Αθηνά Οικονομάκου: «Η μητρότητα με έφερε αντιμέτωπη με εμένα, με τα όριά μου»

«Επιθυμώ να νιώθουν ασφάλεια, να έχουν αυτοπεποίθηση, να μεγαλώνουν ελεύθερα, αλλά και να διαθέτουν αξίες και όρια»

Η Αθηνά Οικονομάκου σε συνέντευξή της αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο κεφάλαιο της μητρότητας και κατά πόσο την άλλαξε ως άνθρωπο.

Πόσο σας άλλαξε η μητρότητα και ποιες είναι οι προτεραιότητες σας σε σχέση με τα παιδιά σας; Υπάρχει κάποιο επίθετο που θα μπορούσε να σας χαρακτηρίζει;

«Η μητρότητα δεν με άλλαξε απλώς, με επανατοποθέτησε. Με έκανε να δω τον εαυτό μου πιο καθαρά, να καταλάβω τι έχει πραγματικά αξία και τι όχι. Με έφερε αντιμέτωπη με μένα, με τις αντοχές μου, με τα όρια μου, αλλά και με μια πλευρά αγάπης που δεν ήξερα ότι υπάρχει.

Οι προτεραιότητες μου πια είναι πολύ ξεκάθαρες. Δεν αφορούν μόνο το να είναι καλά τα παιδιά μου, αλλά και το πως μεγαλώνουν. Επιθυμώ να νιώθουν ασφάλεια, να έχουν αυτοπεποίθηση, να μεγαλώνουν ελεύθερα, αλλά και να διαθέτουν αξίες και όρια. Αν θα έπρεπε να περιγράψω τον εαυτό μου ως μητέρα, θα έλεγα ότι είμαι παρούσα, με την κυριολεκτική και με τη μεταφορική σημασία της λέξης».

Ποιο είναι το κύριο μέλημα σας ως μητέρας προκειμένου να είναι ευτυχισμένα τα παιδιά σας;

«Το βασικό μου μέλημα δεν είναι απλώς να είναι ευτυχισμένα με την έννοια της στιγμής, αλλά να έχουν τα εφόδια ώστε να μπορούν να σταθούν στη ζωή τους, να πατούν γερά στα πόδια τους. Παράλληλα, πιστεύω ότι τα παιδιά καθρεφτίζουν τους γονείς τους. Δηλαδή, αν ένας γονιός είναι καλά, ισορροπημένος και συνδεδεμένος με τον εαυτό του, αυτό περνά και στα παιδιά.

Οπότε, για μένα είναι σημαντικό να φροντίζω και τον εαυτό μου – γιατί τελικά ένας ευτυχισμένος γονιός μπορεί να μεγαλώσει και πιο ευτυχισμένα παιδιά. Από εκεί και πέρα, θέλω να μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον όπου μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα, αλλά και να μάθουν να διαχειρίζονται τις δυσκολίες. Δεν μπορείς να τα προστατεύσεις από όλα, αλλά μπορείς να τους δώσεις τα εργαλεία για να μάθουν να προχωρούν», δήλωσε στο περιοδικό HELLO.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Κλειδί» ο πρώην της Μυρτώς

Να συνθέσουν τα κομμάτια ενός δύσκολου και πολύπλοκου παζλ...

Κεφαλονιά: Τρανς μυστικά στο δωμάτιο της κοκαΐνης

Στην υπόθεση του θανάτου της 19χρονης Μυρτώς στην Κεφαλλονιά...

Κεφαλονιά: Ο σύντροφος της Μυρτώς «σπάει» τη σιωπή του – Η συνάντησή τους το μοιραίο βράδυ

Ο σύντροφος της 19χρονης Μυρτώς που έχασε τη ζωή της στην Κεφαλονιά με την αστυνομία να κάνει έρευνες για τις αιτίες που την οδήγησαν στον θάνατο.

Νοσηλεύεται γνωστή ηθοποιός – Η μάχη με τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Η ηθοποιός που έχει διαγνωστεί με πολλαπλή σκλήρυνση κατα πλάκας από το 2021, τα τελευταία χρόνια έχει μιλήσει ανοιχτά για τη μάχη της

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας: Κατέρρευσε η μητέρα της Μυρτώς μόλις έφτασε η σορός στην εκκλησία

«Ράγισαν» καρδιές στο τελευταίο αντίο της 19χρονης Μυρτώς στην...

Γιώργος Καράβας: Το πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρεί – Τι αποκάλυψε

Ο Γιώργος Καράβας περνά το τελευταίο διάστημα μια μικρή...

Κεφαλονιά: Η βιντεοκλήση και τα SMS της Μυρτώς με 66χρονο – Η κατάθεσή του τα ανατρέπει όλα

Η κατάθεση ενός 66χρονου άντρα από την Πρέβεζα φέρνει...