Θύμα εγκλήματος ο Χατζηγιάννης

❱❱ «Κατηγορώ» του τραγουδιστή (σε εκδήλωση καταθετών στη Λευκωσία) για όσους τον διέλυσαν οικονομικά στην κρίση του 2013 Αστραψε και βρόντηξε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης εναντίον αυτών που τον κατέστρεψαν οικονομικά, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που έγινε στη Λευκωσία από τους καταθέτες της Λαϊκής Τράπεζας, οι οποίοι υπέστησαν «κούρεμα» στις αποταμιεύσεις τους!

Σχεδόν μία πενταετία μετά την κυπριακή τραπεζική κρίση του Μαρτίου του 2013, που βύθισε σε απόγνωση χιλιάδες καταθέτες, ο δημοφιλής τραγουδιστής έλυσε τη σιωπή του στη συνέντευξη Τύπου του Συνδέσμου Καταθετών Λαϊκής Τράπεζας και μίλησε για το μαρτύριο διαρκείας που βιώνει όλα αυτά τα χρόνια μετά την περικοπή των καταθέσεών του:

«Το μέγεθος της θυματοποίησης στην ημικατεχόμενη Κύπρο δεν μπορεί να μετριέται με το ύψος της κατάθεσης που έχασα. Πατρίδα χάσαμε όλοι. Και στην περίπτωσή μας, του ‘‘κουρέματος” -μικρού ή μεγάλου- και πάλι πατρίδα χάσαμε όλοι» ανέφερε ο γνωστός καλλιτέχνης εξηγώντας τον λόγο που παρέστη στη διάσκεψη του ΣΥΚΑΛΑ, ενώ έκανε επανειλημμένα λόγο για «έγκλημα»:«Πλην των αυτουργών του εγκλήματος, οι υπόλοιποι χάσαμε μεροκάματο, δουλειές, επιχειρήσεις και τα παιδιά μας που ξενιτεύτηκαν. Χάσαμε αποταμιεύσεις που δημιουργήσαμε σταγόνα σταγόνα, οι πλείστοι χάριν των οικογενειών μας» συνέχισε.

Με τον φόβο τυχόν «κουρέματος» στην Ελλάδα, ο δημοφιλής καλλιτέχνης είχε εμβάσει χρήματα στην Κύπρο. Τελικά, όμως, έγινε εκεί «κούρεμα» καταθέσεων και τα έχασε όλα μετά το «μπαμ» της Λαϊκής Τράπεζας.

Για δύσκολη περίσταση

«Αποταμιεύαμε και για να έχουμε ασφάλεια σε μια δύσκολη περίσταση ή και για τις μέρες εκείνες που δεν θα μπορούσαμε να δουλεύουμε. Για να μη γίνουμε βάρος κανενός και, το σπουδαιότερο, για να διατηρήσουμε την αξιοπρέπειά μας αλώβητη μέχρι το τέλος» τόνισε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και κατέληξε:«Είτε, λοιπόν, είμαστε πρώην καταθέτες της Λαϊκής είτε κάτοχοι αξιογράφων ή απλά δανειολήπτες, είμαστε θύματα του ίδιου μαζικού εγκλήματος. Του εγκλήματος που αφαίρεσε και αφαιρεί από εμάς και τα παιδιά μας όχι μόνο τα σπίτια μας και τα λεφτά μας -τίμια και φορολογημένα-, αλλά, το κυριότερο, του εγκλήματος που μας μείωσε την ποιότητα ζωής, μας ψαλίδισε το μέλλον, μας καταπάτησε την αξιοπρέπεια».

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ