Ο Πέτρος Γαϊτάνος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Καλύτερα αργά» και μίλησε μεταξύ άλλων για το κεφάλαιο έρωτας.

εντάσσομαι καλύτερα προς το ότι ο έρωτας, με την έννοια του έντονου έρωτα, είναι μια κατάσταση νοσηρή. Η καψούρα, ναι, είναι νοσηρή και αυτό φαίνεται από την ανελευθερία που αισθάνεται το άτομο. Νομίζω πως έχω ερωτευθεί δυο φορές πολύ στη ζωή μου.
Γενικώς αισθάνομαι πολύ ερωτικά στη ζωή μου και, ό,τι κάνω, το κάνω με έναν ερωτισμό. Όλα θέλω να τα κάνω έτσι.

Αυτό ξεκινάει και από την διάθεση του ότι θέλω να αυξήσω την αγάπη μου στους ανθρώπους και σε οτιδήποτε γύρω μου. Και αυτό γίνεται με μια βοήθεια μέσα από την διάθεση την ερωτική γιατί ο έρωτας πάντα έχει μια ευγένεια, ή ως επί το πλείστον.
Είναι όμως μια νοσηρή κατάσταση γιατί κατ’ αρχήν, κατά την άποψη μου πάντα, θεωρώ ότι είναι μια κατάσταση ψευδαίσθησης. Αυτή η υπερβολή δεν είναι πραγματικότητα άρα, μέσα σε σοκάκια ψευδαισθησιακά, πάντα καραδοκούν κίνδυνοι και χρειαζόμαστε προσοχή οι άνθρωποι. Αυτή η αφέλεια και αυτή η ανωριμότητα του να τα κάνουμε όλα, νομίζοντας ότι είμαστε ικανοί και ότι γνωρίζουμε και ότι κινούμαστε πάτα αγαθά, είναι επικίνδυνη».
