Γιώργος Μαζωνάκης: Η ανακοίνωση των συγγενών και τα λόγια αγάπης των θαυμαστών του

Δείτε την ανακοίνωση της οικογένειας

Για τέταρτο 24ωρο εξακολουθεί να παραμένει έγκλειστος στο Δρομοκαΐτειο ο Γιώργος Μαζωνάκης, ύστερα από την εισαγγελική εντολή που προκάλεσε «μούδιασμα» στο πανελλήνιο.

Ο Γιώργος Μαζωνάκης
με τους γονείς του

Σήμερα, μάλιστα, θεωρείται καθοριστική ημέρα, καθώς αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να διατυπωθούν οι πρώτες γνωματεύσεις από τους θεράποντες γιατρούς, ώστε να αποφασιστεί αν τελικά ο καλλιτέχνης θα λάβει εξιτήριο ή αν θα παραμείνει για νοσηλεία στο δημόσιο νοσοκομείο ή στην ιδιωτική κλινική «Γαλήνη», στην οποία επιθυμεί, αν χρειαστεί, να νοσηλευτεί ο ίδιος!

Ο Γιώργος Μαζωνάκης
με την αδελφή του Βάσω

Αίσθηση προκάλεσε, πάντως, η ανακοίνωση που εξέδωσε η οικογένεια του καλλιτέχνη, μέσω της δικηγορικής εταιρίας που την εκπροσωπεί. «Για εμάς την οικογένεια του Γιώργου, αξία έχει η υγεία, η ασφάλεια και η ζωή του. Οτιδήποτε άλλο, δεν μας αφορά, δεν μας αγγίζει, δεν το προσεγγίζουμε. Σίγουρα δε, δεν μπορεί να αποτελεί πεδίο αντιδικίας» αναφέρει η οικογένεια και καταλήγει: «Οταν εκλείψει ο κίνδυνος για τη ζωή του, μπορεί ο οποιοσδήποτε τρίτος να κάνει δηλώσεις, να εκφράσει θέσεις και να υποστηρίξει οτιδήποτε θεωρεί ότι θα τον καταστήσει οικείο και αγαπητό».

Στον απόηχο της ανακοίνωσης και των αντιδράσεων που προκάλεσε, ο συνήγορος του Γιώργου Μαζωνάκη έδωσε τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα, αποκαλύπτοντας την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο πελάτης του, καθώς και τι μεσολάβησε μέχρι τη νοσηλεία του στο ψυχιατρικό νοσοκομείο.

«Ο Γιώργος Μαζωνάκης είναι πολύ καλά, πικραμένος και αγανακτισμένος για την άθλια μεθόδευση από στενά μέλη της οικογένειάς του.

Αλλά είναι δυνατός, υγιής, πιστεύουμε σύντομα ότι θα τελειώσει η περιπέτεια» υποστήριξε και πρόσθεσε:

«Τα τελευταία δυόμισι χρόνια δεν υπάρχει φυσική παρουσία του Γιώργου με τα στενά μέλη της οικογένειάς του, αλλά δικαστική διαμάχη. Η μόνη συνάντηση έγινε πριν από τέσσερις μήνες με την αδερφή του γαμπρού του και τον δικηγόρο τους, στο σπίτι του Γιώργου, παρουσία εμού, όπου τέθηκαν θέματα, δεν βρέθηκε λύση και τους δηλώσαμε ότι θα τα πούμε στα δικαστήρια. Ετοιμαζόμασταν αρχές Σεπτεμβρίου να καταθέσουμε μηνύσεις για σοβαρά ποινικά αδικήματα που έχει διαπράξει η αδερφή του, κακουργηματικού χαρακτήρα, και αντ’ αυτού συνέβη αυτό που συνέβη.

Ο νόμος προβλέπει ότι οποιοσδήποτε πολίτης μπορεί να προσφύγει στον εισαγγελέα με αίτησή του και να υποστηρίξει ότι συγγενής του πρώτου ή δεύτερου βαθμού χρήζει ψυχιατρικής φροντίδας. Στα πλαίσια, λοιπόν, αυτά που προβλέπει ο νόμος έκαναν την αίτηση. Δυστυχώς, έγινε δεκτή χωρίς περαιτέρω διερεύνηση, παραμονή Δεκαπενταύγουστου, με δεδομένο ότι την επομένη θα ήταν αργία και μεσολαβούσε Σαββατοκύριακο. Οπως καταλαβαίνετε, δεν μπορούσαν να διερευνηθούν όλα αυτά, αλλά ο εγκλεισμός είναι υποχρεωτικός». 

Από το πρωί της Παρασκευής χιλιάδες θαυμαστές του Γιώργου Μαζωνάκη στέκονται στο πλευρό του, σε ένα τεράστιο κύμα συμπαράστασης που έχει κατακλύσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να του δώσει δύναμη.

Είναι χαρακτηριστικό πως από τη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση η αγάπη του κόσμου εκφράζεται ασταμάτητα κάτω από τις αναρτήσεις του τραγουδιστή. Ο ίδιος είχε δημοσιεύσει την τελευταία του φωτογραφία στο Instagram την Τετάρτη 2 Ιουλίου, όπου ποζάρει στον φακό, και από το πρωί της Παρασκευής τα σχόλια των θαυμαστών του και του απλού κόσμου που θέλει να εκφράσει τη στήριξή του είναι εκατοντάδες.

«Γιώργο, μείνε δυνατός, σε αγαπάμε και σε περιμένουμε! Οσο για τα κοράκια που θέλουν να λέγονται οικογένεια, κοίτα ψηλά στον ουρανό και πες Θεία Δίκη και όλα εδώ πληρώνονται! Η Παναγία η Μητέρα όλων μας να είναι δίπλα σου αυτές τις δύσκολες στιγμές» έγραφε ένας από τους χρήστες, ενώ άλλος πρόσθεσε:

«Ο,τι και αν έχει συμβεί, Μαζώ, απομακρύνσου για λίγο από όλα και όλους. Μη δέχεσαι επιρροές, είσαι ένας πανέξυπνος άνθρωπος, τα περισσότερα τα έχεις καταφέρει μόνος σου, πρόσεχε! Θα σου πω ένα τετριμμένο: σε αγαπάμε γιατί είσαι ταλεντάρα, φωνάρα και σε θέλουμε επί σκηνής, πρόσεχε τις κινήσεις σου και τις πράξεις σου, σταμάτησε από τη ζωή σου οτιδήποτε βλαβερό για σένα! Γύρνα, αγόρι μου, στην παλιά σου γειτονιά και ίσως βρεις τη λύση εκεί».

Ο Γιώργος Μαζωνάκης
με την αδελφή του Μαρία

Ενας από τους followers του Γιώργου Μαζωνάκη τόνισε: «Γύρνα πίσω δυνατός! Σαν τον φοίνικα που ξαναγεννιέται! Και κανόνισέ τους όπως πρέπει! Το άδικο δεν το θέλει ούτε ο Θεός! Σε λατρεύουμε, Μαζώ!» Ακολούθησαν και σχόλια όπως: «Εγώ δεν λέω περαστικά γιατί ο Γιώργαρος είναι πένα! Το κ@@@σοι του θέλει να του φάει τα λεφτά και να τον φιμώσει… λαμόγια… Βάστα Γιωργάρα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βαρύ πένθος για την Εύα Αντωνοπούλου

Η Εύα Αντωνοπούλου μοιράστηκε το πρωί του Σαββάτου με...

Έρωτας από αέρος για τον υιό Τράγκα

Με τα ιερά δεσμά του γάμου πρόκειται να επισφραγίσουν τον έρωτά τους και η Κατερίνα Τασιούλα, ένα πανέμορφο ζευγάρι που εδώ και τρία χρόνια πορεύεται μαζί στη ζωή.

Τρελά ερωτευμένος ο γιος των Ευαγγελάτου – Θεοδωρακοπούλου! Οι φωτο αγκαλιά με την αγαπημένη του

Ο Λάμπης Ευαγγελάτος απολαμβάνει στιγμές ευτυχίας. Ο γιος της...

Θανάσης Ζεκεντές: O δήμαρχος Λοκρών που τιμά την Αλίκη εκπέμπει SOS για το αύριο της ελληνικής υπαίθρου

«Η ελληνική ύπαιθρος αντιμετωπίζει ζωτικά και υπαρξιακά προβλήματα. Εχουν...

«Θα βγει έξω και θα ξανασκοτώσει»

Ανατροπή στη δίκη των Σπετσών! Τα ισόβια στον δράστη...

Στη Βουλή οι αποκαλύψεις «βόμβα» της Espresso για το ξενοδοχείο «φάντασμα» στην Αλθέα!

Τα εμπεριστατωμένα ρεπορτάζ της «Espresso» για το ξενοδοχείο-φάντασμα στην...

Η Χριστίνα Χειλά Φαμέλη όπως δεν την έχετε ξαναδεί! Η σέξι φωτογράφησή της

Η Χριστίνα Χειλά Φαμέλη πόζαρε όπως δεν την έχετε...