Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ: Παράτησαν τα μωρά τους και… έφυγαν

❱❱ Τα τεσσάρων μηνών δίδυμα βρέθηκαν να σπαράζουν στο κλάμα μέσα σε διαμέρισμα στο Περιστέρι Από τον
Θεοδόση Π. Πάνου

Ακόμα και οι αστυνομικοί λύγισαν όταν μπήκαν σε διαμέρισμα ενός νεαρού και άνεργου ζευγαριού στο Περιστέρι και αντίκρισαν μόνα τους δύο βρέφη να σπαράζουν στο κλάμα, μέσα σε ένα περιβάλλον που μόνο για παιδιά δεν ήταν κατάλληλο.

qert 4

Το δράμα των δίδυμων παιδιών αποκάλυψε η καταγγελία γείτονα, ο οποίος, αγανακτισμένος από την ανευθυνότητα των γονέων που τα είχαν αφήσει στην τύχη τους, το απόγευμα της Τρίτης ειδοποίησε τους αστυνομικούς. Εξάλλου δεν ήταν η πρώτη φορά που παρατηρούσε ότι ο 23χρονος πατέρας και η μόλις 15 ετών εγκυμονούσα μητέρα έφευγαν και άφηναν τα μωρά για ώρες μόνα τους.

Κλειδωμένη πόρτα

Οι αστυνομικοί που έφθασαν στο διαμέρισμα της οδού Ευρώτα άκουσαν και οι ίδιοι το γοερό και ανατριχιαστικό κλάμα των μόλις τεσσάρων μηνών αγγελουδιών. Αμέσως ενημέρωσαν τον εισαγγελέα και το Χαμόγελο του Παιδιού, και παρουσία του δικαστικού λειτουργού έσπασαν την κλειδωμένη πόρτα και ήρθαν αντιμέτωποι με τη συγκλονιστική εικόνα των δύο βρεφών. Λερωμένα και πεινασμένα, μέσα σε ένα παρκοκρέβατο, έκλαιγαν απαρηγόρητα.

qert 1

Ο Βασίλης Κόκκαλης, που ενημέρωσε την Αστυνομία για το δράμα, είπε χαρακτηριστικά στην «Espresso»: «Η εικόνα που αντικρίσαμε ήταν πραγματικά ανατριχιαστική. Ενα διαμέρισμα κενό από έπιπλα, μόνο με τα στοιχειώδη δηλαδή, και στη μέση του σαλονιού μια κούνια με δύο βρέφη μέσα, τα οποία πλάνταζαν στο κλάμα».

Ηταν εμφανές ότι λείπουν ακόμα και τα βασικά, ενώ σε πολλά σημεία τα σκουπίδια και η βρόμα έθεταν σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών. Ακόμα και το «πάρκο» και τα καλαθάκια τους ήταν βρόμικα και σίγουρα ακατάλληλα για βρέφη τεσσάρων μηνών.

Αυτό που συγκλόνισε τον κ. Κόκκαλη ήταν η ενέργεια της αστυνομικού η οποία πήρε τα δύο βρέφη, αγοράκι και κοριτσάκι, και αμέσως τους άλλαξε πάνα. Μαζί με την κοινωνική λειτουργό έφτιαξαν γάλα στα μωράκια και τα τάισαν, καθώς ήταν νηστικά, άγνωστο για πόση ώρα.

qert 3

Γύρω στις 21.30 εμφανίστηκε το ζευγάρι. Αστυνομικοί και εισαγγελέας υπέστησαν νέο σοκ διαπιστώνοντας ότι η μητέρα των διδύμων είναι μόλις 15 ετών και μάλιστα έγκυος στο τρίτο παιδί. Ο πατέρας είναι 23 ετών και άνεργος.

Η 15χρονη μητέρα αρχικά είπε στους αστυνομικούς ότι ένιωσε αδιαθεσία ο σύζυγός της και γι’ αυτό τον πήγε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, χωρίς όμως να μπορεί να αποδείξει τον ισχυρισμό της. Αργότερα προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα λέγοντας ότι η ίδια χρειάστηκε να επισκεφτεί γιατρό λόγω εγκυμοσύνης.

«Τόσο καιρό εδώ δεν έχουμε δει τους γονείς αυτών των παιδιών να έρχονται στο διαμέρισμα προκειμένου να δουν τα εγγόνια τους και να βοηθήσουν το ζευγάρι, το οποίο είχε λάβει ειδοποιήσεις για έξωση. Συχνά ακούμε τα κλάματα των παιδιών. Μάλιστα το ζευγάρι φεύγει ακόμα και μέσα στη νύχτα αφήνοντας μόνα τους τα μωράκια. Κλαίνε μέσα στη νύχτα. Αναγκάστηκα να πάρω την Αστυνομία επειδή φοβήθηκα για την υγεία των παιδιών» είπε στην «Espresso» ο άνθρωπος που βοήθησε ώστε να δοθεί ένα τέλος σε αυτό το δράμα.

qert 4 0

Σε βάρος των γονέων σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, ενώ τα μωράκια μεταφέρθηκαν στο Παίδων για εξετάσεις.

Φωτό: Χρήστος Ζήνας

offer

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...