Ένα ταλαντούχο πλάσμα από τα… υπόγεια της Κυψέλης!

Η ζωή σαν παραμύθι της ξεχωριστής pop star Marseaux

Η άριστη μαθήτρια που πήρε τη ζωή στα χέρια της μετά τον θάνατο της μητέρας της

Από τον ΗΛΙΑ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ

Το όνομά της είναι Μαρία-Σοφία, αλλά όλοι, φίλοι, γνωστοί, οικογένεια και fans, τη φωνάζουν Marseaux. Είναι η εναλλακτική σταρ της pop με τις viral επιτυχίες που αγαπά η νέα γενιά, η φιναλίστ του φετινού «Sing for Greece» με το τραγούδι «Χάνομαι», που έφτασε κοντά στο να μας εκπροσωπήσει στη Eurovision, αλλά και η αινιγματική Wednesday της «Οικογένειας Άνταμς» που ανεβαίνει στο θέατρο «Βέμπο».

Γεννημένη στην Κυψέλη, η Μαρσό, όπως τη φώναζε χαϊδευτικά η μαμά της, ενώνοντας το διπλό βαφτιστικό της όνομα, το οποίο έμελλε να ορίσει τελικά και την καλλιτεχνική της ταυτότητα, μεγάλωσε στη Ραφήνα, όπου μετακόμισε με την οικογένειά της όταν ήταν μόλις δύο ετών. Στο σχολείο ήταν «το καλό παιδί»: άριστη μαθήτρια, υπάκουη, δραστήρια. Χορός, θέατρο, ξένες γλώσσες, το πρόγραμμα γεμάτο. Αυτό όμως την έκανε συχνά στόχο ζήλιας από τους συμμαθητές της. «Ήμουν το παιδί-πρότυπο που οι μαμάδες έλεγαν στα παιδιά τους “γιατί δεν είσαι σαν τη Μαρσό;”» έχει πει η ίδια, θυμούμενη πως αυτό την έκανε να νιώθει συχνά απομονωμένη.

Η σκηνή την κέρδισε από πολύ νωρίς. Στην Δ’ δημοτικού μπήκε στην παιδική θεατρική ομάδα της Μίρκας Καλατζοπούλου και λίγο αργότερα πέρασε στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα, επιλέγοντας τελικά το θέατρο. Παράδοξο; Η ίδια δεν ήξερε καν ότι μπορούσε να τραγουδήσει. Το ανακάλυψε σε μια οντισιόν για το μιούζικαλ «Annie», σε ηλικία μόλις 12 ετών, όταν οι συντελεστές τής είπαν ότι έχει «πολύ καλή φωνή».

Με τη Γαρυφαλλιά Καληφώνη στο Μαϊάμι

Αυτοδίδακτη, χωρίς να ξέρει νότες ή κάποιο μουσικό όργανο, έμαθε να τραγουδά «με το αυτί». Ηχογραφούσε τις πρόβες στο κινητό και εξασκούνταν ασταμάτητα. Ακολούθησαν συμμετοχές σε μεγάλες θεατρικές παραγωγές, όπως η «Μελωδία της Ευτυχίας» και το «Billy Elliot», όμως η μουσική άρχισε σιγά σιγά να παίρνει τον πρώτο ρόλο.

Η ζωή της άλλαξε δραματικά όταν έχασε τη μητέρα της στα 17 της. Ο πόνος ήταν μεγάλος, αλλά έγινε και σημείο καμπής. Λίγους μήνες αργότερα αποφάσισε να φύγει από το σπίτι για να κυνηγήσει το όνειρό της. Με τα πρώτα χρήματα που είχε μαζέψει από μικρά live και πωλήσεις t-shirts νοίκιασε ένα υπόγειο στην Κυψέλη με 180 ευρώ τον μήνα.

Με την Ελένη Φουρέιρα

Εκεί ξεκίνησε ουσιαστικά το μουσικό της ταξίδι. Η συμμετοχή της στο Wednesday Night Cypher (WNC) έφερε τα πρώτα hits και τη γνωριμία με τον Solmeister, έναν άνθρωπο που η ίδια αποκαλεί «μέντορα και κολλητό». Η ιδιαίτερη αισθητική της, οι εξομολογητικοί στίχοι και η pop με εναλλακτική αύρα την έκαναν γρήγορα αγαπητή στην Gen Z.

Η επιτυχία ήταν μονόδρομος και της έφερε σημαντικές συνεργασίες με εγχώριους stars, όπως η Έλενα Παπαρίζου στο τραγούδι «Deja Vu». Φέτος, με το τραγούδι «Χάνομαι», έφτασε μέχρι τον τελικό του «Sing for Greece», διεκδικώντας την εκπροσώπηση της χώρας στη Eurovision 2026. Μπορεί να μην πήρε το εισιτήριο για τη Βιέννη, αλλά απέκτησε ακόμα μεγαλύτερο κοινό.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, αυτή την περίοδο κάνει ένα ακόμα άνοιγμα: πρωταγωνιστεί στο μιούζικαλ «Οικογένεια Άνταμς» στο θέατρο «Βέμπο» ως Wednesday, δίπλα στη Μαρία Σολωμού και στον Νίκο Μουτσινά. Είναι ένας ρόλος αινιγματικός, αιχμηρός και… απρόβλεπτος, ακριβώς όπως και η ίδια.

Στον ελληνικο τελικό της Eurovision

Ευαίσθητη, δυναμική και… πολύ ερωτιάρα

Αν κάτι χαρακτηρίζει τη Marseaux, αυτό είναι η ειλικρίνεια. Στα τραγούδια της, στις συνεντεύξεις της, ακόμα και στα social media δεν φοβάται να μιλήσει ανοιχτά για τα συναισθήματα, τις ανασφάλειες και τον έρωτα. «Αυτό που τραγουδάω είναι η Marseaux: ένα δυναμικό αλλά και πολύ ευαίσθητο κορίτσι, με αρκετές ανασφάλειες και… πολύ ερωτιάρα» έχει πει χαμογελώντας. Για εκείνη, άλλωστε, η μουσική είναι τρόπος εξομολόγησης. Τα τραγούδια της συνήθως απευθύνονται σε κάποιον συγκεκριμένο άνθρωπο, σε έναν έρωτα που ήρθε ή έφυγε.

Η ίδια μιλά ανοιχτά και για τις σχέσεις της. Έχει ερωτευτεί τόσο γυναίκες όσο και άντρες, ενώ δεν έκρυψε ποτέ την εμπειρία της μέσα από τραγούδια όπως το «Βότκα-Βύσσινο», όπου μιλά για το φλερτ ανάμεσα σε δύο κοπέλες. Παρά τα αρνητικά σχόλια που δέχτηκε, πολλοί fans της τής έγραψαν ότι το τραγούδι αυτό τους έδωσε τη δύναμη να μιλήσουν ανοιχτά για την ταυτότητά τους.

Mε τον Μιχάλη Stavento

Σήμερα δηλώνει ερωτευμένη με έναν άντρα, αλλά παραμένει πιστή σε μία αρχή: την αλήθεια. «Όσο πιο αληθινός είσαι τόσο πιο πολύ σε αγαπάει ο κόσμος» λέει. Άλλωστε, η Marseaux έχει μάθει να μετατρέπει τις ανασφάλειες σε δύναμη.

Για χρόνια διάβαζε μανιωδώς τα αρνητικά σχόλια για την εμφάνισή της. Σήμερα, όμως, έχει αλλάξει στάση. «Αγάπησα το σώμα μου και λέω: αφού το αγαπάω εγώ, θα το αγαπήσετε όλοι» δηλώνει. Και, κάπως έτσι, το 25χρονο κορίτσι από την Κυψέλη συνεχίζει να γράφει τη δική του ιστορία με pop μουσική υπόκρουση, συναίσθημα και γεμάτη καρδιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παντρεύτηκαν και δεν το πήρε είδηση κανένας

Αν και η λαμπερή θρησκευτική τελετή έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Ιουνίου

Λευτέρης Σουλτάτος: Η αντίδραση του γιου του όταν έμαθε για τη Βάσω Λασκαράκη

Ο Λευτέρης Σουλτάτος μίλησε στην εκπομπή «The 2Night Show»...

Κατερίνα Καινούργιου: Ανακοίνωσε την αποχώρησή της – «Θα σταματήσω την άλλη εβδομάδα»

Η Κατερίνα Καινούργιου θέλησε μέσα από την εκπομπή «Super...

Έλληνας ηθοποιός νυχτοπερπάτησε με την εντυπωσιακή του κόρη

Ο γνωστός ηθοποιός γιόρταζε και βγήκε με την οικογένειά του να το γιορτάσει. Ο

Αλεξάνδρα Ούστα: «Έχασα τέσσερις δικούς μου και έγινα ξινή, κακιά και αγενής»

Η Αλεξάνδρα Ούστα βρέθηκε αυτή την εβδομάδα στο vidcast...

Το όνομα του Μανίκα στο κύκλωμα εξαπάτησης ΕΦΚΑ; Τι λέει ο δικηγόρος του

Το όνομα του Γιώργου Μανίκα φέρεται να εμπλέκεται στο κύκλωμα εξαπάτησης ΕΦΚΑ. Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε εις βάρος 22 συλληφθέντων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που φέρεται να δρούσε μέσω εικονικών εταιρειών και πλαστών τιμολογίων.

Τίτλοι τέλους για γνωστό τηλεοπτικό δίδυμο της πρωινής ζώνης

Αλλαγές φαίνεται πως έρχονται στην πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου...

Πασχάλης: Η έντονη ενόχληση για τα σχόλια του Νίκου Συρίγου

Ο Πασχάλης μίλησε στην κάμερα του «Happy Day» μετά...