Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Ούρλιαζε αλλά νόμιζαν ότι… θρηνούσε για αγαπημένο της πρόσωπο

❱❱ Μάρτυρες δεν έδωσαν σημασία στις κραυγές της Δώρας • Αποκαλύψεις για την ώρα της δολοφονίας μέσα στο νεκροταφείο Από τον
ΓΙΑΝΝΗ ΚΩΤΣΑΛΑ

Ο χώρος και τα πρόσωπα που βρέθηκαν στο Β’ Κοιμητήριο την ημέρα της άγριας σφαγής της Δώρας Ζέμπερη συνεχίζουν να δίνουν συνταρακτικά στοιχεία, την ώρα που το βασικότερο δεδομένο μέχρι στιγμής είναι το στίγμα του κινητού της άτυχης κοπέλας, που εξέπεμψε δέκα λεπτά μετά τη δολοφονία από την περιοχή της Ομόνοιας.

Η εκπομπή «Φως στο τούνελ», με επιτόπια έρευνα της Αγγελικής Νικολούλη, πρόσθεσε νέα και ιδιαίτερα σημαντικά κομμάτια στο παζλ αυτού του φρικτού εγκλήματος.

Τα ουρλιαχτά της 32χρονης κοπέλας την ώρα που ο ψυχάκιας killer τής κατάφερνε αλλεπάλληλες μαχαιριές θεωρήθηκαν από αυτήκοους μάρτυρες κάτι συνηθισμένο για τον χώρο του νεκροταφείου, έτσι κανείς δεν σκέφτηκε να πάει μέχρι τον τομέα 7 για να δει τι συμβαίνει. Οπως είπε εργαζόμενος του κοιμητηρίου, «αν το werhgeθύμα φώναζε αμέσως βοήθεια, ίσως να ακουγόταν. Ομως, ούρλιαζε και αυτό είναι το οξύμωρο. Στον χώρο του κοιμητηρίου πολλοί άνθρωποι εκφράζουν τον θρήνο τους με αυτόν τον τρόπο και όλοι νομίζουν ότι κάποιος ξεσπά για κάποιον αγαπημένο που έχασε. Δυστυχώς, όλα δείχνουν πως η κοπέλα καθυστέρησε να ζητήσει βοήθεια και έδωσε χρόνο στον δράστη να φύγει» είπε χαρακτηριστικά στην Αγγελική Νικολούλη.

Δεν ήταν η μόνη περίπτωση, αφού όσοι έσπευσαν σε δεύτερο χρόνο, όταν η Δώρα ήταν ήδη νεκρή, θεώρησαν ότι οι κραυγές της ήταν πένθιμες, δίνοντας την ευκαιρία στον δράστη να εξαφανιστεί, πιθανότατα πηδώντας τη μάντρα.

Την ίδια ώρα, αναμένεται με αγωνία η εμφάνιση ενός ζευγαριού που πήγαινε τακτικά στο κοιμητήριο, για το οποίο μαρτυρίες αναφέρουν ότι ίσως είδε τη σκηνή, αλλά δεν έχει ακόμα δώσει κατάθεση. Πολλά ερωτήματα προκαλεί, επίσης, μια πληροφορία που δόθηκε στην εκπομπή, αργά το βράδυ, από άγνωστο άτομο που υποστήριξε ότι γνωρίζει τον δράστη και μάλιστα τον προσδιόρισε.

Περίεργο τηλεφώνημα

Το περίεργο είναι ότι το τηλεφώνημα στο «Τούνελ» έγινε από κινητό, το οποίο, όπως αποδείχθηκε, ήταν κλεμμένο! Επίσης, κατά τη διάρκεια της εκπομπής προέκυψε ότι λίγο μετά τη δολοφονία ένας άγνωστος άνδρας επικοινώνησε με εταιρία κινητής τηλεφωνίας και ζήτησε να μάθει πώς μπορεί να εντοπιστεί το στίγμα του κινητού τηλεφώνου του.

Αλλη σημαντική μαρτυρία που ανέδειξε η δημοσιογραφική έρευνα προέρχεται από εργαζόμενο στο κοιμητήριο, ο οποίος, μιλώντας στην Αγγελική Νικολούλη, είπε ότι λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία και μέσα στην αναστάτωση παρατήρησε έναν άνδρα, που δεν είχε δει άλλη φορά, να φεύγει από το νεκροταφείο.

Σύμφωνα με την περιγραφή, είχε ύψος περίπου 1,75 και ήταν γεροδεμένος γύρω στα 40 με 45, καστανομάλλης. Επίσης, ήταν αξύριστος και φορούσε παλιά ρούχα δουλειάς αλλά όχι λερωμένα.

Φορούσε τζιν παντελόνι, πορτοκαλί μπλουζάκι, μπεζ γιλέκο και σκούρα μπλε πάνινα παπούτσια. Επίσης, φεύγοντας, είπε κάτι στα ελληνικά, που δεν κατάλαβε ο μάρτυρας.

Πάντως, κανένα από τα σενάρια για την ώρα δεν έχει εδραιωθεί απόλυτα, καθώς λείπουν βασικά κομμάτια σε αυτό το θρίλερ, όπως ακόμα και το όργανο του εγκλήματος, το οποίο, παρά τις επίμονες έρευνες των αστυνομικών, δεν έχει εντοπιστεί.

Χτυπούσε με το μαχαίρι του σαν μανιασμένος

Τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης, ο οποίος διενήργησε τη νεκροτομή στη σορό της άτυχης κοπέλας, δίνουν μια εικόνα για τη φύση της δολοφονίας.

Η άτυχη Δώρα δέχτηκε μαχαιριές τόσο στην πλάτη όσο και στον θώρακα, από τις οποίες οι 8 με 10 έπληξαν τον πνεύμονα και την καρδιά. Παράλληλα το χτύπημα σχήματος ακανόνιστου «Γ» στο μάγουλο της κοπέλας δεν δείχνει ότι είναι κάτι σαν υπογραφή του δολοφόνου.

Επίσης, δεν υπήρξαν ίχνη έντονης πάλης, αφού υπήρχε μόνο ένα χτύπημα από γροθιά κάτω από το μάτι. Οσο για το κίνητρο του βιασμού, αυτό δεν στηρίζεται, καθώς το παντελόνι της κοπέλας ήταν κουμπωμένο και φορούσε την μπλούζα της, ενώ δεν βρέθηκαν ίχνη του δράστη πάνω της. Οσο για το DNA που βρέθηκε στα νύχια της, αυτό εξετάζεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Ο ιατροδικαστής έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η 32χρονη προσπαθούσε να ξεφύγει από την τραγική μοίρα της, ενώ δεχόταν ακόμα και πισώπλατα μαχαιριές από τον δράστη.

Οσο για το ύψος του δολοφόνου, αυτό υπολογίζεται από τα χτυπήματα σε περίπου 1,75, ενώ φαίνεται ότι για κάποιον λόγο χτυπούσε με το μαχαίρι του, σαν μανιασμένος.

offer

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...