Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Σασμός»: Η Στέλλα μεταφέρεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Στέλλα...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στον ναό των Μουσών στην Ακαδημία Πλάτωνος, σύμφωνα με Ιταλούς ερευνητές, ο...

Τον τάφο του Πλάτωνα υποστηρίζουν ότι εντόπισαν στην Αθήνα...

Η Πιερίδη με το νέο αγόρι της

«Ο έρωτας με έρωτα περνάει» λέει ένα λαϊκό διαχρονικό...

Ο ίδιος μανιακός σκότωσε Δώρα και Αγραφιώτη;

❱❱ Το σενάριο που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. και τα κοινά στοιχεία των δύο υποθέσεων που προκαλούν ανατριχίλα Από τον
Θεοδόση Π. Πάνου

Αδιέξοδο συναντούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας στην προσπάθειά τους να εξακριβώσουν το κίνητρο της φρικτής δολοφονίας της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη κι αυτό τους κάνει να εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο ο δράστης να είναι ο μανιακός δολοφόνος που είχε στήσει σε πολύ κοντινή απόσταση ενέδρα θανάτου στη συνταξιούχο διευθύντρια ασφαλιστικής εταιρίας Ελευθερία Αγραφιώτου και κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερος!

«Η δολοφονία της Αγραφιώτου στην περιοχή του Αμαρουσίου παραμένει ανεξιχνίαστη και από τότε γινόταν λόγος για έναν μανιακό δολοφόνο που στοχεύει γυναίκες» έλεγε χαρακτηριστικά αστυνομικός που έχει απόλυτη γνώση των ερευνών.

Το Β’ Νεκροταφείο, όπου δολοφονήθηκε άγρια η άτυχη Δώρα, απέχει μόλις τρία χιλιόμετρα, σε μια νοητή ευθεία, από το σούπερ μάρκετ όπου είχε βρεθεί επίσης άγρια δολοφονημένη η 69χρονη Αγραφιώτου. Για τον λόγο αυτόν, οι έμπειροι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών «ξεσκονίζουν» τους φακέλους τους ως και πριν από πέντε χρόνια, ώστε να διαπιστώσουν αν στη Ριζούπολη, και σε ακτίνα αρκετών χιλιομέτρων στην ευρύτερη περιοχή, είχαν γίνει βίαιες επιθέσεις σε βάρος μοναχικών γυναικών.

Οπτικό υλικό

Η πρώτη από αυτές τις επιθέσεις που έχουν μπει στο μικροσκόπιο των ανδρών της Ασφάλειας είναι αυτή που δέχτηκε η Ελευθερία Αγραφιώτου στο τρίτο υπόγειο πάρκινγκ σούπερ μάρκετ του Αμαρουσίου. Κι αυτό γιατί όσο οι αστυνομικοί αγνοούν το κίνητρο του δολοφόνου της 32χρονης εφοριακού, που θα ξεκαθάριζε το θολό τοπίο, τόσο διευρύνεται ο κύκλος των υπόπτων.

Οι αστυνομικοί περιμένουν την ολοκλήρωση της επεξεργασίας του οπτικού υλικού από τις κάμερες που εξετάζεται στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και σε αυτό φέρεται ότι απεικονίζεται η άτυχη Δώρα τη στιγμή που κατευθύνεται προς το νεκροταφείο. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμα και αυτό το υλικό είναι υπό αμφισβήτηση, καθώς οι συγγενείς του θύματος δεν αναγνώρισαν με απόλυτη βεβαιότητα τη νεαρή γυναίκα που φαίνεται στα βίντεο.

wtywet 1

Από την άλλη πλευρά, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν εισαγάγει τον αριθμό του κινητού της 32χρονης κοπέλας στο λογισμικό παρακολούθησης τηλεφωνικών συνδιαλέξεων που έχουν στη διάθεσή τους, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν πού βρίσκεται η συσκευή. Μέχρι στιγμής, όμως, το κινητό της εφοριακού βρίσκεται εκτός λειτουργίας. Στο μεταξύ, ο πατέρας της Δώρας Ζέμπερη κατέθεσε επί τέσσερις ώρες στους αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών, χωρίς όμως να προσθέσει νέα στοιχεία στις έρευνες. Πάντως, οι αστυνομικοί κάνουν φύλλο και φτερό τις τελευταίες ώρες το ταξί του για ύπαρξη DNA.

«Οι σχέσεις μου με τη σύζυγο είναι πάρα πολύ κακές. Από την ημέρα που έφυγα από το σπίτι, έστρεψε τα παιδιά μας εναντίον μου και δεν με άφηνε ούτε να τους μιλήσω. Αν ήμουν στο σπίτι, δεν θα πάθαινε κακό η Δώρα μου. Εγώ θα είχα επίβλεψη, θα πρόσεχα τα παιδιά μου και δεν θα άφηνα κανέναν να τους κάνει κακό» υποστήριξε ο Κώστας Ζέμπερης και πρόσθεσε πώς πληροφορήθηκε τη δολοφονία της κόρης του:

«Τα ξημερώματα έμαθα από τον γιο μου ότι σκότωσαν τη Δώρα κι έφυγα άρον άρον, να πάω στο νεκροταφείο, να μάθω λεπτομέρειες. Στο σπίτι δεν πήγα ποτέ, γιατί ήμουν σίγουρος ότι θα με έδιωχναν. Εγώ τα παιδιά μου τα λατρεύω και κανένας δεν μπορεί να φανταστεί πόσο άσχημα αισθάνομαι που δεν έχω επαφή μαζί τους».

Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια: 

offer

Ο άλυτος γρίφος με τον μανιακό που επιτέθηκε στη συνταξιούχο στο υπόγειο πάρκινγκ

wtywet 3Οταν στις 21 Απριλίου του 2016 γινόταν γνωστή η εξαφάνιση της Ελευθερίας Αγραφιώτου (φωτό) από το Νέο Ηράκλειο, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα εξελισσόταν σε ένα θρίλερ και θα παρέμενε άλυτο αίνιγμα ως σήμερα…

Το αυτοκίνητό της 69χρονης βρέθηκε 22 μέρες μετά από έναν υπάλληλο σούπερ μάρκετ στο Μαρούσι, που το είδε στο δεύτερο επίπεδο του υπόγειου γκαράζ. Ομως, ο χώρος δεν ερευνήθηκε σωστά τότε.

Λίγες μέρες αργότερα, στις 25 Μαΐου, το πτώμα της άτυχης γυναίκας εντοπίστηκε στο ίδιο κτίριο που ήταν και το αυτοκίνητό της, από τη δυσοσμία που ένιωσαν κάποιοι υπάλληλοι! Η σορός της ήταν πεσμένη στο κλιμακοστάσιο, παντού υπήρχαν αίματα, στα σκαλιά, τους τοίχους μέχρι και στην πόρτα του τρίτου γκαράζ, και φαινόταν ότι η 69χρονη είχε παλέψει για να σωθεί.

Ο δράστης τη χτύπησε και προσπάθησε να τη βιάσει, αφού είχε βγάλει το παντελόνι και το εσώρουχό της. Σίγουρα γνώριζε καλά τον χώρο όπου επέλεξε να επιτεθεί, γιατί έφυγε χωρίς να γίνει αντιληπτός. Το συγκεκριμένο υπόγειο δεν χρησιμοποιούνταν και δεν υπήρχαν εκεί κάμερες και φώτα, αλλά υπήρχε πόρτα που έβγαζε έξω από το κτίριο.

Ως τώρα κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν ο δράστης ήταν κάποιος μανιακός βιαστής ή αποφασισμένος ληστής, σεσημασμένος ή όχι.

Οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής έχουν ερευνήσει κάθε πιθανό πρόσωπο που μπορούσε να διαπράξει αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα και δεν είναι υπερβολή ότι έχουν εξεταστεί εκατοντάδες άτομα.

wtywet 2

Ωστόσο, το μόνο στοιχείο που έχουν στη διάθεσή τους είναι ένα «ορφανό» αποτύπωμα κοντά στο σημείο όπου είχε αφήσει η άτυχη γυναίκα το αυτοκίνητό της. Ετσι, ο φάκελος της υπόθεσης παραμένει ανοιχτός.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΤΣΑΛΑΣ

{{-PCOUNT-}}24{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...