Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Eσφαξε τη Δώρα για να πάρει τη δόση του!

❱❱  Νεκρή για μια χούφτα ευρώ από το μαχαίρι του μανιακού ❱❱ Στα χέρια της Αστυνομίας ο 58χρονος τοξικομανής killer της εφοριακού

Από τον
Θεοδόση Π. Πάνου

Για ένα κινητό και λίγα κέρματα που είχε στο πορτοφόλι της κατακρεούργησε ένας σεσημασμένος τοξικομανής την άτυχη εφοριακό Δώρα Ζέμπερη με 14 μαχαιριές μέσα στο Β΄ Νεκροταφείο στη Ριζούπολη! Το ίδιο κινητό, όμως, ήταν αυτό που πρόδωσε τον δολοφόνο, όταν πήγε να το πουλήσει για να εξασφαλίσει τη δόση του.

Οι διωκτικές Αρχές κατάφεραν να «δέσουν» τον δράστη, τόσο από το DNA που βρέθηκε στα νύχια της άτυχης εφοριακού όσο και από τα αποτυπώματά του.

Από χθες το πρωί ο άνθρωπος που συντάραξε το πανελλήνιο σκοτώνοντας με πρωτοφανή αγριότητα την 32χρονη Δώρα βρίσκεται πλέον στα χέρια της Ασφάλειας Αττικής. Πρόκειται για τον 58χρονο Εμμανουήλ Σ., μόνιμο θαμώνα των στενών της πλατείας Ομονοίας, που είναι χρόνια εθισμένος στη χρήση ηρωίνης και έχει απασχολήσει επανειλημμένα τις Αρχές για ναρκωτικά και κλοπές.

Μαχαιριές

Από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί, προκύπτει ότι ο μεσήλικας τοξικομανής προσπάθησε να αρπάξει το κινητό και την τσάντα της άτυχης γυναίκας, όσο εκείνη προσευχόταν στο μνήμα του αδικοχαμένου φίλου της. Η Δώρα αντέδρασε και μάλιστα του κατάφερε ακόμα και χτύπημα, με αποτέλεσμα εκείνος να εξαγριωθεί, να την καταδιώξει και να της καταφέρει αλλεπάλληλες μαχαιριές, δύο από αυτές στο πρόσωπο.

Αμέσως μετά, ο δολοφόνος πήγε στο πίσω μέρος του κοιμητηρίου, πήδησε τη μάντρα από ένα σημείο που είναι χαμηλή και κινήθηκε παράλληλα με τις γραμμές του ηλεκτρικού, ώσπου βγήκε στη λεωφόρο Ηρακλείου. Στο ύψος του σταθμού του ΗΣΑΠ είχε σταθμεύσει ένα μηχανάκι μικρού κυβισμού, με το οποίο διέφυγε αρχικά προς την περιοχή των Πετραλώνων και στη συνέχεια στην Ομόνοια, όπου προσπάθησε να πουλήσει το κινητό της άτυχης κοπέλας.

esr 0811 011 cmyk

Οι έμπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών εξέταζαν σοβαρά από την πρώτη στιγμή το ενδεχόμενο της ληστείας. Αμυδρό φως στην έρευνά τους άρχισε να διαφαίνεται όταν κατάφεραν από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας να βρουν μια θολή εικόνα του δράστη, την ώρα που κινούνταν στη λεωφόρο Ηρακλείου. Η εικόνα του υπόπτου χάθηκε στον σταθμό του ΗΣΑΠ, αλλά δεν φάνηκε να μπαίνει σε αυτόν και οι αστυνομικοί συμπέραναν πως τελικά δεν διέφυγε με κάποιον συρμό.

Το τελευταίο στίγμα του κινητού της άτυχης Δώρας εντοπίστηκε στην ευρύτερη περιοχή της Ομονοίας, όπου το έκλεισε ο δράστης. Οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι θα πήγαινε να το πουλήσει και με την εικόνα του από το κλειστό κύκλωμα στα χέρια, άρχισαν να ψάχνουν ένα ένα τα καταστήματα και τους πλανόδιους που πωλούν μεταχειρισμένα κινητά τηλέφωνα, ορισμένα εκ των οποίων κλεμμένα. Ετσι, σε ένα από τα καταστήματα της οδού Μενάνδρου ανακάλυψαν την άκρη του μίτου της Αριάδνης, που τους οδήγησε στη λύση του μυστηρίου.

Κάμερες

Ο καταστηματάρχης τούς επιβεβαίωσε πως την επίμαχη ημέρα της δολοφονίας είχε εμφανιστεί ένας άνδρας που είχε στην κατοχή του ένα ακριβό smartphone και θέλησε να του το πουλήσει, προκειμένου να εξασφαλίσει χρήματα για να αγοράσει τη δόση του.
Το συγκεκριμένο κατάστημα διέθετε κάμερα ασφαλείας και οι αστυνομικοί έκαναν έλεγχο στο οπτικό υλικό που είχε καταγράψει την επίμαχη ημέρα, όπου πλέον είδαν πεντακάθαρα το πρόσωπο του στυγνού δολοφόνου!

Αμέσως ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου στα στέκια τοξικομανών σε Πετράλωνα, Ομόνοια και Πατήσια και, χθες το πρωί, προσήχθησαν στα γραφεία του Τμήματος Ανθρωποκτονιών δύο γνωστοί του δράστη, οι οποίοι αποκάλυψαν πού βρίσκεται το σπίτι του στα Πατήσια. Μια ομάδα αστυνομικών έκανε έφοδο και πέρασε χειροπέδες στον δολοφόνο, ο οποίος παραδέχτηκε ότι βρισκόταν στο Β΄ Νεκροταφείο την ημέρα της δολοφονίας.

Σε βάρος του ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχικά κατάσταση, ληστεία τελεσθείσα με ιδιαίτερη σκληρότητα, παράνομη οπλοχρησία και οπλοκατοχή.

offer

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...