Η Στέλλα Μπεζαντάκου περιγράφει τις στιγμές αγωνίας όταν οι φλόγες έφτασαν στο κτήμα όπου ζει

Η προσευχή των μοναχών της Μονής Αποστόλου Παύλου και η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής

«Ηταν θαύμα που σώθηκαν το σπίτι και τα ζώα μας» δηλώνει στην «Espresso» η Στέλλα Μπεζαντάκου, που βίωσε έναν πύρινο εφιάλτη την περασμένη Παρασκευή. Η πυρκαγιά που ξέσπασε στον Αγιο Δημήτριο Κορωπίου έφτασε ταχύτατα στην είσοδο του κτήματος, όπου ζουν η τραγουδίστρια και ο σύζυγός της, Χρήστος Γκίκας μαζί με τα ζώα τους, αφήνοντας στάχτες κι αποκαΐδια στο πέρασμά της.

  • Από τον Ηλία Μαραβέγια

«Ηταν μεσημέρι, γύρω στη μία, όταν ένιωσα ξαφνικά έντονη ζέστη και βγαίνοντας από το σπίτι του κτήματος είδα μαύρους καπνούς σε κοντινή απόσταση» μας λέει η ίδια, περιγράφοντας τις δραματικές ώρες που έζησε. Αμέσως επικοινώνησε με τον άντρα της, που ήταν στη δουλειά του, και μέσα σε δέκα λεπτά που έκανε εκείνος να σπεύσει για βοήθεια η φωτιά «έγλειφε» ήδη την αυλή τους.

Η Στέλλα Μπεζαντάκου δίπλα σε έναν από τους πυροσβέστες

«Το κακό έγινε πολύ γρήγορα. Επαθα πανικό. Πήρα αμέσως τηλέφωνο την Πυροσβεστική φωνάζοντας: “Ρίξτε νερό! Καίγονται το σπίτι μου και τα ζώα μου!” Τηλεφώνησα όμως και στην Αγία Μονή Απoστ;oλου Παύλου στα Καμάριζα Λαυρίου. Είναι ένα γυναικείο μοναστήρι που επισκέπτομαι συχνά. Πήρα τηλέφωνο και ζήτησα από τις μοναχές να προσευχηθούν να σωθούν το σπίτι μου και τα ζώα μου!», συνεχίζει την αφήγησή της η Στέλλα Μπεζαντάκου, η οποία κατόπιν φόρτωσε δύο σκυλιά της στο αυτοκίνητο και άφησε ελεύθερα τα υπόλοιπα μαζί με τις περίπου 50 κότες της, μήπως και κατάφερναν να σωθούν. Στο μεταξύ ο σύζυγος της είχε πιάσει τη μάνικα και προσπαθούσε να σώσει ό,τι μπορούσε, με τις πύρινες γλώσσες να ζυγώνουν απειλητικά. Ευτυχώς, εκείνη την ώρα έφτασαν ισχυρές δυνάμεις τις Πυροσβεστικής, αναλαμβάνοντας δράση.

«Πάμε να φύγουμε, θα καούμε»

«Φώναζα στον άντρα μου “Πάμε να φύγουμε, θα καούμε”, αλλά εκείνος προσπαθούσε να σβήσει τη φωτιά που είχε πιάσει το πεύκο στην αυλή μας ώστε να μη βρει… δρόμο για το σπίτι. Τελικά, μας απομάκρυναν οι άντρες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής και πήγαμε στο γραφείο του Χρήστου μέσα στην αγωνία. Δεν ξέραμε αν είχαμε ακόμη σπίτι και ζώα ή αν κάηκαν τα πάντα…» αναφέρει η Στέλλα Μπεζαντάκου με φωνή που σπάει από τη συγκίνηση.

Οι φθορές από τη φωτιά στην αποθήκη δίπλα στο σπίτι

Για καλή τους τύχη, οι πυροσβέστες σταμάτησαν τις φλόγες πριν ολοκληρώσουν την καταστροφή. Ωστόσο, το κτίριο της αποθήκης που βρίσκεται κολλητά με το σπίτι υπέστη εκτεταμένη φθορά και  οι συσκευές αξίας χιλιάδων ευρώ που ήταν μέσα αχρηστεύτηκαν.

Το πεύκο που έπιασε φωτιά

«Η ζημιά είναι αρκετά μεγάλη, αλλά διαχειρίσιμη σε βάθος χρόνου. Γλιτώσαμε τις ζωές μας, τα ζώα μας σώθηκαν και δεν κάηκε το σπίτι μας. Μας ελέησε ο Κύριος! Τα κτήματα δεξιά και αριστερά κάηκαν τελείως, και το δικό μας, παρόλο που η φωτιά πέρασε, έμεινε όρθιο. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους πυροσβέστες που έδωσαν αγώνα. Πραγματικά είναι ήρωες. Με βοήθησαν και οι μοναχές με την προσευχή τους. Το πιστεύω και το αισθάνομαι αυτό που σου λέω. Πήγαμε με τον Χρήστο στο μοναστήρι σήμερα (σ.σ.: χθες) για να τις ευχαριστήσουμε. Μου είπαν ότι με τους πήρα τηλέφωνο σταμάτησαν ό,τι δουλειές έκαναν και άρχισαν να προσεύχονται» καταλήγει η Στέλλα Μπεζαντάκου, η οποία μαζί με τον άντρα της προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ και να ξανασταθούν στα πόδια τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ζευγάρι ηθοποιών παντρεύτηκε στα κρυφά – Ερωτεύτηκε στα γυρίσματα πετυχημένης σειράς

Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος που οδήγησε σε γάμο!

Δεν γνωρίζαμε καν τη σχέση τους κι όμως είναι παντρεμένοι με παιδιά

Αυτό το ζευγάρι είναι χαμηλών τόνων και πολλοί δεν γνώριζαν πως είναι μαζί και μάλιστα παντρεμένο με δύο παιδιά!

Πασίγνωστος τραγουδιστής αρραβωνιάστηκε με τον σύντροφό του!

Μετά από τρία χρόνια σχέσης ήρθε και ο αρραβώνας!

Πρωταγωνίστρια που πήρε πρόσφατα διαζύγιο μετά από 17 χρόνια έκανε έξοδο με τον νεαρό σύντροφό της

Η ηθοποιός ερωτεύτηκε ξανά και μάλιστα έναν άντρα αρκετά νεότερό της και συνάδελφό της, τον

Κεφαλονιά: Η μητέρα της 19χρονης Μυρτώς «σπάει» τη σιωπή της – Δείτε όσα κατέθεσε

Την περασμένη Πέμπτη η μητέρα της 19χρονης Μυρτώς που πέθανε στην Κεφαλονιά μετά από υπερβολική δόση ναρκωτικών κατέθεσε όσα γνώριζε.

Πέθανε η αδελφή του Τόνυ Μαυρίδη

Δυσκόλες ώρες αντιμετωπίζει ο  Τόνυ Μαυρίδης.Ο μουσικός παραγωγός έχασε...

Νέος έρωτας στην ελληνική σόουμπιζ! Γνωστός παρουσιαστής ερωτευμένος με εντυπωσιακή ηθοποιό!

Νέος έρωτας στην ελληνική σόουμπιζ! Γνωστός παρουσιαστής είναι ζευγάρι με όμορφη ηθοποιό