Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 18 Μαϊου

ΚΡΙΟΣ: Ανανεώστε το στιλ σας και θα νιώσετε πολύ...

Ο τρελός για τη Ζόζεφιν Νίνο ζητά επανασύνδεση

Ο Νίνο θέλει να επανασυνδεθεί με την Josephine, γι'...

Βραδινές περιπολίες για Ζουγανέλη και Συρίγο!

Ζευγάρια της showbiz σε νυχτερινές εξόδους. Η Κατερίνα Λιόλιου,...

Αθώοι οι ιερείς που κατηγορούνταν για διάδοση fake news για την πανδημία...

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου κάθισαν ο ηγούμενος,...

Με ηχηρές απουσίες και βαθύ πόνο η «τελευταία παράσταση» της Αννας Παναγιωτοπούλου

Και τώρα σιλάνς, όχι άλλα δάκρυα...

Με φίλους, συναδέλφους, τον γιο της, την εγγονή, τη νύφη της, τον σύντροφό της Αλέξη Καλλίτση, αλλά και με ηχηρές απουσίες, όπως αυτές των Νένας Μεντή, Σταμάτη Κραουνάκη, Θανάση Παπαγεωργίου (ο τηλεοπτικός Παναγιωτάκης, σύζυγος της «Μαντάμ Σουσού», που ενσάρκωσε με αξεπέραστη επιτυχία η Αννα Παναγιωτοπούλου), Λάκη Λαζόπουλου, Αννας Κυριακού, Κατιάνας Μπαλανίκα και Κώστα Αρζόγλου -ορισμένες εκ των οποίων δικαιολογημένες-, η αγαπημένη ηθοποιός είπε… «σιλάνς, όχι άλλα δάκρυα» σε όλους εκείνους που την αποχαιρέτησαν χθες το πρωί με τη θλίψη ζωγραφισμένη στο πρόσωπό τους!

panagiotopoulou080547

Εχοντας περάσει αρκετές ημέρες από τον θάνατο της αγαπημένης ηθοποιού και ενώ είχε δοθεί αρχικά η εντύπωση ότι η κηδεία της θα ήταν σε στενό οικογενειακό κύκλο (εξαιτίας της καθυστερημένης ενημέρωσης του κοινού για την ώρα, την ημέρα και το σημείο ταφής), υπήρξαν σημαντικές απουσίες συναδέλφων της. Ισως και δικαιολογημένες. Είτε διότι δεν υπήρξε έγκαιρη ενημέρωση είτε επειδή δεν μπορούσαν να παραστούν εξαιτίας ανωτέρας βίας ή προβλημάτων υγείας.

panagiotopoulou0905425

«Την λάτρεψα»

Ενας από τους τελευταίους ηθοποιούς με τον οποίο η Παναγιωτοπούλου είχε συζητήσει για να συνεργαστούν (μάλιστα, τον είχε επισκεφτεί αρκετές φορές στη Ραφήνα, όπου ζει) ήταν ο Κώστας Αρζόγλου, εκ των κορυφαίων ιδρυτικών στελεχών του Ελεύθερου Θεάτρου. Ο ίδιος δεν βρέθηκε στην κηδεία της, εξαιτίας της προσωπικής του απόφασης να μοιραστεί το πένθος για την Αννα μόνο με τον εαυτό του. Η «Espresso», αφού τον αναζήτησε στο Κοιμητήριο του Ζωγράφου και δεν τον βρήκε, πήρε το θάρρος να επικοινωνήσει μαζί του, ζητώντας δυο λόγια από εκείνον. «Η Αννα υπήρξε αγαπημένη μου φίλη, την οποία λάτρεψα» ήταν τα αποκλειστικά λόγια του συγκινημένου ηθοποιού στην «Espresso»!

panagiotopoulou0905424 panagiotopoulou0905423

panagiotopoulou10054

Πολλοί άνθρωποι της τηλεόρασης και του θεάτρου, άνθρωποι που την έζησαν προσωπικά και επαγγελματικά, αποχαιρέτησαν τη σπουδαία ηθοποιό στο Κοιμητήριο Ζωγράφου, η οποία «έφυγε» το Μεγάλο Σάββατο, ύστερα από δύο χρόνια ταλαιπωρίας από το Αλτσχάιμερ… Από νωρίς χθες το πρωί, πριν καταφθάσουν οι περισσότεροι για την εξόδιο ακολουθία, η «Espresso» εντόπισε τους αγαπημένους της φίλους Σταμάτη Φασουλή και Μίρκα Παπακωνσταντίνου. Φανερά συγκινημένοι, στέκονταν πάνω από τη φωτογραφία της ηθοποιού, που είχε τοποθετηθεί στο φέρετρό της, το οποίο -σημειωτέον- δεν ανοίχτηκε.

panagiotopoulou0905427 panagiotopoulou0905426

Λίγα λεπτά αργότερα κατέφθασαν οι Κάτια Δανδουλάκη και Μαριάννα Τουμασάτου, οι οποίες κάθισαν καθ’ όλη τη διάρκεια της κηδείας μαζί με τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου. Παρόντες στο τελευταίο «αντίο» ήταν επίσης οι Μιχάλης Ρέππας, Θανάσης Παπαθανασίου, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Ελένη Καστάνη, Πέτρος Ζούλιας, Νινέτα Λεμπέση, Υβόννη Μαλτέζου, Σπύρος Μπιμπίλας, Νατάσα Ασίκη, Τζόυς Ευείδη, Διονύσης Τσακνής, Αντώνης Λουδάρος, Παντελής Καναράκης, οι θεατρικοί επιχειρηματίες Μάρκος Ταγάρης και Ηλίας Μαροσούλης, αλλά και οι Γιώργος Κιμούλης, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Μπέσυ Μάλφα, Παύλος Ορκόπουλος, Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Κωνσταντίνα Χριστοφορίδου, Ρήγας Αξελός κ.ά.

panagiotopoulou0905422 panagiotopoulou0905421 panagiotopoulou0905420

«Δεν επικοινωνούσε»

Από τις πιο συγκινητικές δηλώσεις για την αγαπημένη τους φίλη ήταν αυτές του Αλέξανδρου Αντωνόπουλου, που τόνισε ότι «η Αννα σφράγισε την Ελλάδα», του Μιχάλη Ρέππα -«Θα ευχόμουν να είναι γύρισμα. Μου φαινόταν μάταιο τα τελευταία χρόνια (σ.σ.: να επικοινωνήσουμε), αφού η Αννα δεν επικοινωνούσε (σ.σ.: λόγω Αλτσχάιμερ). Ωστόσο, για εμάς υπήρξε ένα δυναμό έμπνευσης (σ.σ.: για τη δουλειά μας)»-, αλλά και του σκηνοθέτη Πέτρου Ζούλια -«Η Αννα ήταν ένας μάγκας και, το σημαντικότερο, δεν χαριζόταν στους θεατρικούς επιχειρηματίες-, της Κάτιας Δανδουλάκη -«Κανένας δεν μπορεί να εκφράσει τη μοναξιά που ζούμε…»- και της θεατρικής επιχειρηματία Νινέτας Λεμπέση: «Η Αννα Παναγιωτοπούλου ήταν ακριβοδίκαιη και πολύ καλή φίλη».

panagiotopoulou0905419 panagiotopoulou0905418 panagiotopoulou0905417 panagiotopoulou0905416 panagiotopoulou0905415 panagiotopoulou0905414 panagiotopoulou0905413 panagiotopoulou0905412 panagiotopoulou0905411 panagiotopoulou0905410 panagiotopoulou090549 panagiotopoulou090548 panagiotopoulou090547 panagiotopoulou090546 panagiotopoulou090545 panagiotopoulou090544 panagiotopoulou090543 panagiotopoulou090542 panagiotopoulou090541 panagiotopoulou09054

Η χθεσινή «παράσταση» της Αννας Παναγιωτοπούλου ήταν η μοναδική της ζωής της στην οποία έκανε «πρεμιέρα» χωρίς τρακ και κλάματα. Αυτό πάθαινε η ταλαντούχα ηθοποιός σε κάθε θεατρική πρεμιέρα της. Στην τελευταία της «υπόκλιση», δάκρυα υπήρξαν μόνο για όσους την αποχαιρέτησαν…

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αχιλλέας Πλακίδας: Η κραυγή απόγνωσης του ιδιοκτήτη του γνωστού μπαρ στα Λαδάδικα

Υπό διωγμό φαίνεται πως είναι το υγιές επιχειρείν από...

Πέφτει οριστικά αυλαία για τη «Μουρμούρα»

Tέλος η «Μουρμούρα»! Στο κατώφλι της 12ης σεζόν, η...

Ζωζώ Σαπουντζάκη: «Δεν ισχύει ότι πούλησα το σπίτι στην Κινέτα»

Επίσημη διάψευση από τη Ζωζώ Σαπουντζάκη για την πώληση...

Έλιωσε ο πάγος για Γκρέυ και Ηλιάδη

Επρεπε να περάσουν δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια για να μιλήσουν...

Με φόρα και τρίωρο πρωινό η Σκορδά στο Mega

Τρίωρη πρωινή εκπομπή για τη Φαίη Σκορδά στο Mega!...

4amea: Γιορτή – υπόκλιση στην ηρωίδα μητέρα

Εντυπωσιακή ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσε η 4amea της...

Κώστας Κωστόπουλος: Χωρίς «λεκέ» βιασμού ο «mister Σασμός»

«Εχω σοβαρές αμφιβολίες και μακάρι να ήταν διαφορετικό το...