Η Γαρμπή έφαγε 13 μήνες φυλάκιση!

❱❱ Καταδικάστηκε με τριετή αναστολή για οφειλές στην Εφορία που υπερβαίνουν τα…Από την
Ντέμη Ντάβαρη

Προφητικοί αποδείχθηκαν οι στίχοι του νέου τραγουδιού της Καίτης Γαρμπή με τίτλο «Ολα εδώ πληρώνονται», το οποίο κυκλοφόρησε μόλις πριν από τρεις εβδομάδες!

Σε επιβεβαίωση του ρεφρέν που λέει «κάποια στιγμή θα σε δικάσει η ζωή», η δημοφιλής τραγουδίστρια βρέθηκε κατηγορούμενη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας για ανεξόφλητες οφειλές στην Εφορία που υπερβαίνουν τα 100.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 13 μηνών με τριετή αναστολή!

Οπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, τα ανεξόφλητα χρέη της Καίτης Γαρμπή που έχουν βεβαιωθεί στην Εφορία προέρχονται από πρόστιμα, τα οποία της επέβαλε για παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων έπειτα από εξονυχιστικούς ελέγχους στα βιβλία της σε βάθος δεκαετίας.

Η γνωστή καλλιτέχνις δεν παρέστη στη δίκη της αλλά εκπροσωπήθηκε από τον συνήγορό της, ο οποίος έδωσε μάχη να πείσει την έδρα να αναβάλει την εκδίκαση της υπόθεσης. Ο δικηγόρος υποστήριξε ότι εκκρεμεί σχετική προσφυγή της Καίτης Γαρμπή στα διοικητικά δικαστήρια και ζήτησε αναβολή της δίκης έως την έκδοση της απόφασης.

«Εχετε εξοφλήσει το ποσό ή έχετε προβεί σε κάποια ρύθμιση; Διότι με βάση τον πίνακα χρεών της ΔΟΥ που έχουμε στα χέρια μας, δεν προκύπτει κάτι τέτοιο…» ρώτησε η πρόεδρος του δικαστηρίου.

«Οχι, δεν υπάρχει ρύθμιση, αλλά έχουμε προσφύγει στη διοικητική Δικαιοσύνη. Η προσφυγή μας συζητήθηκε πριν από δύο εβδομάδες, στις 12 Ιανουαρίου, και η απόφαση εκκρεμεί» απάντησε ο συνήγορος της τραγουδίστριας.

Ωστόσο, η έδρα έκρινε ότι η προσφυγή δεν είναι συναφής με τη συγκεκριμένη δίωξη και απέρριψε το αίτημα της αναβολής. «Η κυρία Γαρμπή δεν είναι επιχείρηση, είναι ελεύθερος επαγγελματίας. Εγιναν έλεγχοι στα βιβλία της και προέκυψαν πρόστιμα, γιατί θεωρήθηκε ανειλικρινές το εισόδημά της. Γι’ αυτό προσφύγαμε στα διοικητικά δικαστήρια!» επέμεινε ο δικηγόρος, τονίζοντας ότι οι υποθέσεις ταυτίζονται. «Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της αναβολής. Παρακαλώ να προχωρήσουμε, κύριε συνήγορε» ήταν η απάντηση της έδρας.

Ο συνήγορος της τραγουδίστριας επισήμανε ότι η πελάτισσά του δεν έχει απασχολήσει ποτέ τη Δικαιοσύνη. «Η κυρία Γαρμπή έχει μακρά πορεία στο καλλιτεχνικό στερέωμα και είναι γνωστή για τη φιλανθρωπική δράση της. Εχει συμμετάσχει σε φιλανθρωπικά γκαλά, έχει βοηθήσει ανέργους, αστέγους, παιδιά με ειδικές ανάγκες και ακόμη και τώρα, εν μέσω κρίσης, εξακολουθεί να βοηθά με όποιον τρόπο μπορεί» τόνισε και πρόσθεσε: «Η Καίτη Γαρμπή συνεργάστηκε εξαρχής με τις φορολογικές Αρχές, γιατί θέλει να ξεδιαλύνει αυτή η κατάσταση».

Κληρονομιά

Ωστόσο, ένα έγγραφο της δικογραφίας που αφορούσε υπόλοιπο οφειλής του 2008 από κληρονομιά έδωσε νέα αφορμή στον συνήγορό της να υποβάλει αίτημα αναβολής! «Δεν ξέρω καμία οφειλή από κληρονομιά! Να αναβάλετε, για να κληθεί μάρτυρας από την Εφορία να μας διευκρινίσει τι είναι αυτό!» ζήτησε από το δικαστήριο. «Εμείς εδώ δεν εξετάζουμε από πού προέρχονται τα χρέη, αλλά εάν έχουν εξοφληθεί ή ρυθμιστεί. Είτε από κληρονομιά είτε από πρόστιμα, την ίδια θα δίκη θα κάνουμε» απάντησε η πρόεδρος, με την έδρα να απορρίπτει το νέο αίτημα αναβολής.

«Η κυρία Γαρμπή δεν τα οφείλει αυτά τα χρήματα! Σας το λέω με κραυγή, γιατί πιστεύω σαφέστατα ότι θα αθωωθεί. Δεν έχει δώσει ποτέ αφορμή!» κατέληξε ο δικηγόρος.

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή της κατηγορουμένης και το δικαστήριο, κάνοντας δεκτή την πρότασή της, καταδίκασε την Καίτη Γαρμπή σε ποινή φυλάκισης 13 μηνών με τριετή αναστολή.

offer

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ