Στα backstage με τον «Αρχάγγελο της Κρήτης»

Η «Εspresso» μπήκε στα παρασκήνια με τον «Ξυλούρη» λίγο πριν από την ερμηνεία του Αιμιλιανού Σταματάκη

Αναμφισβήτητα φέτος είναι η χρονιά του. Ο Αιμιλιανός Σταματάκης, στον ρόλο του Νίκου Ξυλούρη στην παράσταση «Ο Αρχάγγελος της Κρήτης», καθηλώνει το κοινό.

Με τον Μιχάλη Αεράκη

Δεν είναι μόνο η συγκλονιστική ομοιότητά του, η ξεχωριστή του ερμηνεία και η φωνή του που συγκινεί, αλλά και το γεγονός ότι βλέποντάς τον αισθάνεσαι πως κουβαλά κάτι από την αύρα του Νίκου Ξυλούρη. Κι όμως, παρά το γεγονός ότι όλα τα φώτα είναι στραμμένα πάνω του και οι κριτικές είναι αποθεωτικές -ακόμη και από τους πιο δύσπιστους θεατράνθρωπους-, ο Αιμιλιανός διατηρεί ένα βλέμμα ταπεινότητας, μια αγνή διάθεση και έναν βαθύ σεβασμό προς όλους.

Σε συνδυασμό με το μεγάλο ταλέντο του, σε κάνει να λες με το χέρι στην καρδιά πως «αυτός ο ηθοποιός μπορεί να εξελιχθεί μόνο σε σπουδαίο». Λίγο πριν εμφανιστεί στο κατάμεστο θέατρο Ηβη -όπου πρέπει να είσαι από τους πολύ τυχερούς για να βρεις θέση, καθώς η παράσταση σημειώνει συνεχόμενα sold out-, η «Espresso» τον συνάντησε στα παρασκήνια την ώρα που ετοιμαζόταν για την εμφάνισή του στη σκηνή.

Με τη δημοσιογράφο Σπυριδούλα Τριάντου

Φτάσαμε νωρίς, θέλοντας να αφουγκραστούμε την ενέργεια των συντελεστών λίγο πριν από την παράσταση, και συναντήσαμε τον πρωταγωνιστή, ο οποίος είχε φτάσει δύο ώρες νωρίτερα. Τον «τσακώσαμε» πάνω στη σκηνή να συζητά λεπτομέρειες με τον θεατρικό του πατέρα, τον ταλαντούχο Μιχάλη Αεράκη, και μας χάρισε μερικά καρέ. Οπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που τράβηξε ο Βαγγέλης Μασιάς, οι ηθοποιοί μόλις είχαν φτάσει και δεν είχαν ακόμη φορέσει τα κοστούμια της παράστασης.

Λίγο αργότερα ακολουθήσαμε τον Αιμιλιανό Σταματάκη στο καμαρίνι του για νέες εικόνες. Εκεί, «Κρητίκαρος» πια, πόζαρε στον φακό της «Espresso» χαλαρός και με ιδιαίτερη ευγένεια μας ευχήθηκε να απολαύσουμε την παράσταση.

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Μασιάς

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Metallica στο ΟΑΚΑ: Οι αφίξεις των επωνύμων στη μεγάλη συναυλία

Από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, το ΟΑΚΑ άρχισε...

Διάσημο ζευγάρι της σόουμπιζ χτίζει το σπίτι των ονείρων του δίπλα σε… παραλία γυμνιστών

Ο Τζέισον Στέιθαμ και η Ρόζι Χάντινγκτον-Γουάιτλι ετοιμάζουν το...

Χριστίνα Παππά για τον πρώην σύζυγό της: «Δεν έχουμε καμία απολύτως επικοινωνία»

Συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν» και στον δημοσιογράφο Παναγιώτη Βαζαίο...

Η Ράνια Δομάζου ανοίγει την καρδιά της: «Εγώ και οι γονείς μου, Μίμης και Βίκυ»

Η κόρη και η εγγονή της αξέχαστης τραγουδίστριας και...

Χρήστος Χολίδης: Δύσκολες ώρες για τον τραγουδιστή

Ο Χρήστος Χολίδης περνά δύσκολες ώρες, καθώς έφυγε από...

Εκτός εκπομπής ο Άκης Παυλόπουλος – «Ούτε πρόκειται να τον δείτε. Μέχρι νεωτέρας, θα δούμε πότε θα ‘ρθει»

Ο Άκης Παυλόπουλος δεν βρισκόταν στην εκπομπή «Καλημέρα ΣΚΑΙ» με τον Δημήτρη Οικονόμου να καλημερίζει τους τηλεθεατές και να κάνει αναφορά στην απουσία του συναδέλφου του.