Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Η Αλεξίου βυθίστηκε στη θλίψη!

O γολγοθάς του ερμηνευτή που αγάπησαν οι Ελληνες νταλικέρηδες όσο κανέναν άλλον και η συγκλονιστική εξομολόγησή του στην «Espresso» • Η ιστορία πίσω από την τεράστια επιτυχία «με τα φώτα νυσταγμένα» Από τον
ΑΛΚΙΝΟΟ ΜΠΟΥΝΙΑ

Δύσκολες ώρες για τη Χαρούλα Αλεξίου, που «έχασε» τον αγαπημένο αδελφό της… Ο 69χρονος τραγουδιστής Γιώργος Σαρρής πέθανε τα ξημερώματα της Παρασκευής από ανακοπή καρδιάς, βυθίζοντας σε μεγάλη θλίψη τη σπουδαία ερμηνεύτρια, τη σύζυγό του Βασιλική, συγγενείς, φίλους και τους πάμπολλους θαυμαστές του, οι οποίοι τον αγάπησαν κυρίως μέσα από το τραγούδι του «Οι νταλίκες». Μάλιστα, η Χαρούλα ήταν στο Παρίσι όταν ειδοποιήθηκε για το τραγικό συμβάν και επέστρεψε άρον άρον.

Ο καλλιτέχνης είχε αναμετρηθεί και στο παρελθόν με τον θάνατο και -βαριά λαβωμένος- πάλευε για να σταθεί στα πόδια του. Το 2007, ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα τον καθήλωσε στο κρεβάτι για επτά χρόνια, στερώντας του τη δυνατότητα να αυτοεξυπηρετείται και υποχρεώνοντάς τον να απέχει από τη μεγάλη αγάπη του, το τραγούδι.

ryjh 4

Ο ίδιος, το 2014, μιλώντας αποκλειστικά στην «Espresso», αποκάλυψε λεπτομέρειες από τον προσωπικό γολγοθά του. «Ημουν στη λεωφόρο Καβάλας και περίμενα ταξί για να πάω στο σπίτι μου, όταν ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε ένα ανήλικος Ρωσοπόντιος, 16 χρόνων, έπεσε πάνω μου και με έκανε… καλοκαιρινό. Υποβλήθηκα σε 24 εγχειρήσεις προκειμένου να φτάσω στο σημείο να μπορώ να σταθώ στα πόδια μου. Εφτασα να έχω 14-15 αιματοκρίτη, δηλαδή είχα πεθάνει και δεν το ήξερα, αλλά, λόγω του δυνατού οργανισμού μου, άντεξα. Πέρυσι έβγαλα τα σίδερα, γιατί είχα γίνει… βιονικός Ρόμποκοπ» είχε δηλώσει με χιούμορ ο τραγουδιστής, ο οποίος το 2013 σηκώθηκε από το αναπηρικό καροτσάκι, όπου ήταν καθηλωμένος, και μέχρι το τέλος της ζωής του χρησιμοποιούσε μπαστούνι. Να σημειώσουμε ότι το αυτοκίνητο που τον παρέσυρε ήταν ανασφάλιστο και ο τραγουδιστής ούτε καν αποζημιώθηκε. «Δηλαδή, ryjh 3με άφησε σακάτη και δεν πήρα μία για να μπορώ να ζήσω! Είναι να μη σου τύχει… Οσο για το πώς τα έβγαλα πέρα όλο αυτό το διάστημα που μπαινόβγαινα στα νοσοκομεία και ήμουν κλεισμένος στο σπίτι μου, ας είναι καλά η σύζυγός μου, η Βασιλική, και η αδελφή μου, η Χαρούλα, που μου συμπαραστάθηκαν με κάθε τρόπο» συμπλήρωσε στην ίδια συνέντευξη.

Ο Γιώργος Σαρρής -το αληθινό επίθετό του ήταν Ρουπάκας- γεννήθηκε το 1948 στη Θήβα. Σε ηλικία εννέα χρόνων μετακόμισε οικογενειακώς στην Αθήνα, με σκοπό να νοσηλευτεί ο πατέρας του, που ήταν άρρωστος. Πριν ακόμα κλείσει τα 12 -και ενώ ο πατέρας του είχε ήδη πεθάνει-, μπάρκαρε στα καράβια ως θερμαστής και μάγειρας.

Μάλιστα, σε ένα ταξίδι του κοντά στην Ερυθρά Θάλασσα βούλιαξε το καράβι και κινδύνεψε να πνιγεί. Τραγουδιστής έγινε ύστερα από προτροπή της αδελφής του, της Χαρούλας, που έκανε ήδη καριέρα στον χώρο. «Στα μπουζούκια τρως τα λεφτά σου. Δεν γίνεσαι τραγουδιστής να γλιτώσεις τα έξοδα;» του είπε και το 1972 τον έστειλε να κάνει το ντεμπούτο του με τον Μπάμπη Τσετίνη, στο κέντρο «Συνείδησή μου».

O τραγουδιστής έκανε λίγα, αλλά μεγάλα δισκογραφικά σουξέ, στους επτά προσωπικούς δίσκους που κυκλοφόρησε: «Οι νταλίκες» («Με τα φώτα νυνταγμένα και βαριά»), «Και μόνο που με κοιτάς, λιώνω», «Αγιε μου Σώστη, σώσε με», «Ολα για μένα είσαι εσύ» (ντουέτο με την Αλεξίου) κ.ά. Επίσης, συμμετείχε στο πλατινένιο (100.000 δίσκοι) σάουντρακ της ομώνυμης θρυλικής σειράς για το ρεμπέτικο τραγούδι «Το μινόρε της αυγής».

Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ «ΜΕ ΤΑ ΦΩΤΑ ΝΥΣΤΑΓΜΕΝΑ» 

Το τραγούδι του «Νταλίκες» -μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της δεκαετίας του ’80- έγινε ο ύμνος των νταλικέρηδων και συνδυάστηκε και με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Μάλιστα, ο Ανδρέας Παπανδρέου και πολλοί υπουργοί του το χόρευαν στα νυχτοπερπατήματά τους.

Το τραγούδι των Χρήστου Νικολόπουλου και Μανώλη Ρασούλη με τον επίσημο τίτλο «Με τα φώτα νυσταγμένα», που συμπεριλαμβάνεται στον δίσκο «Παίξε, Χρήστο, επειγόντως», δεν ήθελε να το ερμηνεύσει κανένας από τους τότε νέους τραγουδιστές που επρόκειτο να συμμετάσχουν στον δίσκο (Ελένη Βιτάλη, Πασχάλης Τερζής, Δημήτρης Κοντογιάννης), ενώ και ο ίδιος ο Ρασούλης είχε αρχίσει να αμφιβάλλει αν το συγκεκριμένο τραγούδι θα είχε επιτυχία.

Τελικά, η επιμονή της γυναίκας του Νικολόπουλου, Τασούλας, να συμπεριληφθεί και αυτό στον δίσκο είναι ο λόγος που απολαμβάνουμε το άκουσμά του ακόμα και σήμερα από τον Γιώργο Σαρρή, με τη Χαρούλα Αλεξίου στις δεύτερες φωνές!

ryjh 2

Το βιβλίο της Χαρούλας για τον δικό της «ήρωα»

Το 2014, η Χάρις Αλεξίου έβαλε τη σφραγίδα της σε ένα βιβλίο, προσπαθώντας να… ξορκίσει το κακό που είχε βρει τον αδελφό της.

Πρόκειται για το βιβλίο ενός Γάλλου καλλιτέχνη, του οποίου η ιστορία τής θύμισε τη δραματική ιστορία του Γιώργου Σαρρή μετά το ατύχημά του.

Η σπουδαία ερμηνεύτρια μετέφρασε το μυθιστόρημα «Πάντα ήρωες», το οποίο αναφέρεται στη συγκλονιστική μαρτυρία του Fabien Marsaud, ενός από τους δημοφιλέστερους Γάλλους τραγουδοποιούς και αυτοσχεδιαστικούς ποιητές, ο ο οποίος έμεινε παραπληγικός, αλλά ύστερα από έναν χρόνο εντατικής θεραπείας και προσπάθειας κατάφερε να περπατήσει ξανά, διαψεύδοντας τις δυσοίωνες προβλέψεις των γιατρών.

Εζησε, δηλαδή, μια ανάλογη περιπέτεια με αυτήν του Γιώργου Σαρρή, ο οποίος καθηλώθηκε στο κρεβάτι και δεν μπορούσε να αυτοεξυπηρετηθεί. Στην παρουσίαση του βιβλίου, το οποίο κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, ο Γιώργος Σαρρής ήταν παρών και συγκέντρωσε την αγάπη, αλλά και τον θαυμασμό όλων των παρευρισκομένων.

Ο τραγουδιστής, όπως και ο Γάλλος συγγραφέας του βιβλίου, είχε αφήσει προ πολλού το αναπηρικό καροτσάκι με το οποίο μετακινούνταν και στεκόταν στα πόδια του.

Στο γνωστό πολυκατάστημα, όπου φιλοξενήθηκε το event, ήταν φυσικά παρούσα η Χάρις Αλεξίου, καθώς και πολλοί φίλοι των γραμμάτων, αλλά και γιατροί με ειδικότητα στην ορθοπεδική. Με τη βοήθεια συναδέλφων τους, άλλωστε, κατόρθωσε να επανακάμψει και ο ήρωας του βιβλίου.

offer

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...