Η Μαριλίτα Λαμπροπούλου σε συνέντευξή της αναφέρθηκε στον χρόνο που περνάει και στη φθορά του.

«Δεν μπορούμε να αναστρέψουμε την πορεία του χρόνου ούτε να τον κρύψουμε. Ό,τι και αν κάνουμε, θα φανεί – στα μάτια, στα χέρια, στην κορμοστασιά. Η φθορά του χρόνου δεν είναι ευχάριστη, όμως είμαστε αναγκασμένοι να συμφιλιωθούμε με όλες τις ηλικίες μας καθώς είναι το καλύτερο που μπορούμε να έχουμε εφόσον ζούμε.
Δεν θα ήθελα να καλύψω τη σοφία και την εμπειρία μου λειαίνοντας κάθε ρυτίδα του προσώπου μου, αλλοιώνοντας την έκφραση μου ή δημιουργώντας μια μάσκα», ανέφερε στο περιοδικό «Vita».
Και πρόσθεσε: «Υπάρχει ένας ρατσισμός με την ηλικία, ότι οι άλλοι θα μας δουν αδύναμους, αντιερωτικούς και άσχημους. Θεωρώ ότι πιο πιθανό είναι να κρατήσει κάποιος τη δύναμη και τον ερωτισμό του με το μυαλό και τη στάση του μεγαλώνοντας, με την καλλιέργεια του τρόπου του απέναντι στον κόσμο και τους ανθρώπους, παρά με κόλπα και ψέματα.
Θα ήθελα να εξυγιάνω φυσικά το δέρμα μου όσο μπορώ, να το φροντίσω, να το βοηθήσω να διατηρήσει τις δυνάμεις του. Δεν είναι ότι δεν με ενδιαφέρει η εξωτερική όψη. Όλα σε ισορροπία».

