Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ Espresso: Στα άδυτα του καρτέλ με τον 1,5 τόνο κάνναβη

❱❱ Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι, τα συνθηματικά των μελών της μαφίας και ο ρόλος-κλειδί businessman στη Μύκονο, που τάιζε την καλή κοινωνία!«Tουρίστες» (!) δήλωσαν οι 11 εμπλεκόμενοι στην υπόθεση μεταφοράς 1,5 τόνου χασίς στα ελληνικά χωρικά ύδατα, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά την κινηματογραφική καταδίωξη του ταχύπλοου σκάφους τους, που ξεκίνησε από την Κέρκυρα και ολοκληρώθηκε στην… Τζια, όπου ακινητοποιήθηκε με τη βοήθεια πλωτών και εναέριων μέσων του Λιμενικού!

Οι συλληφθέντες, δύο Ιταλοί, ένας Βούλγαρος, έξι Αλβανοί και δύο Ελληνες, μεταξύ των οποίων και ο επιχειρηματίας Σπύρος Καρδάμης που «τάιζε» στη Μύκονο την καλή κοινωνία, αρνήθηκαν στις απολογίες τους ενώπιον του τακτικού ανακριτή τις κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, δήλωσαν… άγνοια για το παράνομο φορτίο που μετέφεραν, χωρίς ωστόσο να πείσουν τις δικαστικές Αρχές. Ολοι τους κρίθηκαν προφυλακιστέοι και οδηγήθηκαν στις φυλακές Κορυδαλλού.

esrgseg

Σύμφωνα με τη δικογραφία, την οποία φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η «Espresso», το κουβάρι της πολύκροτης υπόθεσης, που θυμίζει σενάριο από τη γνωστή σειρά με βαρόνους ναρκωτικών «Narcos», άρχισε να ξεδιπλώνεται όταν, ύστερα από πληροφορίες, οι ελληνικές Αρχές άρχισαν να παρακολουθούν το κινητό τηλέφωνο του επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στο νησί των ανέμων. Από την καταγραφή των συνομιλιών αποκαλύφθηκε η πολυδαίδαλη δράση του οργανωμένου διεθνούς κυκλώματος, που μετέφερε με μυστικότητα ποσότητες «μαμούθ» ναρκωτικών στη χώρα μας και σε χώρες της Ευρώπης.

Τα κατηγορούμενα μέλη της οργάνωσης συμμετείχαν σε δομημένη ομάδα με διαρκή δράση και έκαναν… χρυσές δουλειές, χρησιμοποιώντας υπερσύγχρονα ταχύπλοα σκάφη με μεγάλη ιπποδύναμη για να αναπτύσσουν ταχύτητα και να διαφεύγουν σε περίπτωση καταδίωξης!

Μάλιστα, επέλεγαν προσεκτικά τους συνεργάτες τους, όπως τον οδηγό του γερανοφόρου που βοηθούσε οποιαδήποτε χρονική στιγμή σε ανελκύσεις και σε καθελκύσεις, φροντίζοντας να είναι «εχέμυθοι, εμπιστοσύνης και διαθέσιμοι».

erthert

Η περιπετειώδης καταδίωξη, που έγινε πριν από περίπου μία εβδομάδα, καταχωρίστηκε ως η μεγαλύτερη επιχείρηση στην ιστορία του Ελληνικού Λιμενικού! Αμέσως μετά την αναχώρηση του επίμαχου σκάφους από το λιμάνι της Αγίας Μαρίνας στο Πόρτο Ράφτη, στις 6 το πρωί της Παρασκευής, σήμανε συναγερμός στο Σώμα και αμέσως ενεργοποιήθηκε ο επιχειρησιακός σχεδιασμός!

Σαν ταινία του Χόλιγουντ

Το σκάφος εντοπίστηκε λίγες ώρες αργότερα στο στενό Κέρκυρας – Αλβανίας με πορεία προς τις αλβανικές ακτές και ξεκίνησε η καταδίωξή του! Μάλιστα, εν μέσω συνεχών ελιγμών στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, οι επιβαίνοντες φέρεται ότι προσπαθούσαν ταυτόχρονα να ξεφορτωθούν τόσο τα ναρκωτικά όσο και τον οπλισμό που μετέφεραν, ρίχνοντάς τα στη θάλασσα.

qrtre

Η καταδίωξη, που έμοιαζε βγαλμένη από ταινία του Χόλιγουντ, συνεχίστηκε επί ένα ολόκληρο 24ωρο! Τελικά, παρά τις δύσκολες συνθήκες, οι λιμενικοί κατόρθωσαν να ακινητοποιήσουν το σκάφος τις βραδινές ώρες του Σαββάτου, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μακρονήσου και Κέας. Για να το πετύχουν, rtgarμάλιστα, χρειάστηκε η συμβολή των ελεύθερων σκοπευτών της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών, οι οποίοι έριξαν στοχευμένες βολές από ελικόπτερο του Λιμενικού. Μετά τη σύλληψη των τριών επιβατών του ταχυπλόου, οι έρευνες συνεχίστηκαν σε σπίτια και ξενοδοχεία των νοτίων προαστίων, όπου εντοπίστηκαν και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

«Ο Ιταλός οδηγός του ταχυπλόου δεν είναι ο κάτοχος των ναρκωτικών. Αποδέχεται τα πραγματικά περιστατικά της συμμετοχής του σε αυτό, που έχει κάνει υπό τη μορφή της απλής διακίνησης ναρκωτικών υπό καθεστώς βίας και απειλών. Θα διεκδικήσει στο δικαστήριο να αναγνωριστεί ότι βρισκόταν σε κατάσταση ανάγκης» δήλωσε ο συνήγορός του Γιάννης Γλύκας.

Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια: 

offer

O επιχειρηματίας της Μυκόνου που είχε ρόλο «κλειδί»!

Ρόλο-κλειδί στην εγκληματική οργάνωση που έφερε στα ελληνικά χωρικά ύδατα 1,5 τόνο χασίς φέρεται ότι αποδίδουν οι Αρχές στον επιχειρηματία Σπύρο Καρδάμη από τη Γλυφάδα, το κινητό του οποίου αποκάλυψε τις κινήσεις του κυκλώματος.

Ο 65χρονος, πατέρας δύο παιδιών, είναι ο ιδιοκτήτης της γνωστής μπιραρίας με την επωνυμία ΟLLA στην κοσμική Μύκονο, αλλά και πρόεδρος της ναυτιλιακής εταιρίας Καλντέρα Νέπα, με έδρα τον Αλιμο, με σκάφη της οποίας φέρεται ότι γίνονταν οι μεταφορές των ναρκωτικών.

aergar

Τα συγκεκριμένα πανάκριβα ταχύπλοα σκάφη, τα οποία, σύμφωνα με το διαβιβαστικό έγγραφο των αστυνομικών Αρχών, «αποτελούν την αιχμή του δόρατος για τα παράνομα δρομολόγια της εγκληματικής οργάνωσης», φυλάσσονταν υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας σε πάρκινγκ σκαφών στο Πόρτο Ράφτη και στα Καλύβια Θορικού. Μάλιστα, μέλη της ομάδας «φρόντιζαν τα σκάφη να έχουν τις καλύτερες μηχανές, τα καλύτερα ανταλλακτικά και την καλύτερη δυνατή συντήρηση για να μπορούν να αντεπεξέλθουν έμφορτα σε ταξίδι μεγάλης διάρκειας, ελαχιστοποιώντας τους κινδύνους σε τυχόν καταδίωξη από σκάφη του Λιμενικού».

Ο 65χρονος κατηγορούμενος φέρεται ότι είχε… ρυθμιστικό ρόλο, μεσολαβώντας στις επικοινωνίες μεταξύ των μελών της ομάδας και κανονίζοντας τις ώρες και τις ημέρες των δρομολογίων, καθ’ υπόδειξη των ανώτερων στην… ιεραρχία συγκατηγορουμένων του!

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί αλλά και τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, ο Σπύρος Καρδάμης είναι το πρόσωπο που κανονίζει τις… βενζίνες και τα φορτηγά (σ.σ.: τους γερανούς που χρησιμοποιούνταν στην καθέλκυση των σκαφών). Μάλιστα, την εμπλοκή του στην εγκληματική οργάνωση, σύμφωνα με τις Αρχές, επιβεβαιώνει και άλλη μία θαλάσσια μεταφορά ναρκωτικών, τον περασμένο Αύγουστο, όταν οι ιταλικές Αρχές ακινητοποίησαν ταχύπλοο που μετέφερε 2,2 τόνους χασίς.

Σε εκείνη την περίπτωση το σκάφος με την επωνυμία «ΤΑΤΑΜΙΤΑ» αποδείχτηκε πως ήταν εγγεγραμμένο στο Λιμεναρχείο Σαρωνικού, υπό την ιδιοκτησία της εταιρίας Bella Vita Food ΕΠΕ – ΟLLA, που εκπροσωπεί ο επιχειρηματίας της Μυκόνου.

«Σοκολατίνες» και «κασέρι» τα συνθηματικά για τα αλισβερίσια

Τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας που έπαιρναν τα κατηγορούμενα μέλη της εγκληματικής ομάδας προκειμένου να μην αφήνουν ίχνη και οι κωδικές ονομασίες που χρησιμοποιούσαν για να μη γίνονται αντιληπτά όταν έκαναν αλισβερίσια αποκαλύπτονται στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που κατέγραψε ο κοριός της ΕΛ.ΑΣ. και φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η «Espresso».

-L.E.: Ελα, φίλε.
-Υ.S.: Να κλείσουν οι πόρτες; Εντάξει; Τελειώσανε;
-L.E.: Ναι, ναι, πες τους να κλείσει το τέτοιο…
-Υ.S.: Εεε… θα γυρίσετε πίσω; Nα βγάλω τις κάμερες;
-L.E.: Οχι, όχι, θα γυρίσουμε αύριο την ίδια ώρα θα ξανάρθουμε.
-Y.S.: Α, πάρε με ό,τι ώρα, να πω να κλείσουν τις κάμερες.

Y.S.: Ε, το απόγευμα θα είμαι, 6 η ώρα θα είμαι στο μαγαζί.
L.E.: Ναι, γιατί… ήθελα να σου πω να βάλεις λίγη κουκούλα εκεί πάνω, όλο, όλο το σκα…
Y.S.: Ολο το;
L.E.: Nαι, ναι, να του βάλεις λίγο κουκούλα… έλα.
Y.S.: Ολο το σκάφος;
L.E.: Nαι, γιατί έχω αυτά πάνω γι’ αυτό.
Y.S.: Να βάλω την κουκούλα πάνω;
L.E.: Eχω τα τέτοια πάνω, σου λέω… (ακατάληπτο)
Y.S.: Τώρα να το πω… βάλε βγάλε.
L.E.: Να μην πάρει κάνα μπιτόνι αυτός που μπαίνει μέσα, ρε.
Y.S.: Η γυναίκα μου θα πάει εκεί να βάλει την κουκούλα!

Ελεγε «καφέ», εννοούσε τόκο

Σε άλλο διάλογο μελών της ομάδας γίνεται λόγος για… σοκολατίνες, μετρητά, κασέρι και… καφέ, εννοώντας τον τόκο!

– Β.: Θυμάσαι το τελευταίο που… το γλυκό που πήρες;
– Θ.: Τελευταίο;
-B.: Ναι, ρε, το γλυκό!
-Θ.: Ναι.
B.: Ναι, άμα βρεις κανένα με cash… δεν είναι.
Θ.: Η σοκολατίνα δεν λες;
B.: Ναι.
Θ.: Για πόσα λεφτά;
B.: Δύο το αφήνει αυτός, μου ‘βγαλε… έκανε το μεροκάματο.
(…)
Θ.: Προβλήματα, ε; To άλλο με κάνα οχτάρι, δηλαδή, να φέρει τα… γίνεται;
B.: Το άκουσα γίνεται, μα… συνέχεια κασέρι…
Θ.: Για κασέρι τα λεφτά, κασέρι, το ξέρει…
Β.: Ακουσε, άκου με…
Θ.: Ναι.
Β.: Εγώ με σένα μιλάω… τι μου δίνουνε τιμές.
Θ.: Ναι.
Β.: Δεν σου βάζω καφέ…

{{-PCOUNT-}}31{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...