Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Χάρης Βεραμόν: Το θρίλερ 348 σελίδων με άλυτες αστυνομικές υποθέσεις

Ιδιωτικός ερευνητής, δημιουργός true crime σειράς ντοκιμαντέρ στο YouTube...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Λούης Γεράρδος: Νεκρός και γυμνός στο κρεβάτι ο σχεδιαστής της Μιμής Ντενίση

❱❱ Tραγικό τέλος για τον Λούη Γεράρδο! Ο σχεδιαστής της Ντενίση είχε πεθάνει εδώ και 35 μέρες Από τους
Θεοδόση Πάνου,
Ελισσάβετ Κυρίτση

Νεκρός, γυμνός και σε κατάσταση προχωρημένης σήψης βρέθηκε στο διαμέρισμα όπου διέμενε στον Αγιο Παντελεήμονα Αχαρνών ο 77χρονος διεθνούς φήμης σχεδιαστής Λούης Γεράρδος.

Ο μετρ της υψηλής ραπτικής, που έντυνε τις περισσότερες Ελληνίδες πρωταγωνίστριες του θεάτρου και του κινηματογράφου και ήταν ο προσωπικός στιλίστας και ενδυματολόγος της Μιμής Ντενίση, σύμφωνα με τη νεκροψία που διενεργήθηκε ήταν νεκρός εδώ και 35 μέρες και κανείς δεν τον είχε αναζητήσει.

Η μακάβρια αποκάλυψη έγινε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, όταν ένοικοι της πολυκατοικίας, επί της οδού Διδύμου 14 στον Αγιο Παντελεήμονα, όπου διέμενε ο διάσημος σχεδιαστής, ειδοποίησαν την Αστυνομία προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την έντονη δυσοσμία που αναδινόταν από το διαμέρισμα του έκτου ορόφου.

Σε προχωρημένη σήψη

Οι αστυνομικοί που μπήκαν στο διαμέρισμα, με τη βοήθεια κλειδαρά, αντίκρισαν το πτώμα του Λούη Γεράρδου πεσμένο μπρούμυτα στο κρεβάτι, γυμνό, και μάλιστα σε προχωρημένη σήψη. Το σπίτι δεν έφερε ίχνη διάρρηξης και η πόρτα ήταν κανονικά κλειδωμένη από μέσα. Στο σημείο κλήθηκε άμεσα ιατροδικαστής, ο οποίος δεν διαπίστωσε ίχνη εγκληματικής ενέργειας. Ωστόσο, φως στα ακριβή αίτια θανάτου του αναμένεται να ρίξει η νεκροτομή, καθώς και οι τοξικολογικές και οι ιστολογικές εξετάσεις. Την περαιτέρω έρευνα για τις συνθήκες θανάτου ανέλαβε το τοπικό αστυνομικό τμήμα.

qwer

Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ένας από τους διασημότερους Ελληνες σχεδιαστές πέθανε μόνος και αβοήθητος και εδώ και έναν μήνα κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για την απουσία του, με αποτέλεσμα το πτώμα του να περιέλθει σε προχωρημένη σήψη.

Ο Λούης Γεράρδος υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους σχεδιαστές μόδας, ο οποίος έβαλε τη δική του σφραγίδα, κυρίως κατά τη δεκαετία του ’80. Είχε αναλάβει να ντύσει πολλές σπουδαίες κυρίες της showbiz, με βασική του πελάτισσα -αλλά κυρίως μούσα- τη Μιμή Ντενίση. Ο designer δεν είχε μόνο την επιμέλεια της προσωπικής γκαρνταρόμπας της, αλλά είχε υπογράψει και πολλά θεατρικά κοστούμια της, όπως εκείνα της παράστασης «Ταμ-ταμ και τάνγκο». Μάλιστα, ο ίδιος μιλώντας στην Ειρήνη Νικολοπούλου -στην τελευταία του ίσως συνέντευξη, το καλοκαίρι του 2014- είχε πει πως «η Μιμή ξέρει να ποζάρει», αφού την είχε ντύσει και σε αρκετά editorial μόδας.

Το όνομά του φιγουράριζε μεταξύ εκείνων που στα 80s δημιουργούσαν τάσεις παγκοσμίως, όπως οι Vivienne Westwood, Yohji Yamamoto, Yves Saint Laurent, Τσεκλένης, Παρθένης, Ντίμης Κρίτσας, Λουκία. Ρούχα του είχαν παρουσιαστεί σε διεθνώς γνωστά περιοδικά, ενώ ένα τεύχος του «Elegance» είχε στο εξώφυλλό του την ανερχόμενη τότε Σίντι Κρόφορντ με δημιουργία του Γεράρδου.

75686

Αν και ζούσε στην Αθήνα, ο Λούης Γεράρδος περνούσε αρκετό καιρό στο νησί του, τη Φολέγανδρο, καθώς διατηρούσε στη Χώρα ένα κατάστημα, όπου Ελληνίδες και τουρίστριες με φινετσάτο γούστο μπορούσαν να βρουν εξαιρετικά κομμάτια, σχεδιασμένα -φυσικά- από τον ίδιο. Με την επιστροφή του στην Αθήνα έπιανε πάλι θέση στο ατελιέ υψηλής ραπτικής που διατηρούσε στην οδό Σίνα, όπου τον επισκέπτονταν οι εκλεκτές Αθηναίες πελάτισσές του, οι οποίες είχαν λατρέψει το στιλ και το γούστο του σημαντικού σχεδιαστή μόδας. Ο Γεράρδος υπήρξε «σχολείο» για μετέπειτα designers, όπως ο Λάσκαρης του γνωστού οίκου, ο οποίος στη δεκαετία του ’80 εργάστηκε στο πλευρό του Λούη.

offer

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...