Ο Θάνος Μπίρκος ανοίγει τα χαρτιά του και δεν μασάει τα λόγια του! Σε μια ειλικρινή συνέντευξη στην εκπομπή «Super Κατερίνα», μιλά για όλα: την επιτυχία του «Σασμού», τα ρατσιστικά σχόλια, τη Eurovision αλλά και την προσωπική του απώλεια.

Από τον «Σασμό»… στην επιβίωση
Ο ηθοποιός παραδέχεται πως πριν έρθει ο ρόλος που τον απογείωσε, τα πράγματα δεν ήταν εύκολα: «Ο κόσμος με αγάπησε μέσα από τον Σασμό και είμαι πολύ ευγνώμων. Τον ρόλο τον αγάπησα κι εγώ πολύ. Πριν όμως, είχα σκεφτεί να κάνω και κάτι άλλο παράλληλα, γιατί ήταν θέμα βιοπορισμού». Ο Θάνος Μπίρκος βάζει ξεκάθαρα τα πράγματα στη θέση τους όταν μιλά για τα αρνητικά σχόλια που έχει δεχτεί: «Δεν με ένοιαζε ο ρατσισμός που έχω βιώσει –ήταν απειροελάχιστος. Τον έκανα πανοπλία. Δεν έχω εγώ το πρόβλημα, αλλά αυτός που εκφράζεται με λεκτική βία. Κάτι δεν πάει καλά με αυτόν». Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει, υπήρξαν φορές που ένιωσε ακόμα και την ανάγκη να βοηθήσει αυτούς που εκφράζονται έτσι.

Eurovision fever!
Δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για τη φετινή ελληνική συμμετοχή: «Έχω τρελαθεί από την αρχή με το Ferto και την περσόνα του Ακύλα. Είναι πιασάρικο τραγούδι, θα μπορούσε να το φέρει». Σε πιο προσωπικό τόνο, μιλά για τον πατέρα του και το πώς διαχειρίζεται την απουσία: «Δεν συμφιλιώνεσαι ποτέ απόλυτα με την απώλεια. Μαθαίνεις απλώς να μην σε χαρακτηρίζει. Στα δύσκολα λες “ώπα, αυτά δεν είναι τα δύσκολα” και συνεχίζεις».
