Σόφη Ζαννίνου: «Σύντροφοι στο παρελθόν προσπάθησαν να πληγώσουν την αξιοπρέπειά μου»

Η Σόφη Ζαννίνου υπογράμμισε ότι σε μια σχέση ο σύντροφος ή ο φίλος μας πρέπει να γνωρίζει τι μας ενοχλεί.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο Λοιπόν, η Σόφη Ζαννίνου μίλησε για το ζήτημα της βίας και της κακοποίησης, αποκαλύπτοντας ότι και η ίδια έχει βρεθεί αντιμέτωπη με λεκτική βία μέσα σε σχέσεις της. Σχολιάζοντας τα συνεχή περιστατικά γυναικοκτονιών και κακοποίησης παιδιών που συγκλονίζουν την κοινωνία, η ηθοποιός ανέφερε ότι η βία φαίνεται να έχει βαθιές ρίζες στη σημερινή εποχή.

Όπως εξήγησε, μέσα από τη θεατρική παράσταση στην οποία συμμετέχει θέλησαν να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όσους βιώνουν κακοποίηση: να μη μένουν σιωπηλοί. Τόνισε ότι είναι σημαντικό τα θύματα να μιλούν και να αναζητούν βοήθεια από ειδικούς, ενώ υπογράμμισε τη σημασία της αλληλεγγύης και της στήριξης μεταξύ των ανθρώπων, ώστε να σπάσει ο κύκλος της σιωπής.

Η Σόφη Ζαννίνου παραδέχθηκε ότι στο παρελθόν σύντροφοί της επιχείρησαν να προσβάλουν την αξιοπρέπειά της. Όπως είπε, έχει δεχτεί λεκτική βία και σε νεότερη ηλικία συχνά επέλεγε να μην αντιδρά, καθώς τέτοιες συμπεριφορές θεωρούνταν σχεδόν δεδομένες μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον. Με τα χρόνια, ωστόσο, έμαθε να θέτει όρια. Όπως σημείωσε, προειδοποιούσε όταν κάτι την ενοχλούσε και, αν η συμπεριφορά συνεχιζόταν, αποχωρούσε ή επέλεγε άλλους τρόπους για να εκφράσει τη στάση της.

Απαντώντας στο ερώτημα αν σήμερα είναι πιο εύκολο για κάποιον που έχει υποστεί κακοποίηση να μιλήσει ανοιχτά, η ηθοποιός εμφανίστηκε αισιόδοξη. Όπως είπε, πλέον περισσότερες φωνές ακούγονται και οι άνθρωποι δεν φοβούνται να εκφράσουν όσα τους πληγώνουν. Υπογράμμισε ότι σε μια σχέση ο σύντροφος, ο φίλος ή ο άνθρωπος που βρίσκεται δίπλα μας πρέπει να γνωρίζει τι μας ενοχλεί.

Τέλος, επεσήμανε ότι μια γυναίκα που βιώνει κακοποίηση πρέπει να απομακρύνεται άμεσα από μια τέτοια κατάσταση, καθώς ένα μεμονωμένο περιστατικό μπορεί να εξελιχθεί σε μια επαναλαμβανόμενη και επικίνδυνη συμπεριφορά που καταλήγει να γίνεται τρόπος ζωής. Για τον λόγο αυτό, όπως τόνισε, η κακοποιητική συμπεριφορά δεν πρέπει να γίνεται ανεκτή σε καμία μορφή σχέσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παντρεύτηκαν και δεν το πήρε είδηση κανένας

Αν και η λαμπερή θρησκευτική τελετή έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Ιουνίου

Λευτέρης Σουλτάτος: Η αντίδραση του γιου του όταν έμαθε για τη Βάσω Λασκαράκη

Ο Λευτέρης Σουλτάτος μίλησε στην εκπομπή «The 2Night Show»...

Κατερίνα Καινούργιου: Ανακοίνωσε την αποχώρησή της – «Θα σταματήσω την άλλη εβδομάδα»

Η Κατερίνα Καινούργιου θέλησε μέσα από την εκπομπή «Super...

Έλληνας ηθοποιός νυχτοπερπάτησε με την εντυπωσιακή του κόρη

Ο γνωστός ηθοποιός γιόρταζε και βγήκε με την οικογένειά του να το γιορτάσει. Ο

Αλεξάνδρα Ούστα: «Έχασα τέσσερις δικούς μου και έγινα ξινή, κακιά και αγενής»

Η Αλεξάνδρα Ούστα βρέθηκε αυτή την εβδομάδα στο vidcast...

Το όνομα του Μανίκα στο κύκλωμα εξαπάτησης ΕΦΚΑ; Τι λέει ο δικηγόρος του

Το όνομα του Γιώργου Μανίκα φέρεται να εμπλέκεται στο κύκλωμα εξαπάτησης ΕΦΚΑ. Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε εις βάρος 22 συλληφθέντων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που φέρεται να δρούσε μέσω εικονικών εταιρειών και πλαστών τιμολογίων.

Τίτλοι τέλους για γνωστό τηλεοπτικό δίδυμο της πρωινής ζώνης

Αλλαγές φαίνεται πως έρχονται στην πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου...