Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024

Eλενα Χριστοπούλου: Η artist manager σε ρόλο κριτή στο reality «My Style...

Υπό άκρα μυστικότητα «έκλεισε» για τη νέα τηλεοπτική σεζόν...

Εβελυν Καζαντζόγλου με νέο hairstyle

Νέο look για την Εβελυν Καζαντζόγλου. H fashion expert...

Ηλίας Καμπακάκης: Νέο διπλό ψηφιακό άλμπουμ

Λίγο μετά την κυκλοφορία του single του «1000 φορές»,...

Ειρήνης Στεριανού: Το μοντέλο και ηθοποιός σε λαμπερό event με φίλους...

Η σειρά γυαλιών ηλίου της Ειρήνης Στεριανού είναι γεγονός...

Η ηθοποιός Ρένα Βενιέρη, σύζυγος του Μανώλη Μαυρομμάτη, δεν άντεξε το μαρτύριο μετά την πυρκαγιά στο σπίτι τους

Ραγισμένη καρδιά

Εφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Ρένα Βενιέρη – Μαυρομμάτη σχεδόν έναν μήνα πριν από τα γενέθλιά της, αφού στις 20 Ιουνίου θα γινόταν 81 ετών. Η σύζυγος του δημοσιογράφου και πρώην ευρωβουλευτή Μανώλη Μαυρομμάτη, έπειτα από νοσηλεία διαρκείας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», όπου μεταφέρθηκαν και οι δύο με σοβαρά εγκαύματα μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στο διαμέρισμά τους, στο Κολωνάκι, στις 18 Φεβρουαρίου, πέθανε τελικά από ανακοπή στις 7.30 το πρωί του Σαββάτου.

Η ειρωνεία της τύχης είναι ότι είχε βγει προ ημερών από τη ΜΕΘ και νοσηλευόταν σε θάλαμο αυξημένης φροντίδας του νοσοκομείου, κάνοντας τους οικείους της να αναθαρρήσουν ότι θα συνερχόταν από τα τραύματά της, όπως συνέβη με τον αγαπημένο της, ο οποίος αναμένεται να μεταφερθεί προσεχώς σε κέντρο αποκατάστασης. Δυστυχώς, όμως, η καρδιά της δεν άντεξε…

mavrommatis27054
Η αείμνηστη Ρένα Βενιέρη

Η Ρένα Βενιέρη γεννήθηκε στην Αρτα στις 20 Ιουνίου 1943 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη, απ’ όπου αποφοίτησε το 1965. Βγήκε στο θέατρο με έργο του Οσκαρ Ουάιλντ «Η βεντάλια της λαίδης Γουιντερμίρ», με τον θίασο Βεργή – Αρώνη, σε σκηνοθεσία Μίνου Βολονάκη. Στη συνέχεια ο δάσκαλός της Κώστας Μιχαηλίδης την ενέταξε στον θίασο της Αρχαίας Τραγωδίας, ως μία από τις κορυφαίες του Χορού, στην «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» και στη «Λυσιστράτη», και με τις παραστάσεις αυτές περιόδευσε τόσο στη Νότιο Αφρική όσο και στα αρχαία θέατρα Ελλάδας και Κύπρου.

Ως επαγγελματίας ηθοποιός, η Ρένα Βενιέρη πρωτόπαιξε στον θίασο της Αννας Συνοδινού, στις «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη, στο θέατρο Λυκαβηττού, σε σκηνοθεσία πάλι του Μίνου Βολονάκη, ενώ για ένα διάστημα εργάστηκε και στο Εθνικό. Στη διάρκεια της πορείας της στο ελεύθερο θέατρο η ταλαντούχα ηθοποιός συναντήθηκε καλλιτεχνικά με τον Μάνο Κατράκη στον «Βασιλιά Ληρ» του Σαίξπηρ και με τον Ντίνο Ηλιόπουλο στις «Θεσμοφοριάζουσες» του Αριστοφάνη. Από το βιογραφικό της δεν λείπουν και οι συνεργασίες με τους θιάσους των σπουδαίων ηθοποιών Γιάννη Γκιωνάκη, Διονύση Παπαγιαννόπουλου, Μίμη Φωτόπουλου και Λάμπρου Κωνσταντάρα.

mavrommatis270541
Ο Μανώλης Μαυρομμάτης εξακολουθεί και δίνει τη δική του μάχη στο νοσοκομείο

Μαζί με τον φιλότεχνο σύζυγό της Μανώλη Μαυρομμάτη, με τον οποίο απέκτησε μαζί έναν γιο, τον Μιχάλη, δημιούργησαν την Ελεύθερη Λαϊκή Σκηνή, ανεβάζοντας εκεί αρκετές παραστάσεις. Η Ρένα Βενιέρη έχει λάβει μέρος και σε θεατρικά έργα ραδιοφώνου και τηλεόρασης, καθώς επίσης στη μακροβιότερη εκπομπή λόγου και τέχνης στο ραδιόφωνο, «Βυζαντινός Ελληνισμός», σε σκηνοθεσία του άντρα της. Επίσης, έπαιξε στις τηλεοπτικές σειρές «Ονειροπαρμένος», του Κώστα Πρετεντέρη, «Εν τούτω Νίκα», του Νίκου Φώσκολου, «Μεθυσμένη Πολιτεία», του Σωτήρη Πατατζή, «Βαμμένα κόκκινα μαλλιά», του Κώστα Μουρσελά και «Το πάθος», του Γιάννη Φιλίππα.

Ως σεναριογράφος, έγραψε τα κείμενα των ταινιών μικρού μήκους «Το μαύρο χρονικό» και «Εν καιρώ ειρήνης», όπως και των ντοκιμαντέρ «Η Κρήτη του Καζαντζάκη» και «Λαϊκή αρχιτεκτονική και σύγχρονη Ελλάδα», όλα σε σκηνοθεσία του συζύγου της Μανώλη Μαυρομμάτη, τα οποία παρουσιάστηκαν στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης αλλά και σε φεστιβάλ του εξωτερικού.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Φωνή ΑμεΑ με τη Χρονοπούλου – Σύνταξη εδώ και τώρα στους γονείς παιδιών με αναπηρία

Ενα ψήφισμα διαφορετικό από τα υπόλοιπα έρχεται από σήμερα...

Βιασμοί σε γηροκομείο: Το μαρτύριο μάνας τεσσάρων παιδιών σε οίκο ευγηρίας στη δυτική Ελλάδα

Την ώρα που η σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος ανυπεράσπιστων...

«Βασίλισσα» στο Μαρούσι (;) από τον ερχόμενο Φεβρουάριο η Ελένη Μενεγάκη

Το 2025 θα προσγειωθεί η Ελένη Μενεγάκη στον ΑΝΤ1;...

Ντόλτσε βίτα για ένστολους λουφαδόρους – Σόδομα και Γόμορρα στην κοσμοπολίτικη Μύκονο

Σόδομα και Γόμορρα στην κοσμοπολίτικη Μύκονο με τα καμώματα...

Η πασίγνωστη ηθοποιός που κόλλησε Covid οκτώ εργαζομένους έκανε παράνομα ιατρικές εξετάσεις

Ρουσφέτι στην πασίγνωστη ηθοποιό που κόλλησε κορονοϊό τουλάχιστον οκτώ...

Βούλα Γκίκα: Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι παρουσία μόλις 20 ανθρώπων

Μόνη και ξεχασμένη από φίλους και συναδέλφους της κηδεύτηκε...