Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Εφιάλτης για ανήλικα κοριτσάκια στα χέρια πασίγνωστου μουσικού

❱❱ Ο 60χρονος διεθνούς φήμης μουσικός Παναγιώτης Δράκος ασελγούσε σε τουλάχιστον τρεις μαθήτριές του Από τον
Θεοδόση Π. Πάνου

Πέρα από κάθε νοσηρή φαντασία είναι οι αποκαλύψεις για τη δράση του 60χρονου διεθνούς φήμης μουσικού, που εκτόνωνε τα αρρωστημένα σεξουαλικά ένστικτά του πάνω στα άγουρα κορμιά ανήλικων μαθητριών του και μάλιστα μέσα στο ωδείο όπου δίδασκε!

«Κύλησα σε αυτό το πράγμα και μετά δεν μπορούσα να σταματήσω» ανέφερε ψύχραιμος ο καταξιωμένος μουσικός Παναγιώτης Δράκος στους αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, όταν έκαναν έφοδο σε ωδείο των βορείων προαστίων όπου δίδασκε και του πέρασαν χειροπέδες με την 5κατηγορία της ασέλγειας σε βάρος τριών μαθητριών του. Η είδηση της σύλληψης του καταξιωμένου φλαουτίστα προκάλεσε σοκ όχι μόνο στις οικογένειες των μαθητών του αλλά και στον καλλιτεχνικό κόσμο, καθώς η μουσική διαδρομή του είναι πλούσια και περιλαμβάνει συνεργασίες με τους Μίκη Θεοδωράκη και Μάνο Χατζιδάκι, έχει συμμετάσχει ως πρώτο φλάουτο στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στην Καμεράτα, σε διεθνείς ορχήστρες αλλά και σε συναυλίες του Γιώργου Νταλάρα και της Χαρούλας Αλεξίου.

Σκοτεινή πλευρά

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο 60χρονος Παναγιώτης Δράκος, ο άνθρωπος με το απίστευτο ταλέντο και την αξιοζήλευτη καριέρα, έκρυβε μια σκοτεινή πλευρά στο αβυσσαλέο μυαλό του. Οπως διαπιστώθηκε από τις διωκτικές Αρχές, εδώ και περίπου έναν χρόνο ασελγούσε σε βάρος τουλάχιστον τριών ανήλικων μαθητριών του, ηλικίας από 9 έως 11 ετών.

Μάλιστα, ο «δράκος του ωδείου» είχε φτάσει στο σημείο να φωτογραφίζει τα παιδιά μέσα στον χώρο διδασκαλίας, την ώρα που τα κακοποιούσε σεξουαλικά και σημάδευε για πάντα τις ψυχές τους. Κρατούσε και φωτογραφικό αρχείο με τις δύο 9χρονες και την 11χρονη. Σε αυτό, τα κοριτσάκια είναι γυμνά, καθώς ο «δάσκαλος» τα είχε πείσει να βγάλουν τα ρούχα τους.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στο αρχείο του «δράκου του ωδείου» βρέθηκαν επίσης κάποιοι κρυπτογραφημένοι φάκελοι, τους οποίους προσπαθούν να ξεκλειδώσουν οι αστυνομικοί, καθώς εκτιμούν ότι υπάρχουν κι άλλες φωτογραφίες μαθητριών του.

Οι έρευνες απλώνονται και στο ίντερνετ, γιατί υπάρχουν έντονες υποψίες ότι ο Παναγιώτης Δράκος διακινούσε αυτές τις φωτογραφίες στο λεγόμενο σκοτεινό διαδίκτυο, καθώς εντόπισαν περιηγήσεις του σε μονοπάτια των παιδόφιλων.

Από τις αρχές του 2017 ο διάσημος φλαουτίστας, που είναι διαζευγμένος και πατέρας δύο ενήλικων παιδιών, είχε αρχίσει να ξεδιπλώνει τα αρρωστημένα σεξουαλικά ένστικτά του. Κέρδισε την εμπιστοσύνη των τριών μαθητριών και στη συνέχεια άρχισε να ασελγεί συστηματικά σε βάρος τους, πάντα μέσα στο ωδείο όπου δίδασκε. Επειτα, και αφού είχε πείσει τα παιδιά ότι, εκτός από δάσκαλος μουσικής, είναι και «δάσκαλος και στη ζωή», άρχισε να φωτογραφίζει τις μαθήτριες γυμνές, αλλά και τις σκηνές ασέλγειας.

Φοβούνταν

Οσο ο 60χρονος δηλητηρίαζε τις αθώες ψυχούλες των παιδιών, εκείνα φοβούνταν να μιλήσουν για τις ανατριχιαστικές πράξεις του και βίωναν αβοήθητα τον εφιάλτη. Η αρχή του τέλους ήρθε τον περασμένο Ιούλιο, όταν μια 9χρονη μαθήτριά του αρνούνταν πεισματικά να πάει για μάθημα φλάουτου και μάλιστα έφτανε στο σημείο να βάζει τα κλάματα όταν την πίεζαν οι γονείς της. Εκείνοι άρχισαν να προβληματίζονται από τη στάση της κορούλας τους, μέχρι που την έπεισαν να τους αποκαλύψει τι συνέβαινε όταν έκλεινε η πόρτα της αίθουσας διδασκαλίας. Οι γονείς σε κατάσταση σοκ απευθύνθηκαν αμέσως στο Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων, που ξεσκέπασε τη φρίκη.

2Από την έρευνα στο φωτογραφικό αρχείο που κρατούσε επιμελώς ο 60χρονος διαπιστώθηκαν και τα άλλα δύο θύματα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται, καθώς εκτιμάται ότι υπάρχουν κι άλλα παιδιά που πιάστηκαν στα «δίχτυα» του.

Σε έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές, εξωτερικός σκληρός δίσκος, ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, δύο πιστόλια, δίκαννο με κομμένη κάννη και κοντάκι, κάννη, κλείστρο, έξι μαχαίρια και δύο πτυσσόμενες ράβδοι, 549 φυσίγγια διάφορων διαμετρημάτων, δύο φυσίγγια και δύο ψηφιακοί δίαυλοι. Με απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέος.

Συμμετείχε στις ορχήστρες Θεοδωράκη και Χατζιδάκι

Διεθνούς φήμης μουσικός είναι ο Παναγιώτης Δράκος, που συνελήφθη κατηγορούμενος για ασέλγεια σε βάρος ανήλικων μαθητριών του σε ωδείο των βορείων προαστίων, όπου δίδασκε.

Εχει συμματάσχει στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στην Ορχήστρα των Χρωμάτων του Μάνου Χατζιδάκι, στην Ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη, στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, στη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, στην Καμεράτα, αλλά και σε ευρωπαϊκές ορχήστρες ως πρώτο φλάουτο. Σπούδασε φλάουτο στο Ωδείο Αθηνών, με τους καθηγητές Σωκράτη Ζαργάνη και Urs Rüttimann και αποφοίτησε αποκτώντας δίπλωμα με βαθμό άριστα και βραβείο.

Στη Λυρική Σκηνή

Διετέλεσε κορυφαίος Α στην ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής από το 1982 έως το 1992 και πρώτος φλαουτίστας στην Ορχήστρα των Χρωμάτων από την ίδρυσή της το 1989 έως το 1992. Από το 1992 είναι κορυφαίος Α στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Εχει διατελέσει μέλος του συγκροτήματος μουσικής δωματίου «Νικόλαος Μάντζαρος» από το 1980 έως το 2010, του Τρίο εν Οργάνοις και του «Κουιντέτου Πνευστών Αθηνών».

Από το 2006 εμφανίζεται συχνά με το ντούο Δίφωνο, που συνίδρυσε με τον κιθαριστή Γιώργο Μαστρογιαννόπουλο. Ως σολίστ έχει συμπράξει κατά καιρούς με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την ορχήστρα δωματίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, τη συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ, την Καμεράτα, τη συμφωνική ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων και την Κρατική Ορχήστρα της Σόφιας. Εχει στο ενεργητικό του πολυάριθμες συμμετοχές σε δίσκους, με έργα Ελλήνων συνθετών, ηχογραφήσεις για την ελληνική ραδιοφωνία και τηλεόραση, καθώς και για τη γερμανική, ελβετική και ιταλική ραδιοφωνία. Διδάσκει τακτικά σε σεμινάρια φλάουτου σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και είναι καθηγητής στο Ωδείο Αθηνών.

offer

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...