Δημήτρης Παπανικολάου: «Είναι πολύ δυνατή εμπειρία για μένα η τηλεόραση»

«Tα πρώτα χρόνια μετά τη σχολή έμπλεξα σοβαρά με το θέατρο»

Ο Δημήτρης Παπανικολάου, ο αδίστακτος Παύλος Μαρκόπουλος του «Άγιου έρωτα», μίλησε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» και τον δημοσιογράφο Γιάννη Πουλόπουλο.

Παρότι έχει μεγάλη πορεία στο θέατρο είναι η πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση κι αυτό επειδή «τα πρώτα χρόνια μετά τη σχολή έμπλεξα σοβαρά με το θέατρο. Ήμουν στο ξεκίνημα της Πειραματικής σκηνής στο Εθνικό Θέατρο υπό την διεύθυνση του Στάθη Λιβαθινού.» Και όπως θα πει «είναι πολύ δυνατή εμπειρία και για μένα που δοκιμάζω να παίξω σε τηλεοπτική σειρά, γιατί εκτός του ότι υπάρχει αυτή η αρνητική πλευρά του χαρακτήρα, τώρα πρέπει να δοκιμαστεί σε μια συνθήκη που εγώ δεν έχω ξαναδεί».

Όπως λέει, είναι προετοιμασμένος ότι λόγω του ρόλου του, που έχει αρκετά αρνητικά χαρακτηριστικά, θα δεχθεί και αρνητικά σχόλια «ναι μάλλον θα ακούσω πολλά».

Είχε και παλαιότερα προτάσεις για συμμετοχή σε τηλεοπτική σειρά και μάλιστα «μου ζήτησαν να είμαι πέρσι στο “Προξενιό της Ιουλίας”. Ήταν αδύνατο να συμβεί γιατί πάντα υπήρχε καλοκαιρινή περιοδεία, παράσταση στην Επίδαυρο». Όταν παρακολούθησε τη σειρά του άρεσε πολύ, κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του και σκέφθηκε ότι θα ήταν ωραία να συμμετείχε κι εκείνος.

Στην πορεία του έχει περάσει πολλές δύσκολες οικονομικά περιόδους «που έλεγα είναι αδύνατον να βγει ο μήνας και κάπως έτσι μπήκε στη ζωή μου η διδασκαλία. Υπήρξε μια περίοδος που σταμάτησα για δυο χρόνια σχεδόν και ασχολήθηκα με τη μαγειρική. Είμαι επαγγελματίας μάγειρας, δούλεψα στη Γαλλία σε εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας».

Αναφερόμενος στις δυσκολίες του ρόλου του «το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα είναι ότι στο θέατρο ίσως να έχω φιλήσει σε κάποιο ρόλο μου, μια φορά ένα γυναικείο χαρακτήρα, και όταν διάβασα τα πρώτα κείμενα αναρωτιόμουν πώς θα το κάνω, δεν μου έχει ξανασυμβεί ποτέ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Metallica στο ΟΑΚΑ: Οι αφίξεις των επωνύμων στη μεγάλη συναυλία

Από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, το ΟΑΚΑ άρχισε...

Εκτός εκπομπής ο Άκης Παυλόπουλος – «Ούτε πρόκειται να τον δείτε. Μέχρι νεωτέρας, θα δούμε πότε θα ‘ρθει»

Ο Άκης Παυλόπουλος δεν βρισκόταν στην εκπομπή «Καλημέρα ΣΚΑΙ» με τον Δημήτρη Οικονόμου να καλημερίζει τους τηλεθεατές και να κάνει αναφορά στην απουσία του συναδέλφου του.

Αποκλειστικό! Η προαγγελία γάμου των Οικονομάκου – Τσερέλα: Δεν παντρεύονται στην Πάρο

Η Αθηνά Οικονομάκου και ο Μπρούνο Τσερέλα σε λίγες ημέρες θα είναι παντρεμένοι.

Σία Κοσιώνη: Η νέα «σιδηρά κυρία» της Αγίας Παρασκευής

Η Κοσιώνη θα παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της...

Πασίγνωστος τραγουδιστής αρραβωνιάστηκε με τον σύντροφό του!

Μετά από τρία χρόνια σχέσης ήρθε και ο αρραβώνας!

Στέφανος Κωνσταντινίδης: «Έκανα θυσία για την κόρη της Κατερίνας Καινούργιου»

Ο Στέφανος Κωνσταντινίδης βρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην...

Δανάη Παππά – Πάνος Βλάχος: Έγιναν νονοί σε γάμο-βάπτιση φίλων τους

Μια ιδιαίτερη στιγμή έζησαν η Δανάη Παππά και ο...