Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Σασμός»: Η Στέλλα μεταφέρεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Στέλλα...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στον ναό των Μουσών στην Ακαδημία Πλάτωνος, σύμφωνα με Ιταλούς ερευνητές, ο...

Τον τάφο του Πλάτωνα υποστηρίζουν ότι εντόπισαν στην Αθήνα...

Η Πιερίδη με το νέο αγόρι της

«Ο έρωτας με έρωτα περνάει» λέει ένα λαϊκό διαχρονικό...

Λύγισε ο σκληρός Αλκέτ Ριζάι με το δράμα οκτάχρονης

Αν και έχει βάψει τα χέρια του με αίμα, αν και έχει χαρακτηριστεί ένας από τους πλέον αδίστακτους εγκληματίες, ο Αλβανός Αλκέτ Ριζάι δείχνει ότι υπάρχουν στιγμές που ακόμη και αυτός…

Αν και έχει βάψει τα χέρια του με αίμα, αν και έχει χαρακτηριστεί ένας από τους πλέον αδίστακτους εγκληματίες, ο Αλβανός Αλκέτ Ριζάι δείχνει ότι υπάρχουν στιγμές που ακόμη και αυτός δεν μένει ασυγκίνητος μπροστά στο ανθρώπινο δράμα. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα αγγελούδι που παλεύει να κρατηθεί στη ζωή. 

ΑΠΟ ΤΙΣ
ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ,
ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Ο «σκληρός» των ελληνικών φυλακών Αλκέτ Ριζάι έλυσε τη σιωπή του στην «Espresso» και μίλησε μέσα από το σωφρονιστικό κατάστημα Δομοκού, όπου κρατείται, για την ασυνήθιστη πρωτοβουλία του να συγκεντρώσει χρήματα για να κάνει το ταξίδι της ελπίδας στο Λονδίνο η 8χρονη Ευαγγελία από τα Χανιά, η οποία έχει διαγνωστεί με επιθετική μορφή καρκίνου!

«Ο καθένας ό,τι κάνει το κάνει με την καρδιά και την ψυχή του»! Αυτά δήλωσε μέσω του συνηγόρου του ο διαβόητος κακοποιός για την πράξη αλληλεγγύης προς τη μικρή Ευαγγελία Καστρινάκη, η οποία βρίσκεται ήδη στη Harley Street Clinic για θεραπείες, ωστόσο δεν θέλησε να προσθέσει κάτι άλλο σχετικά με το θέμα που έχει προκαλέσει πανελλήνια συγκίνηση.

Υπουργική απόφαση

Ο στυγνός Ριζάι λύγισε μπροστά στο σοβαρό πρόβλημα υγείας της μικρής Ευαγγελίας-Στυλιανής από τα Χανιά, η οποία έχει διαγνωστεί με επιθηλιακό όγκο Wilms, δηλαδή όγκο στο νεφρό. Μόλις πληροφορήθηκε ότι γίνεται έρανος με πρωτοβουλία των γονιών του κοριτσιού για να συγκεντρωθεί το ποσό των 380.000 ευρώ για τις θεραπείες του, έστησε τον δικό του… κουμπαρά μέσα στις Φυλακές Δομοκού.

Η ανταπόκριση των συγκρατουμένων του ήταν συγκινητική, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, συγκεντρώθηκαν κάποιες χιλιάδες ευρώ για τη σωτηρία του μικρού κοριτσιού. Ωστόσο, για να βγουν από τη f3 3φυλακή τα χρήματα που μαζεύτηκαν με νόμιμο τρόπο, θα πρέπει να εκδοθεί υπουργική απόφαση, όπως δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Νέας Τηλεόρασης Κρήτης ο παππούς της μικρούλας Γιώργος Καστρινάκης.

Ο ίδιος, μιλώντας στην «Espresso», ανέφερε ότι η εγγονή του βρίσκεται ήδη στο Λονδίνο, αφού συγκεντρώθηκαν τα χρήματα, και ευχαρίστησε τους χιλιάδες πολίτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό που αγκάλιασαν την Ευαγγελία, μεταξύ τους και τον κρατούμενο των Φυλακών Δομοκού Αλκέτ Ριζάι.

Παράλληλα, σε όσους χαρακτηρίζουν τον 43χρονο κρατούμενο στυγνό εγκληματία είπε: «Αυτός ο άνθρωπος έχει κάνει φρικτά πράγματα. Ούτε δικαστές είμαστε ούτε σχόλια μπορούμε να κάνουμε. Στεκόμαστε μόνο σε αυτό το γεγονός. Ενας άνθρωπος που για άλλους μπορεί να είναι σκληρός κακοποιός απέδειξε ότι είναι ένας ευαίσθητος άνθρωπος… Αυτή η πράξη μάς συγκλόνισε. Ο γιος μου, με τον οποίο μίλησε, όσο τον ευχαριστούσε, έκλαιγε! Ηταν κάτι που δεν το περιμέναμε. Ακόμη κάτι που μας συγκίνησε ήταν ότι την ίδια ώρα στο αστυνομικό μέγαρο οι αστυνομικοί είχαν και εκείνοι τον δικό τους κουμπαρά. Δύο κατηγορίες ανθρώπων αγωνίζονταν για τον ίδιο, ευγενή σκοπό!»

Οπως είπε αμέσως μετά ο κύριος Καστρινάκης, το ταξίδι της ελπίδας για την εγγονή του ξεκίνησε χθες, ενώ δεκάδες άνθρωποι που κατοικούν στο Λονδίνο προσφέρθηκαν να φιλοξενήσουν τους γονείς της, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν με επιπλέον έξοδα κατά την παραμονή τους στη βρετανική πρωτεύουσα, όπου θα f4 1παραμείνουν δύο με τρεις μήνες. «Είναι μια πολύ δύσκολη περίπτωση, το γνωρίζουμε, αλλά όσο υπάρχει ελπίδα και αναπνέουμε θα το παλέψουμε. Η βοήθεια και η αγάπη που μας έδειξε ο κόσμος μάς δίνουν περισσότερη δύναμη να συνεχίσουμε» κατέληξε ο κ. Καστρινάκης.

«Ανθρωπιά»

Από την πλευρά του, ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Αλκέτ Ριζάι Σάκης Κεχαγιόγλου (φωτό δεξιά) δήλωσε: «Η ενέργεια αυτή του Αλκέτ Ριζάι τον τιμά. Ο ίδιος δεν θέλει ούτε να δημοσιοποιηθεί το τι έπραξε ούτε να λάβει δημόσιο έπαινο. Οφείλω να πω, πάντως, ότι η πρωτοβουλία αυτή που πήρε δείχνει ότι είναι δυνατό να υπάρχουν καταδικασμένοι για σοβαρά ή λιγότερο σοβαρά ποινικά αδικήματα, οι οποίοι να διατηρούν την ανθρωπιά τους και να έχουν τρυφερότητα και ευαισθησία».

Τα ναρκωτικά, οι εκτελέσεις και η απόδραση με το ελικόπτερο

Ο 43χρονος Αλκέτ Ριζάι (φωτό κάτω) γεννήθηκε στην Αλβανία και απασχόλησε για πρώτη φορά την Ελληνική Αστυνομία στις αρχές της δεκαετίας του ’90 με υποθέσεις ναρκωτικών. Σε ηλικία μόλις 20 ετών ήταν από τους πρώτους που έφεραν από την Αλβανία ηρωίνη και έπειτα κοκαΐνη. Λίγο αργότερα βρέθηκε να ξεπλένει νομότυπα χρήματα από το ναρκεμπόριο ως ιδιοκτήτης μάντρας αυτοκινήτων. Γρήγορα δραστηριοποιήθηκε σε νυχτερινά κέντρα, αν και θεωρείται μετρ των «συμβολαίων θανάτου».

Το 2003 σχεδίασε και εκτέλεσε τη δολοφονία του Θανάση Κορωπιώτη, θεωρώντας ότι το θύμα είχε κρυφό δεσμό με τη φίλη του Οξάνα. Στη συνέχεια αποδείχτηκε ότι ο Κορωπιώτης είχε εμπλακεί στην υπόθεση κατά λάθος, καθώς εκείνη την περίοδο όντως διατηρούσε σχέση με μια αλλοδαπή, αλλά όχι με την Οξάνα.

Ο Ριζάι συνελήφθη με επεισοδιακό τρόπο σε διαμέρισμα στη Νέα Φιλαδέλφεια και έμεινε στη φυλακή για τρία χρόνια, αλλά τον Ιούνιο του 2006 απέδρασε θεαματικά με τον Βασίλη Παλαιοκώστα από τις Φυλακές 1972718Κορυδαλλού με ελικόπτερο! Στις 26 Αυγούστου 2006, ο Αλβανός κακοποιός σκότωσε εν ψυχρώ στο Περιστέρι τον 43χρονο Κωνσταντίνο Κουτελιέρη και τον 36χρονο Γιάννη Κάτσιο ύστερα από εντολή (σύμφωνα με το κατηγορητήριο) του Βασίλη Στεφανάκου.

Για τις δύο δολοφονίες συνελήφθη λίγες ημέρες μετά και, συγκεκριμένα, στις 8 Σεπτεμβρίου στη Βοιωτία, αλλά και πάλι κατάφερε να αποδράσει, στις 22 Φεβρουαρίου του 2009. Λίγους μήνες μετά πιάστηκε ξανά στο δόκανο της Αστυνομίας στο Γραμματικό Αττικής μαζί με τη σύντροφό του Ασπασία Μητροπία.

Τότε καταδικάστηκε σε δύο φορές ισόβια από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά για τη δολοφονία των Κουτελιέρη και Κάτσιου, ενώ το δικαστήριο του επέβαλε και συνολική ποινή κάθειρξης 25 ετών για την κινηματογραφική απόδραση με ελικόπτερο από τις Φυλακές Κορυδαλλού το 2006.

offer


{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...