Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

Σάσα Μπάστα: Ποιους τσάκωσε ο φακός στα γενέθλια της τραγουδίστριας

Glamorous γενέθλια για τη Σάσα Μπάστα. Η γνωστή τραγουδίστρια...

Μαρίνα Σάττι: Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι σε κατάστημα ΟΠΑΠ

Λίγες ημέρες πριν την αναχώρησή της για το Μάλμε...

Ψυχώ με φρουρό του Σημίτη για ένα… σπίτι

❱❱ Τι εξομολογούνται στην Espresso οι γείτονες για το «ήσυχο παιδί» που έγινε μακελάρης Από τον
Θεοδόση Π. Πάνου

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κάποιος την ασύλληπτη τραγωδία, μέρες Χριστουγέννων, που ξεκλήρισε μια ολόκληρη οικογένεια στους Αγίους Αναργύρους, με πρωταγωνιστή έναν αστυνομικό που υπηρετούσε στη φρουρά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.

Ο 46χρονος αρχιφύλακας Χρήστος Ζαπαντιώτης από το Αγρίνιο δεν δίστασε να σκοτώσει με το υπηρεσιακό όπλο του την πεθερά του επειδή δεν του έγραφε το διαμέρισμά της, αλλά δεν έμεινε εκεί… Εκτέλεσε εν ψυχρώ τη γιατρό σύζυγό του και τη μόλις 3,5 χρόνων κορούλα τους την ώρα που κοιμόταν, προτού γράψει τον επίλογο του απίστευτου δράματος με μια σφαίρα στο δικό του κεφάλι σε στάση προσευχής δίπλα στο παιδικό κρεβατάκι του νεκρού παιδιού του!

Κληρονομικά

Οι οικονομικές διαφορές και τα κληρονομικά θόλωσαν το μυαλό και όπλισαν το χέρι του 46χρονου, ο οποίος επέστρεψε το βράδυ της Κυριακής από τα Ιωάννινα όπου είχε πάει το Σαββατοκύριακο συνοδεύοντας τον πρώην πρωθυπουργό. Κίνητρο της τραγωδίας φαίνεται ότι ήταν η διαμάχη που είχε με την πεθερά του, λόγω της άρνησή της να μεταβιβάσει στον ίδιο και στη σύζυγό του Ελένη Χερουβείμ ένα ακίνητο.

Πιθανότατα η διένεξή τους αφορούσε το διώροφο σπίτι της οδού Ευριπίδου στους Αγίους Αναργύρους, στον δεύτερο όροφο του οποίου διέμεναν ο αρχιφύλακας με τη ρευματολόγο σύζυγό του και το παιδί τους, και στον πρώτο η πεθερά του. Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, για τους έμπειρους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά σχετικά με τα αίτια, ώσπου να έχουν στα χέρια τους σαφή συμπεράσματα για το κίνητρο.

Το πρωτοφανές μακελειό, που θυμίζει αρχαιοελληνική τραγωδία, ίσως συνέβη τις βραδινές ώρες της Κυριακής προς ξημερώματα Δευτέρας, καθώς τα πρώτα ευρήματα του ιατροδικαστή δείχνουν ότι το άτυχο αγγελούδι κοιμόταν στο κρεβατάκι του, όταν ξέσπασε η δολοφονική μανία του πατέρα του. Οταν οι αστυνομικοί μπήκαν στο διαμέρισμα, αντίκρισαν ένα σκηνικό απίστευτης φρίκης. Μητέρα και κόρη ήταν πεσμένες στο πάτωμα του σαλονιού μέσα σε λίμνες αίματος και σε απόσταση μεταξύ τους, ενώ στον τοίχο ήταν εμφανέστατα τα σημάδια από τους απανωτούς πυροβολισμούς που είχε ρίξει ο δολοφόνος και αυτόχειρας με το υπηρεσιακό πιστόλι του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχιφύλακας φαίνεται να σκότωσε πρώτα τη σύζυγό του πυροβολώντας την εξ επαφής στο στήθος και στη συνέχεια καταδίωξε μέσα στο διαμέρισμα την πεθερά του, πυροβολώντας ταυτόχρονα εναντίον της! Στο σαλόνι και στον διάδρομο του διαμερίσματος βρέθηκαν έξι κάλυκες από πυροβόλο όπλο των 9 χιλιοστών.

Γονατιστός στο κρεβατάκι της

Ωστόσο, η εικόνα που συντάραξε τους έμπειρους αστυνομικούς ήταν αυτή που αντίκρισαν όταν μπήκαν στο παιδικό δωμάτιο και βρήκαν τη μόλις 3,5 ετών Μυρτώ να κείτεται νεκρή στο κρεβατάκι της, στην άκρη του οποίου ήταν γονατιστός σε στάση προσευχής ο παιδοκτόνος με ένα τραύμα στη δεξιά κροταφική χώρα!

Ο μακελάρης από την Αιτωλοακαρνανία υπηρετούσε από το 1996 στη φρουρά του Μεγάρου Μαξίμου και συγκεκριμένα στο πλευρό του τότε πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, ενώ στη συνέχεια είχε μετακινηθεί στη φρουρά της Βουλής. Από εκεί τα τελευταία χρόνια αποσπάστηκε εκ νέου στη φρουρά του πρώην πρωθυπουργού. Το 2011 ο 46χρονος αρχιφύλακας πέρασε με επιτυχία τα ψυχολογικά εργομετρικά τεστ των ψυχολόγων της ΕΛ.ΑΣ. και κρίθηκε κατάλληλος να συνεχίσει να φέρει το υπηρεσιακό όπλο του.

Η 48χρονη σύζυγος του αστυνομικού Ελένη Χερουβείμ ήταν γνωστή γιατρός ρευματολόγος και διατηρούσε ιατρείο στην περιοχή των Αγίων Ανάργυρων, ενώ παράλληλα εργαζόταν σε μεγάλο ιδιωτικό θεραπευτήριο των βορείων προαστίων. Επίσης και η μητέρα της ήταν γιατρός παθολόγος. Χθες το πρωί η 48χρονη δεν πήγε στην εργασία της στο θεραπευτήριο, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοί της να αρχίσουν να την αναζητούν. Παράλληλα, καθώς το κοριτσάκι του ζευγαριού δεν είχε εμφανιστεί στον παιδικό σταθμό, άρχισαν να αναζητούν τους γονείς και οι υπεύθυνοι. Οι συγγενείς της οικογένειας ανησύχησαν καθώς δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν με το ζευγάρι και πήγαν στη διώροφη κατοικία της οδού Ευριπίδου, όπου βρέθηκαν αντιμέτωποι με το αποτρόπαιο θέαμα.

Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια: 

offer

Οι γείτονες δεν πιστεύουν πώς το «ήσυχο παιδί» έγινε μακελάρης

Σοκαρισμένη είναι η γειτονιά των Αγίων Αναργύρων από την είδηση της οικογενειακής τραγωδίας που αποκαλύφθηκε στη μονοκατοικία της οδού Ευριπίδου. Από νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας συγγενείς και φίλοι έφτασαν στο σπίτι, προσπαθώντας να καταλάβουν πώς μέσα σε λίγα λεπτά ο αρχιφύλακας ξεκλήρισε όλη την οικογένειά του και έβαλε τέλος στη ζωή του.

43q5y246y

Οπως λένε οι γείτονες της οικογένειας, ο αστυνομικός ήταν ένα πολύ ήσυχο παιδί και δεν είχε δώσει ποτέ κανένα δικαίωμα ούτε ο ίδιος ούτε και η σύζυγός του που με τη στήριξη της μητέρας της φρόντιζε με πολλή αγάπη τη μικρή Μυρτώ.

«Αυτή η γυναίκα όχι απλώς δεν τους χώριζε, αλλά τους στήριζε και στα πολύ δύσκολα που πέρασαν με τον θάνατο του αδελφού της Ελένης» αποκαλύπτει στην «Espresso» μια κάτοικος της περιοχής.

Συγκλονιστική είναι και η περιγραφή του Γιώργου Διδασκάλου, εξαδέλφου της δολοφονημένης ρευματολόγου, ο οποίος αντίκρισε πρώτος τους συγγενείς του πνιγμένους στο αίμα, όταν έσπασε την πόρτα του διαμερίσματός τους: «Είχαμε ανησυχήσει το πρωί. Προσπαθήσαμε να δούμε τι συμβαίνει και γιατί έλειπαν τέσσερα άτομα. Το μικρό δεν είχε πάει στο σχολείο του. Η μητέρα με την κόρη ήταν στο σαλόνι, το μωρό στο κρεβάτι και ο πατέρας γονατισμένος μπροστά…» περιέγραψε ο εξάδελφος της Ελένης, ο οποίος διέκρινε από το παράθυρο του σπιτιού ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Τραγική φιγούρα ήταν ο θείος της γιατρού, ο οποίος μόλις το Σάββατο έπινε καφέ με το ζευγάρι στο καφενείο της γειτονιάς της οδού Ευριπίδου και σήμερα ετοιμάζει την κηδεία της αγαπημένης ανιψιάς του!

«Μπήκα σε ένα σπίτι και βρήκα μόνο νεκρούς! Χάθηκε μια οικογένεια σήμερα. Κανείς δεν φανταζόταν ότι μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο» τονίζει στην «Espresso» ο κ. Νίκος, συγκρατώντας με δυσκολία τα δάκρυά του.

Κώστας Στάμου

—-

Σοκαρισμένοι οι συνάδελφοι γιατροί της άτυχης Ελένης

Συντετριμμένοι είναι οι συνάδελφοι της αδικοχαμένης 48χρονης που δολοφονήθηκε μαζί με το παιδί και τη μητέρα της από τον αστυνομικό σύζυγό της, προτού βάλει και ο ίδιος τέλος στη ζωή του, στο σπίτι τους στους Αγίους Αναργύρους. Η ρευματολόγος Ελένη Χερουβείμ εργαζόταν στην ιδιωτική κλινική ΙΑΣΩ General. Η είδηση της εν ψυχρώ δολοφονίας της μεταδόθηκε αστραπιαία, γεμίζοντας θλίψη το προσωπικό, τη διοίκηση, αλλά και όσους έτυχε να γνωρίζουν την άτυχη γυναίκα. Οπως δήλωσαν οι συνάδελφοι της 48χρονης, η Ελένη Χερουβείμ ήταν πολύ καλή στη δουλειά της και δεν είχε δώσει ποτέ το παραμικρό δικαίωμα. Μάλιστα, όπως είπαν, τίποτα στη συμπεριφορά της δεν μαρτυρούσε ότι μπορεί να αντιμετώπιζε προβλήματα στον γάμο της. Αντιθέτως, φαινόταν να διατηρεί εξαιρετική σχέση με τον σύζυγό της. Ο αστυνομικός, πάλι, σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, ήταν πολύ ευγενικός και έδειχνε να ενδιαφέρεται για τη 48χρονη. Αυτός, εξάλλου, ήταν και ο λόγος που όλοι ξαφνιάστηκαν και έπαθαν σοκ μόλις μεταδόθηκε η είδηση του πρωτοφανούς μακελειού. 

Τι είπε ο πρώην πρωθυπουργός για τον Χρήστο Ζαπαντιώτη

Πάγωσε ο Κώστας Σημίτης όταν πληροφορήθηκε το μακελειό που προκάλεσε ο 46χρονος αστυνομικός που υπηρετούσε για χρόνια ολόκληρα στη φρουρά του και ήταν η σκιά του. Ο πρώην πρωθυπουργός εξέδωσε χθες ανακοίνωση στην οποία δηλώνει συντετριμμένος, ενώ παράλληλα τονίζει ότι ο Χρήστος Ζαπαντιώτης ήταν ένας εξαίρετος επαγγελματίας και άριστος στη δουλειά του όλα τα χρόνια που υπηρέτησε κοντά του.

qrtyewyt

«Πρόκειται για ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία. Ο Χρήστος Ζαπαντιώτης ήταν ένας εξαίρετος επαγγελματίας και άριστος στη δουλειά του σε όλα τα χρόνια που υπηρέτησε στην προσωπική μου ασφάλεια. Είμαι συντετριμμένος για το τραγικό γεγονός. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στις δύο οικογένειες» αναφέρει.

{{-PCOUNT-}}31{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...