Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

«Σασμός»: Η Βασιλική βάζει στην Καλλιόπη μία ιδέα για τον Μαθιό, αναγκάζοντάς...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Εύα...

Αφροδίτη Σκαφίδα: «Είχα μια δύσκολη γέννα, χρειάστηκε να την πάρουν με καισαρική»

Ελευθερία θα λέγεται η κόρη! Μία από τις πιο...

H Ελένη Μενεγάκη ενημέρωσε τους συνεργάτες της ότι απάντησε αρνητικά στην πρόταση...

Ένα Μegaλο όχι είπε η Ελένη Μενεγάκη στα στελέχη...

Να ξεσπιτωθούν για να αποφύγουν νέα καταστροφή προτιμούν 115 οικογένειες από τον...

Να ξεσπιτωθούν από το χωριό τους προκειμένου να αποφύγουν...

Εξπρές του μεσονυκτίου για το μοντέλο με την κοκαΐνη

❱❱ Κόρη αστυνομικού η 19χρονη Ειρήνη Μελισσαροπούλου, η οποία πιάστηκε στο Χονγκ Κονγκ με ναρκωτικά 
❱❱ Η απειλή της ισόβιας κάθειρξης και το σοκ των γονιών, που νόμιζαν ότι σπούδαζε σε ΙΕΚ στην Καλαμάτα ΑΠΟ ΤΟΝ
ΓΙΑΝΝΗ ΚΩΤΣΑΛΑ

Μια λανθασμένη επιλογή γκρέμισε -ίσως για πάντα- τα όνειρα της 19χρονης κόρης αστυνομικού Ειρήνης Μελισσαροπούλου, η οποία μεγάλωσε με γαλλικά και πιάνο και φιλοδοξούσε να κατακτήσει τις λαμπερές πασαρέλες της μόδας.

Ομως, η απόπειρά της να μεταφέρει 2,6 κιλά κοκαΐνης -άγνωστο για τίνος λογαριασμό- την αναγκάζει πλέον να ζει το δικό της «Εξπρές του μεσονυκτίου» στις φυλακές του Χονγκ Κονγκ και να απειλείται με ισόβια κάθειρξη!

Στα κρατητήρια

Ο πατέρας της 19χρονης έπαθε σοκ όταν είδε στο διαδίκτυο ότι η κόρη του δεν βρισκόταν στην Καλαμάτα για να σπουδάσει σε κάποιο ΙΕΚ, όπως νόμιζε, αλλά την οδηγούσαν οι αστυνομικοί στα κρατητήρια του αεροδρομίου f7 0του Χονγκ Κονγκ, με χειροπέδες και κουκούλα στο κεφάλι! Η οικογένεια έχει πολύ καλή φήμη στη Μυτιλήνη, καθώς ο πατέρας της είναι ένας έντιμος αστυνομικός και η μητέρα της μια αξιοπρεπέστατη δημόσιος υπάλληλος.

Η όμορφη Ειρήνη, η οποία μεγάλωσε με σωστές βάσεις, αναζήτησε την καριέρα του μοντέλου και ένα διάστημα δοκίμασε την τύχη της ως χορεύτρια στη Θεσσαλονίκη. Αφού σύναψε σχέση με έναν νεαρό στρατιωτικό, έφυγε στα τέλη Αυγούστου από το νησί και τον περασμένο Σεπτέμβριο η χαμηλών τόνων κοπέλα αποφάσισε να πάει στην Καλαμάτα για σπουδές, κάτι που οι δικοί της δεν διαπίστωσαν αν όντως έγινε. Τίποτα δεν προμήνυε ότι δύο μήνες αργότερα θα βρισκόταν στη μακρινή Αιθιοπία και στη συνέχεια στο ακόμη πιο μακρινό Χονγκ Κονγκ, μεταφέροντας έναν σάκο γεμάτο κόκα, αξίας άνω των 300.000 δολαρίων! Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο τελικός προορισμός των ναρκωτικών φαίνεται πως ήταν η Αθήνα.

Λίγες μέρες προτού ξεκινήσει ο εφιάλτης της Ειρήνης, η ίδια είχε κάνει ένα περίεργο post στο facebook. Η 19χρονη κοπέλα έγραφε: «Επιλέγω να είμαι ευτυχισμένη. Οχι γιατί όλα γύρω μου είναι καλά, @ρχ@δ@ είναι. Επιλέγω την ευτυχία γιατί η ζωή, διάολε, είναι πολύ μικρή για να χωρέσει η μιζέρια» έγραφε στη φωτογραφία που είχε «ανεβάσει».

Η 19χρονη βρίσκεται στα χέρια των τοπικών Αρχών και ελάχιστα έχουν γίνει γνωστά για την τύχη της, αφού δεν της έχει δοθεί το δικαίωμα να επικοινωνήσει με τους δικούς της. Πάντως, το αδίκημά της θεωρείται ιδιαίτερα σοβαρό στο Χονγκ Κονγκ και επισύρει ποινή ισόβιας κάθειρξης και πρόστιμο ύψους περίπου 500.000 ευρώ!

Βαποράκι

Το περίεργο είναι ότι η Ελληνίδα καλλονή είναι η τέταρτη γυναίκα βαποράκι που συλλαμβάνεται για τον ίδιο λόγο στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο. Ετσι, οι τοπικές Αρχές ερευνούν το σενάριο να έχουν στρατολογηθεί από το ίδιο διεθνές κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης. Από όσα του είπαν οι γονείς της Ειρήνης, ο δικηγόρος της οικογένειας Σάκης Κεχαγιόγλου υποθέτει ότι η 19χρονη πρέπει να έχει πέσει θύμα μαφιόζων που εκμεταλλεύτηκαν τη δίψα της για καριέρα στο μόντελινγκ και τη μετέτρεψαν σε πειθήνιο βαποράκι ναρκωτικών, φυσικά αναλώσιμο!

Μια παράμετρος που ερευνάται είναι το ενδεχόμενο η 19χρονη να είχε ανταποκριθεί σε κάποια αγγελία-παγίδα, καθώς το τελευταίο δεκαπενθήμερο είχε επικοινωνήσει μόνο μία φορά με τους γονείς της και κατόπιν βρέθηκε στην Αιθιοπία, απ’ όπου ανέβασε και το τελευταίο της post στο facebook.

«Πρόκειται για μια εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση και μάλιστα ήδη ερευνούμε τις διακρατικές συμφωνίες με την Κίνα για το ενδεχόμενο έκδοσή της» είπε χαρακτηριστικά για την εξέλιξη της υπόθεσης ο κ. Κεχαγιόγλου και συμπλήρωσε ότι σε αυτή την περίπτωση το αδίκημα τεκμηριώνεται και από τον ελληνικό νόμο.

Στο Χονγκ Κονγκ οι διαδικασίες είναι πολύ χρονοβόρες και μάλιστα η ανάλυση των ναρκωτικών από το χημείο μπορεί να διαρκέσει έναν ολόκληρο χρόνο! Κατόπιν, θα γίνει η δίκη και ως τότε η Ειρήνη Μελισσαροπούλου θα παραμένει κρατούμενη. Πηγές του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρουν ότι η κοπέλα ζήτησε να έχει επικοινωνία με τις ελληνικές Αρχές, ότι οι Κινέζοι τής έχουν ορίσει δικηγόρο και ότι δεν είναι γνωστό αν έχει ζητήσει ακόμα να επικοινωνήσει με τους γονείς της.

offer

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Δεν θα πιστέψετε ποιος διάσημος τραγουδιστής είναι το αγοράκι στη φωτογραφία

Ο 37χρονος σήμερα διάσημος τραγουδιστής ανέβασε μια φωτογραφία του...