΑ, με τη βουλευτή της Νέας Αριστεράς Εφη Αχτσιόγλου να σημειώνει σε ανάρτησή της: «Οι απόψεις αυτές δεν είναι νέες στον δημόσιο λόγο, έρχονται από πολύ παλιά… Η κακοποίηση δεν είναι ιδιωτική υπόθεση. Είναι συλλογικό τραύμα για την κοινωνία μας. Οσο αρνείστε να το κατανοήσετε, θα μας βρίσκετε όλες απέναντι».

Ο Δημήτρης Παπανώτας προσπαθώντας να δικαιολογήσει τον εαυτό του ανέφερε πως στις δηλώσεις του έπεσε κοπτοραπτική και ότι χτυπήθηκε από διάφορους κύκλους που επιτίθενται στο κόμμα. «Είναι κοπτοραπτική αυτό που παρουσιάστηκε. Τις τελευταίες ώρες κάποιοι σκόπιμα απομόνωσαν τμήμα από μία παλιά μου δήλωση θέλοντας να δημιουργήσουν πρόβλημα τόσο σε μένα όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ».

Σοκαρισμένος από την εξέλιξη ο παρουσιαστής συμπλήρωσε: «Ο σεβασμός που τρέφω για τις γυναίκες είναι γνωστός και αδιαμφισβήτητος. Διαχρονικά στέκομαι δίπλα σε όσες έχουν πέσει θύματα κακοποιητικής συμπεριφοράς χωρίς αστερίσκους και στηρίζω απόλυτα τον αγώνα τους. Αυτό κάνω όλα τα χρόνια ως δημοσιογράφος, αυτό θα συνεχίσω να κάνω και στο μέλλον. Απολογούμαι αν μέσα από την κοπτοραπτική της δήλωσής μου δόθηκε η εντύπωση πως έχουν μερίδιο ευθύνης και τα θύματα κακοποίησης γι’ αυτό που τους έχει συμβεί. Και δεσμεύομαι πως θα αγωνιστώ στο πλευρό των κακοποιημένων γυναικών μέχρι την ημέρα που τέτοιου είδους φαινόμενα θα έχουν εκλείψει οριστικά».

Εξαλλος ο Παπανώτας: «Ξέχασες ότι εγώ πρώτος σε στήριξα…»

«Θέλω να θυμίσω στον κ. Κασσελάκη ότι ήμουν ο πρώτος που τον στήριξε από το πρώτο βίντεο που ανέβασε» είπε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, μετά το πρώτο σοκ, ο Δημήτρης Παπανώτας, στρεφόμενος ανοιχτά και ευθέως κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

kasselakis19044

Ο Παπανώτας, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ήταν από την πρώτη στιγμή πολύ απογοητευμένος από τις εξελίξεις, ενώ τα βέλη του τα έστρεφε κατά συγκεκριμένων γυναικών συνυποψηφίων του, αλλά και κατά του Στέφανου Κασσελάκη, που τον «άδειασε» έτσι! Μάλιστα υποστήριξε ότι αυτοπροτάθηκε σε παραίτηση και του είπαν «όχι»…

«Είναι μια μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ειλικρινά λυπάμαι με τον τρόπο σκέψης τους» δήλωσε, ενώ αναφερόμενος στις συζητήσεις που είχε με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε: «Αν δεν έχετε τα κότσια να αντιμετωπίσετε τις επιθέσεις που θα δεχθώ, τότε θα παραιτηθώ. Μου είπαν, “όχι, Δημήτρη, μείνε, θα σε στηρίξουμε”».

Τέλος λοιπόν ο Δημήτρης Παπανώτας από το ευρωψηφοδέλτιο, παρότι «πέρασε» στις προκριματικές του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη των υποψήφιων ευρωβουλευτών, διαδικασία για την οποία πολλοί διαμαρτύρονται ότι δεν δημοσιοποιήθηκαν οι σταυροί που πήραν. Τη θέση του καταλαμβάνει ο γιoς της πρώην υπουργού Κατερίνας Παπακώστα, βιολόγος και συγγραφέας Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος.

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...