Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Eλενα Χριστοπούλου: Η artist manager σε ρόλο κριτή στο reality «My Style...

Υπό άκρα μυστικότητα «έκλεισε» για τη νέα τηλεοπτική σεζόν...

Εβελυν Καζαντζόγλου με νέο hairstyle

Νέο look για την Εβελυν Καζαντζόγλου. H fashion expert...

Ηλίας Καμπακάκης: Νέο διπλό ψηφιακό άλμπουμ

Λίγο μετά την κυκλοφορία του single του «1000 φορές»,...

Ειρήνης Στεριανού: Το μοντέλο και ηθοποιός σε λαμπερό event με φίλους...

Η σειρά γυαλιών ηλίου της Ειρήνης Στεριανού είναι γεγονός...

Γιώργος Καρκάς: Δικαίωση και στο Εφετείο – Τέλος για πάντα ο εφιάλτης!

Αθώος!

Αθωώθηκε και στο Εφετείο Αθηνών ο Γιώργος Καρκάς, που είχε κατηγορηθεί ότι βίασε έναν νεαρό ταξιτζή τον Νοέμβριο του 2018 πίσω από τη Γεωπονική Σχολή Αθηνών. Ο ηθοποιός είχε προφυλακιστεί μετά την απολογία του στην ανακρίτρια και είχε παραμείνει στη φυλακή για 16 μήνες πριν από την έναρξη της πρωτοβάθμιας δίκης. Ο ίδιος αρνούνταν κατηγορηματικά την κατηγορία που του είχε αποδοθεί και περίμενε καρτερικά το Εφετείο.

«Πέρασε 16 μήνες στη φυλακή φωνάζοντας ότι είναι αθώος, γνώρισε απίστευτη διαπόμπευση. Εγιναν δεκτοί οι ισχυρισμοί μας μετά από έναν τιτάνιο αγώνα. Ψάχναμε στοιχεία που θα έπρεπε να έχουν βρεθεί σε πρώτο στάδιο από τις Αρχές. Θέλει κουράγιο για να καταφέρει να μαζέψει τα “σπασμένα” κομμάτια της ζωής του μετά από τέτοια ταλαιπωρία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Ταουξής, συνήγορος του Γιώργου Καρκά, έξω από το Εφετείο.

karkas17054

Υπενθυμίζεται πως σε πρώτο βαθμό κατά πλειοψηφία ο Γιώργος Καρκάς είχε αθωωθεί για το αδίκημα του βιασμού σε βάρος του ταξιτζή, όμως η εισαγγελέας είχε ασκήσει έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης, ζητώντας εκ νέου διεξαγωγή της δίκης. Σύμφωνα με το σκεπτικό της εισαγγελέως, το πρωτόδικο δικαστήριο δεν εκτίμησε ορθά τα αποδεικτικά στοιχεία της δικογραφίας ούτε και αυτά που προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία. Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε εκδώσει την αθωωτική ετυμηγορία του για τον ηθοποιό, αφού άκουσε τους μάρτυρες της υπόθεσης και τον γενετιστή Γεώργιο Φιτσιάλο να καταθέτει ενώπιόν του ότι δεν βρέθηκε κανένα ίχνος DNA του ηθοποιού ούτε στο ταξί του νεαρού ούτε και στον ίδιο.

Ιατροδικαστική έκθεση

Ειδικότερα, η εισαγγελέας στην έφεσή της αναφέρεται στην ιατροδικαστική έκθεση, σύμφωνα με την οποία ο αυτοκινητιστής έφερε μικρορήξεις στην πρωκτική περιοχή, όπως και στις καταθέσεις μαρτύρων που περιέγραψαν στη δίκη σε πρώτο βαθμό όσα διαδραματίστηκαν στο νοσοκομείο, όπου κατέληξαν ο οδηγός ταξί και ο ηθοποιός Γιώργος Καρκάς. Ακόμα, η εισαγγελέας ανέφερε ότι, σύμφωνα με τις καταθέσεις αυτές, ο οδηγός ταξί, όταν έφτασε στο νοσοκομείο, είχε «εμφανή σημάδια παθολογικής διαταραχής και λήψης ναρκωτικής ουσίας» και «δεν ήταν νηφάλιος, είχε εξάρσεις, ξεσπάσματα και καταβυθίσεις, είχε εφίδρωση, κόκκινα μάτια και έβγαζε αφρούς από τις άκρες του στόματός του, είχε πάθει κάτι σαν αγκύλωση και δεν μπορούσε να κουνηθεί».

Τέλος, η εισαγγελέας υπογράμμισε στην έφεσή της πως δεν ελήφθη δείγμα DNA από κρίσιμα στοιχεία, καθώς δεν εξετάστηκαν ούτε το πουκάμισο του ταξιτζή ούτε το στήθος του ούτε και ο τράχηλός του, σημεία τα οποία, κατά τη δικογραφία, ακούμπησε ο κατηγορούμενος ηθοποιός.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Φωνή ΑμεΑ με τη Χρονοπούλου – Σύνταξη εδώ και τώρα στους γονείς παιδιών με αναπηρία

Ενα ψήφισμα διαφορετικό από τα υπόλοιπα έρχεται από σήμερα...

Βούλα Γκίκα: Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι παρουσία μόλις 20 ανθρώπων

Μόνη και ξεχασμένη από φίλους και συναδέλφους της κηδεύτηκε...

Ντόλτσε βίτα για ένστολους λουφαδόρους – Σόδομα και Γόμορρα στην κοσμοπολίτικη Μύκονο

Σόδομα και Γόμορρα στην κοσμοπολίτικη Μύκονο με τα καμώματα...

Η πασίγνωστη ηθοποιός που κόλλησε Covid οκτώ εργαζομένους έκανε παράνομα ιατρικές εξετάσεις

Ρουσφέτι στην πασίγνωστη ηθοποιό που κόλλησε κορονοϊό τουλάχιστον οκτώ...

«Βασίλισσα» στο Μαρούσι (;) από τον ερχόμενο Φεβρουάριο η Ελένη Μενεγάκη

Το 2025 θα προσγειωθεί η Ελένη Μενεγάκη στον ΑΝΤ1;...

Βιασμοί σε γηροκομείο: Το μαρτύριο μάνας τεσσάρων παιδιών σε οίκο ευγηρίας στη δυτική Ελλάδα

Την ώρα που η σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος ανυπεράσπιστων...