Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Τη σκότωσα, ήπια πρέζα και έπεσα για ύπνο!

❱❱ Η προανακριτική κατάθεση-σοκ του killer της Δώρας
❱❱ Το χρονικό της φρίκης μέσα από τα μάτια του τοξικομανούς Από τουw
Θεοδόση Π. Πάνου, Ντέμη Ντάβαρη

Με απίστευτα κυνικό τρόπο, που προκαλεί οργή, περιγράφει στην προανακριτική κατάθεση του πώς έκοψε με 14 μαχαιριές το νήμα της ζωής της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη ο 58χρονος τοξικομανής Εμμανουήλ Σοροπίδης – Εζετζιάν για να αρπάξει τα μόλις 5 ευρώ που είχε στην τσάντα της και το κινητό της, το οποίο πούλησε αντί 20 ευρώ για να εξασφαλίσει τη δόση του.

«Οι πληγές που έχω στα χέρια μου είναι από σπασίματα τζαμιών αυτοκινήτων, για κάτι τέτοιο πήγαινα στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών. Ομως τα πράγματα εκεί στράβωσαν. Εκεί πήγαινα και παλιότερα και έπαιρνα κάτι ασημένια κηροπήγια και καντήλια που έβρισκα εκεί. Κάτι τέτοιο ήθελα να κάνω κι εκείνο το απόγευμα, αλλά η κακιά η ώρα το έφερε και μαζί μου κουβαλούσα ένα μαχαίρι, στιλέτο ήταν. Είδα μια νεαρή κοπέλα να κλαίει μπροστά σε έναν τάφο… Την έβλεπα πρώτη φορά στη ζωή μου. Κοίταξα γύρω μου και δεν είδα κανέναν, μόνο κάτι γριές, κι αυτές αρκετά μέτρα μακριά. Τότε σκέφτηκα να πάω να πάρω την τσάντα της κοπέλας, γιατί πίστευα ότι σίγουρα θα έχει κάποια λεφτά μέσα» ανέφερε και πρόσθεσε:

wertgwer 2

«Ετσι κι έκανα. Την πλησίασα από πίσω, της έβγαλα το μαχαίρι και της είπα: “Δώσε μου την τσάντα σου τώρα”. Εκείνη γύρισε ξαφνικά και άρχισε να με τραβάει και να χτυπιόμαστε, ενώ φώναζε κιόλας. Εγώ κρατούσα στο δεξί μου χέρι το μαχαίρι και με το άλλο τραβούσα την τσάντα για να την πάρω. Χωρίς να καταλάβω πώς και ενώ παλεύαμε και πέφτανε γλάστρες και άλλα πράγματα γύρω μας, τη χτύπησα με το μαχαίρι. Δεν θυμάμαι ακριβώς πόσες φορές. Μετά η κοπέλα, που ήταν ματωμένη, άφησε την τσάντα και άρχισε να τρέχει προς την πόρτα του νεκροταφείου φωνάζοντας βοήθεια. Εγώ γύρισα προς τα πίσω από όπου είχα μπει κρατώντας την τσάντα της κοπέλας στα χέρια μου. Είχα σαστίσει εκείνη τη στιγμή, δεν ήξερα τι έκανα. Είχα θολώσει, κοίταξα τα χέρια μου και είδα ότι ήταν γεμάτα αίματα. Το αίμα ήταν της κοπέλας, γιατί εγώ δεν είχα χτυπήσει. Εβγαλα μια χαρτοπετσέτα και σκούπισα τα αίματα» παραδέχθηκε στεγνά ο αδίστακτος δολοφόνος. Επειτα όπως ομολόγησε, πήδησε πάλι τη μάντρα του νεκροταφείου και άρχισε να περπατάει παράλληλα με τις γραμμές του ΗΣΑΠ…

wertgwer 3

«Η καρδιά μου χτυπούσε τόσο δυνατά. Κοίταξα μέσα στην τσάντα, είχε ένα λευκό iPhone 5 με τα ακουστικά του, ένα πορτοφόλι με κάρτες και 5 ευρώ. Τα είχα χαμένα εκείνη την ώρα. Μετά έφυγα από εκεί και σε διαφορετικούς κάδους σκουπιδιών πέταξα το μαχαίρι και την μπλούζα που φορούσα, γιατί είχε γεμίσει με αίματα της κοπέλας. Μετά πήρα το αστικό λεωφορείο και κατέβηκα στην Ομόνοια».

wertgwer 1

Ο δολοφόνος περιγράφει πώς πούλησε όσο όσο το iPhone της 32χρονης για να εξασφαλίσει τη δόση του, όχι παραπάνω από ένα τέταρτο του γραμμαρίου ηρωίνη: «Πούλησα το κινητό σε μαγαζί Πακιστανών μαζί με τα ακουστικά για 20 ευρώ. Hμουν αγχωμένος και ιδρωμένος. Hθελα να το πουλήσω όσο πιο γρήγορα γίνεται για να εξαφανιστώ από εκεί. Μετά ψώνισα πρέζα από τη Βάθης και πήγα σπίτι, την ήπια και κοιμήθηκα για να ηρεμήσω. Oταν έγινε το κακό, δεν είχα πιει πρέζα, αλλά είχα στερητικά. Oλον αυτόν τον καιρό, από τότε που έκανα το κακό μέχρι σήμερα, έβλεπα τις ειδήσεις που έλεγαν για την κοπέλα και σκεφτόμουν τις συμφορές που προκάλεσα. Περίμενα να με βρείτε και να σας πω τι έγινε. Με το που σας τα είπα έφυγε ένα βάρος από μέσα μου, που το κουβαλούσα και δεν είχα πει τίποτα σε κανέναν για το κακό που είχα κάνει».

wertgwer 4

Ο 58χρονος αποκαλύπτει ακόμη γιατί οι αστυνομικοί δεν βρήκαν την τσάντα της άτυχης Δώρας: «Επίσης θέλω να σας πω ότι μία εβδομάδα περίπου μετά το κακό και αφού έβλεπα στις ειδήσεις την έκταση που είχε πάρει το θέμα, γύρισα εκεί που είχα πετάξει την τσάντα και άλλα πράγματα της κοπέλας και τους έβαλα φωτιά»!

Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια: 

offer

ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΛΙΝΤΣΑΡΙΣΑΝ ΤΟΝ 58ΧΡΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

Αγριο ξύλο, κατάρες και απειλές σημάδεψαν τη χθεσινή μεταγωγή στα δικαστήρια της Ευελπίδων του 58χρονου τοξικομανούς Μανώλη Σοροπίδη – Εζετζιάν, ο οποίος ομολόγησε στις αστυνομικές Αρχές ότι κατακρεούργησε με 14 μαχαιριές την άτυχη Δώρα Ζέμπερη για λίγα ευρώ που θα του εξασφάλιζαν τη δόση του.

Η οργή της μητέρας, του πατέρα, των συγγενών της αδικοχαμένης εφοριακού, αλλά και απλών πολιτών έγινε ποτάμι που πλημμύρισε το προαύλιο των δικαστηρίων, τόσο κατά την άφιξή του στο γραφείο του 18ου τακτικού ανακριτή όσο και κατά την αποχώρησή του μετά την προθεσμία που έλαβε για να απολογηθεί την Παρασκευή. Το εξαγριωμένο πλήθος κατόρθωσε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό και να φτάσει στον 58χρονο κατηγορούμενο χτυπώντας τον, εκτοξεύοντας αντικείμενα και βρίζοντάς τον.

«Αλήτη, έφαγες το κορίτσι. Ξεφτίλα, δολοφόνε. Αφήστε μας να τον σκοτώσουμε. Εχουμε παιδιά κι εμείς! Αλήτη, δολοφόνε, να πεθάνεις!» φώναζαν όσοι βρίσκονταν στα δικαστήρια, με τους άνδρες της Αστυνομίας να δίνουν μάχη για να φυγαδεύσουν τον κατηγορούμενο.

«Θάνατος στον δολοφόνο» φώναζε με λυγμούς η μητέρα του θύματος, την ώρα που οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να συγκρατήσουν τον πατέρα, ο οποίος ούρλιαζε: «Αφήστε με να τον πιάσω στα χέρια μου»!

Εκτός εαυτού ήταν και ο αδελφός της Δώρας Ζεμπέρη βγαίνοντας από το κτίριο 9, όπου νωρίτερα -σύμφωνα με πληροφορίες- η μητέρα του θύματος είχε λιποθυμικό επεισόδιο. Οι αστυνομικοί κατάφεραν τελικά, συγκρατώντας την, να βάλουν τον 58χρονο στο αυτοκίνητο και να αποχωρήσουν.

Ο 58χρονος, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της ληστείας που τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα και της παράνομης οπλοφορίας – οπλοχρησίας, μπήκε στο γραφείο του ανακριτή και βγήκε ανέκφραστος, ζητώντας, μέσω του συνηγόρου του, προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του.

Ντέμη Ντάβαρη

—-

O «ΚΩΛΑΡΑΚΙΑΣ» ΠΟΥ ΕΙΧΕ «ΦΑΕΙ» 20 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Για ένα σεσημασμένο άτομο με βαρύ ποινικό παρελθόν κάνουν λόγο οι γείτονες του δράστη της δολοφονίας της Δώρας Ζέμπερη στη συνοικία του πατρικού του σπιτιού στη Νέα Ιωνία, σκιαγραφώντας το προφίλ του 58χρονου δολοφόνου, που είναι γνωστός στη γειτονιά του ως ο «Κωλαράκιας».

Οπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων στη γειτονιά όπου βρίσκεται το σπίτι στο οποίο μεγάλωσε ο φονιάς της Δώρας, από τα νεανικά του χρόνια ο Μανώλης Σοροπίδης – Εζετζιάν είχε μπλέξει με την παρανομία και τον υπόκοσμο, ενώ έκανε διάφορες δουλειές του ποδαριού για να βγάζει χρήματα.

Το 2011 καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 20 ετών για εμπορία ναρκωτικών, καθώς είχε συλληφθεί έχοντας στην κατοχή του 35 κιλά χασίς. Μετά την αποφυλάκισή του, έχοντας εκτίσει τα 3/5 της ποινής του, επέτρεψε στο πατρικό του σπίτι στην οδό Ελλησπόντου και άρχισε να μπλέκει ξανά με τα ναρκωτικά.

«Στην αλητεία ήταν πάντα. Από μικρό παιδί και αυτός και ο μακαρίτης ο πατέρας του ήταν μπλεγμένοι» λέει στην «Espresso» ο κ. Βασίλης, που συχνάζει χρόνια στα στέκια της οδού Σινώπης και γνωρίζει καλά την οικογένεια του δράστη της δολοφονίας της 32χρονης εφοριακού.

«Βίο και πολιτεία» χαρακτηρίζουν τον 58χρονο τοξικομανή οι περισσότεροι γείτονές του, οι οποίοι αποκαλύπτουν και τους δύο γάμους που είχε κάνει στο παρελθόν. «Εχει ένα παιδί με μια Τσιγγάνα. Προτού πάει φυλακή, είχε παντρευτεί μια άλλη γυναίκα στην Κόρινθο. Εκεί, με τη βάρκα, έμαθε και το ψάρεμα» λέει στην «Espresso» ο κ. Ηλίας, που διατηρεί το καφενείο της περιοχής και αποκαλύπτει πως ο 58χρονος εμφανιζόταν πολλές φορές στο μαγαζί του με διαφορετικά αμάξια «φίλων» του.

Το σπίτι της οδού Ελλησπόντου είχε ουσιαστικά εγκαταλειφθεί μετά τον θάνατο του πατέρα του 58χρονου και ο δολοφόνος της άτυχης Δώρας το επισκεπτόταν μόνο για να μεταφέρει πράγματα. Την Κυριακή, ωστόσο, αρκετοί τον είδαν να μπαίνει στο πατρικό του και να περνά εκεί τη νύχτα, κινώντας τις υποψίες της γειτονιάς.

Ο 58χρονος επέλεξε να κρυφτεί στο πατρικό του σπίτι, καθώς από το Σάββατο τόσο ο ίδιος όσο και ο φίλος του που τον φιλοξενούσε στο Γαλάτσι είχαν εξαφανίσει τα ίχνη τους. Μάλιστα, ο δράστης της στυγερής δολοφονίας είχε ξυρίσει το κεφάλι του για να μην αναγνωρίζεται.
«Από το Σάββατο ψάχνω τον Γιώργο, αλλά είναι εξαφανισμένος. Μόνο ότι συνέλαβαν τον άλλον με τα κλειδιά του σπιτιού έμαθα» λέει ο κ. Θανάσης Κατσίμπας, ιδιοκτήτης του διαμερίσματος στο οποίο φιλοξενούνταν το τελευταίο δίμηνο ο 58χρονος στην οδό Τανάγρας, ελάχιστα μέτρα μακριά από το σπίτι του θύματός του!

Κώστας Στάμου

{{-PCOUNT-}}32{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...