Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Τρόμος τα Χριστούγεννα

❱❱ Αναρχικοί σπέρνουν τον πανικό και απειλούν ότι θα βάλουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ τρόφιμα και αναψυκτικά με υδροχλωρικό οξύ Για τρίτη φορά τα τελευταία χρόνια αυτοαποκαλούμενοι αναρχικοί βάζουν στο στόχαστρό τους ανυποψίαστους καταναλωτές, στους οποίους σπέρνουν τον τρόμο την ώρα που ετοιμάζονται για τα χριστουγεννιάτικα ψώνια τους, καθώς απειλούν ότι έχουν δηλητηριάσει με υδροχλωρικό οξύ τρόφιμα και αναψυκτικά που προορίζονται για τα ράφια των σούπερ μάρκετ!

Στις σοκαριστικές φωτογραφίες που ανήρτησαν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου και προκάλεσαν εκτεταμένες έρευνες από Αντιτρομοκρατική και τον ΕΦΕΤ φαίνεται καθαρά ότι μολύνουν προϊόντα συγκεκριμένης φίρμας αναψυκτικού με διεθνή κυκλοφορία, αλλά και συσκευασίες με αλλαντικά και φρέσκο γάλα ελληνικών εταιριών, χρησιμοποιώντας μια σύριγγα που περιέχει το επικίνδυνο καυστικό υγρό. Υποστηρίζουν, μάλιστα, ότι καταφεύγουν σε αυτού του είδους την «τυφλή» τρομοκρατία με σκοπό να πλήξουν τον… καταναλωτισμό εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων!

Φυσικά είναι άγνωστο σε ποιες αγορές της επικράτειας θα καταλήξουν τα συγκεκριμένα προϊόντα. Ομως, αν φτάσουν τελικά στα ράφια των σούπερ μάρκετ, μπορεί να κινδυνεύσουν οι ζωές ακόμα και παιδιών που ενδέχεται να τα καταναλώσουν! Προφανώς, όμως, το μυαλό ή η συνείδηση των «επαναστατών» της κακιάς ώρας δεν φτάνουν ως εκεί…

Δεν είναι η πρώτη φορά που αναρχική ομάδα βάζει σε εφαρμογή το αποκαλούμενο «σχέδιο πράξης Νέμεσις 3» με τα φερόμενα ως δηλητηριασμένα προϊόντα. Η πρώτη φορά που έστειλαν σχετική προκήρυξη ήταν το 2013 και το επανέλαβαν το 2016. Και στις δύο περιπτώσεις, είχε διαπιστωθεί από την Αντιτρομοκρατική και τον ΕΦΕΤ ότι τελικά τα μολυσμένα εμπορεύματα δεν είχαν φτάσει ποτέ στα ράφια των καταστημάτων. Ωστόσο, δεν είναι δυνατόν να μην πάρουν οι Αρχές στα σοβαρά αυτή την απειλή, καθώς αφορά την υγεία του καταναλωτικού κοινού και κυρίως παιδιών. Για τον λόγο αυτόν, η κινητοποίηση των Αρχών ήταν άμεση.

Προκήρυξη

Το σαμποτάζ που οι Μαυροπράσινοι Εμπρηστές ισχυρίζονται ότι έκαναν στα επώνυμα προϊόντα έγινε γνωστό μέσα από προκήρυξη που απέστειλαν μαζί με φωτογραφικό υλικό από τη δηλητηρίαση των συγκεκριμένων προϊόντων με σύριγγα που περιέχει υδροχλωρικό οξύ, δηλαδή χλωρίνη. Στο κείμενό τους αναφέρουν: «Αυτές τις μέρες των Χριστουγέννων χιλιάδες κόσμος αφήνει τον καναπέ για να κάνει τα απαραίτητα ψώνια για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, γεμίζοντας τις κενές υπάρξεις τους με καταναλωτικά σκουπίδια με όμορφα και αστραφτερά περιτυλίγματα. Ολο αυτό το πανηγύρι έχει ως θύματα εκατομμύρια ζωντανά πλάσματα όπου είτε σφάζονται για να φτάσουν στο τραπέζι των ζωντανών/νεκρών είτε στραγγίζονται μέχρι τελευταίας σταγόνας για να ικανοποιήσουν τις γευστικές ανάγκες τους. Αναγνωρίζουμε πως αυτό γίνεται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, απλώς τις συγκεκριμένες ημέρες το φαινόμενο αυτό είναι σε έξαρση. Γι’ αυτόν τον λόγο επιλέξαμε να κάνουμε σαμποτάζ στα παρακάτω προϊόντα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Για πρακτικούς λόγους παραθέτουμε ένα δείγμα οπτικού υλικού από τα προϊόντα που δηλητηριάσαμε με υδροχλωρικό οξύ, βήμα προς βήμα. Θα ξεκινήσουμε να τα επανατοποθετούμε στα ράφια από τις 20.12 ως και τις 24.12 σε διαφορετικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ σε όλη την Αθήνα και όλη τη Θεσσαλονίκη».

Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια: 

offer

«Αν το κάνουν, θα τρέμω να ψωνίσω»

Τρόμο και ανησυχία έχει σκορπίσει στους διαδρόμους των σούπερ μάρκετ η απειλή που εξαπέλυσε η αντιεξουσιαστική ομάδα Μαυροπράσινοι Εμπρηστές για τη δηλητηρίαση προϊόντων ευρείας κατανάλωσης με υδροχλωρικό οξύ. Οι καταναλωτές που πήγαν για ψώνια χθες στα σούπερ μάρκετ δεν κρύβουν την ανασφάλεια και τον φόβο που τους προκάλεσε το ενδεχόμενο να αγοράσουν μολυσμένα προϊόντα και δείχνουν να είναι πιο προσεκτικοί με όσα βάζουν στο καλάθι τους.

«Δεν πιστεύω ότι θα το κάνουν. Απλώς, είναι ένας εκφοβισμός της κοινωνίας. Αν όμως το κάνουν, θα τρέμω να ψωνίσω» λέει στην «Espresso» ο Γιάννης Χαντάμπης, που βγήκε από το σούπερ μάρκετ εμφανώς προβληματισμένος για τις «ωρολογιακές» βόμβες που απειλούν το πιάτο του.

f5 dsc01527

Στον διπλανό διάδρομο δύο κυρίες έκαναν τα ψώνια της ημέρας με περισσότερη προσοχή στην επιλογή των τροφίμων, μετά την απειλή των αναρχικών. «Μας έχει λούσει κρύος ιδρώτας. Εχουμε παιδιά και μας τρομάζει να αρχίσουν να δηλητηριάζουν τα τρόφιμα» τονίζουν στην «Espresso» η κυρία Γιώτα και η κυρία Ανθή, επισημαίνοντας πως ήδη το οικογενειακό τραπέζι απειλείται από τα χημικά και τα συντηρητικά των τροφίμων που ψωνίζουν από τα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Από την πλευρά του, ο κ. Δημήτρης δείχνει πιο ψύχραιμος απέναντι στην απειλή των αναρχικών και περιμένει από τις εταιρίες τροφίμων να εξασφαλίσουν την ποιότητα των προϊόντων και τη δημόσια υγεία.

«Επαφίεμαι στις εταιρίες για να φροντίσουν, με ελέγχους, να προστατεύσουν τους καταναλωτές. Αν δεν γίνει ούτε αυτό, τότε ναι, θα υπάρξει πρόβλημα» προσθέτει.

ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

—-

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΕΤ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ

Μετά τον σάλο που ξέσπασε για τα δηλητηριασμένα τρόφιμα ο ΕΦΕΤ εξέδωσε χθες ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Με κυρίαρχο γνώμονα την προάσπιση της δημόσιας υγείας και την προστασία του καταναλωτή, ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη όπως για προληπτικούς λόγους να μην προβούν στην προμήθεια των κάτωθι προϊόντων ανεξαρτήτως παρτίδας για το χρονικό διάστημα 20 έως 25 Δεκεμβρίου 2017:

Μεμονωμένες συσκευασίες “COCA – COLA” σε πλαστική συσκευασία PET του 1,5 λίτρου

Μεμονωμένες συσκευασίες “COCA – COLA LIGHT” σε πλαστική συσκευασία PET του 1.5 λίτρου

Συσκευασίες “Παριζάκι Υφαντής” των 500 γρ. και των 350 γρ.

Φρέσκο Γάλα Πλήρες ΔΕΛΤΑ του 1 λίτρου σε χάρτινη συσκευασία μπλε χρώματος.

Επίσης, καλούνται οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι οποίες διαθέτουν στον τελικό καταναλωτή τα ανωτέρω προϊόντα, να τα απομακρύνουν άμεσα από τον χώρο πώλησης. Σημειώνεται στο σημείο αυτό ότι οι εταιρίες οι οποίες διακινούν στην ελληνική αγορά τα εν λόγω προϊόντα έχουν αρχίσει την προληπτική απομάκρυνσή τους, συνεργάζονται δε εποικοδομητικά με την Ελληνική Αστυνομία και τον ΕΦΕΤ, συμβάλλοντας έτσι και αυτές στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του θέματος.

Ο ΕΦΕΤ, που σε κάθε περίπτωση έχει ήδη ξεκινήσει τους σχετικούς ελέγχους στις στοχοποιημένες αγορές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και σε στενή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, θα ήθελε να διαβεβαιώσει τους Ελληνες καταναλωτές ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να προστατευθεί η υγεία τους από τέτοια συμβάντα».

{{-PCOUNT-}}26{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...